• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priveden Dan Tan aka "The Boss"

Nije Den Tana, bivši predsjednik Crvene zvezde, nego Dan Tan...

 Priveden Dan Tan aka "The Boss" Izvor: MONDO

Kada je Evropol objavio da ima dokaze da je više od 300 utakmica namješteno u Evropi, a više od 600 u cijelom svijetu, istraga je otišla čak do Singapura gdje je izvesni Dan Tan bio označen kao vrh piramide, odnosno mafije koja je uglavnom preko mađarskih sudija i igrača štelovala rezultate širom planete.

Taj Dan Tan priveden je u policiju, saopštile su vlasti u Singapuru.

"Dan Tan, čovek iz Singapura koji je do sada tako nazivan u izvještajima, trenutno pomaže singapurskim vlastima u istrazi. Ponudili smo pomoć i razmjenu informacija zainteresovanim zemljama i sa tom praksom ćemo nastaviti", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija u Singapuru se odlučila na takav potez, nakon što je u četvrtak u Italiji uhapšen Slovenac Admir Suljić, za koga se vjeruje da je Tanov blizak saradnik.

Italijanske vlasti su izdale nalog za hapšenje Dan Tana, ali policija u Singapuru nije saopštila da li će ga predati. Tan se tereti da je vođa kriminalne grupe koja je klađenjem zaradila milione dolara na namještene utakmice u fudbalu, između ostalog i italijanskom.

Suljić, koji je optužen za zločinačko udruživanje i prevare u sportu, avionom je putovao iz Singapura u Milano kako bi se predao vlastima. On je bio u bjekstvu od decembra 2011. godine.

Ko je Dan Tan? Navodno Kinez, rođen 40-ih godina, u svijetu mafije poznat kao "The Boss" ili "The Capo". Rijetko je viđan u javnosti, a 2011. godine kratko je singapurskim medijima rekao da je "nevin po svim osnovama". Navodno živi u elitnom kraju Singapura i do sada je, takođe nezvanično, zaradio 60 miliona dolara.

To je ono što se zna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC