• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Dauda ima srčane probleme!?

Izgleda da još jedan Afrikanac, nesuđeni napadač crveno-bijelih Abiola Dauda ima srčanih problema, pišu "Novosti".

 ZVEZDA: Dauda ima srčane probleme!? Izvor: MONDO

Od goreg - gore.

U danu u kom je ostalo jako malo vremena i mogućnosti da se obezbijedi novac za licenciranje trojice novih igrača, stigla je još lošija vijest iz Crvene zvezde: Aboila Dauda ima problem sa srcem i možda neće smjeti da se bavi fudbalom.

Baš kao i Natanijel Asamoa!

"Večernje novosti" u broju od petka, kada u ponoć ističe rok za registraciju novih fudbalera, piše da su prošlonedjeljni medicinski testovi koje je napadač iz Nigerije obavio u Beogradu, a prije puta u Antaliju na kratak zajednički period sa ostatkom tima, ukazali na to da možda nije sve u najboljem redu sa Daudom.

Nigerijac je potpisao za Crvenu zvezdu posljednjeg dana, tj. sata zimskog prelaznog roka, u petak, 8. februara.

Za sada, navodi se u tekstu, ljekarska komisija ne može da dozvoli Daudi da se profesionalno bavi fudbalom.

"Konzilijum na čelu s prof. dr Miljkom Ristićem, članom Zvezdinog Upravog odbora, a inače direktorom Kliničkog centra Srbije i uglednim kardiohirurgom, otkrio je da Dauda ima zdravstvene probleme zbog kojih će morati ponovo da bude pregledan. Nalazi su čak poslati na uvid i mišljenje kod prof. dr Bojana Biočine, načelnika klinike za kardijalnu hirurgiju KBC Zagreb, koji se složio sa procenom kolega", pišu "Novosti".

"Na osnovu dokumentacije za fudbalera Abiolu Daudu i uvida u istu, obavještavamo vas da pomenuti igrač ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa u zvaničnim fudbalskim takmičenjima, a koja se odnosi na zdravstvenu sposobnost igrača. Potrebna su dopunska ispitivanja koja podrazumijevaju ponovni ultrazvučni pregled srca, test opterećenja i koronarografiju. Ovi pregledi mogu se izvršiti 21. februara 2013. u KC Srbije u Beogradu. Nakon ovih pregleda igrač će dobiti potvrdu o zdravstvenom stanju i mišljenje o njegovoj daljoj sportskoj aktivnosti", navodi se u izvještaju koji su pored Ristića i Biočine potpisali i prof. dr Arsen Ristić (kardiolog) i dr Mladen Kočica (kardiohirurg).

Sve ovo događa se u danu kada ističe rok za licenciranje igrača, a da bi to uradila sa Nikolom Petkovićem, Luisom Garidom i eventualno (zdravim?) Daudom, Crvena zvezda bi morala prvo da odblokira klupski račun u banci (blokada je do jutros iznosila oko milion evra), a potom i da izmiri dugove prema bivšim igračima, trenerima i nekolicini klubova iz Srbije u iznosu od oko 600.000 evra.

Dauda bi dodatne kardiološke preglede trebalo da obavi u toku dana i veliko je pitanje šta će na kraju biti sa Zvezdom i Daudom, kao i dogovorenom saradnjom u vrijednosti od 300.000 evra na godišnjem nivou.

Za sada, Crvena zvezda van stroja ima takođe napadača iz Afrike, samo iz Gane, koji zbog miokarditisa odnosno upale srčanog mišića nije u takmičarskom pogonu. Ispitivanja u njegovom slučaju i dalje traju, a klub za sada nije saopštio da li opasna bolest koju Asamoa znači i kraj njegove profesionalne karijere ili je potrebno samo da se dobro i pažljivo oporavi.

"Ovo nisu prvi slučajevi kardiovaskularnih oboljenja kod fudbalera koji su igrali u Ljutice Bogdana. Još 2001. na treningu je preminuo mladi Vladimir Dimitrijević, a dvije godine kasnije, tokom utakmice s Banatom, kolabirao je Nenad Kovačević koji je zbog srčane anomalije pauzirao godinu dana. Crni niz nastavio je Portugalac Žoao Lukaš, koji je 2008. godine, poslije jedne odlične sezone na 'Marakani', morao da prekine karijeru zbog ozbiljnih srčanih smetnji", podsjećaju "Novosti".

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC