• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan D" za Zvezdu: Licence sve bliže

Napeto je bilo u petak ujutru u Ljutice Bogdana. Sve dok se nije javio Milenko Kostić Kole.

 "Dan D" za Zvezdu: Licence sve bliže Izvor: MONDO

Da li će Crvena zvezda do ponoći uspjeti da licencira Luisa Garida, Nikolu Petkovića i Abiolu Daudu ili će poslije svega, trener Aleksandar Janković u borbu za titulu krenuti sa ekipom iz jesenjeg dijela sezone?

Vremena je sve manje, jer je produženi rok dozvoljen od strane vrha FSS petak, 22. februar u ponoć.

Poslije gesta dobre volje vlasnika kompanije "Auto Čačak" Milenka Kostića Koleta, svi su izgledi da će trio novajlija zaigrati na proljeće.

Dodatan problem u nastojanjima da se dugoj listi fizičkih i pravnih lica isplate dugovi, samim tim i skine transfer blokada od strane FSS, za čelnike Crvene zvezde predstavlja blokiran klupski račun u visini od oko milion evra (98.852.000 dinara). Ali, poslije Kostićevog preuzimanja dijela duga, Borac je u petak povukao mjenicu u visini od 603.000 evra.

To znači da je najveći izazov za potresjednika kluba Nebojšu Čovića do konačne deblokade računa - "Marfin Banka" i "Eurobanka".

"Čekam 'Marfin Banku' što je 42 miliona i 'Eurobanku' čija je blokada osam i po miliona. Sve ostalo je država... To nije tako crno, nego je odvratno, ali 'ajde, vidjećemo...", rekao je Čović agenciji Beta, uoči razgovora sa "Eurobankom" koji su otišli u pozitivnom smjeru.

Crvena zvezda će do sportke deblokade pred FSS moći da dođe i bez deblokiranog računa kluba, ukoliko i sa ostalim povjeriocima postigne dogovor poput onog sa Borcem. Prethodno, Marko i Slavko Perović, a navodno i Milan Jeremić, pristali su na odlaganje isplate duga.

Pored Borca, dvojice Perovića i Jeremića, Crvena zvezda do ponoći mora da izmiri dugovanja i prema Javoru, Žarku Đuroviću, Slobodanu Maroviću i igračima Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Milošu Reljiću, Marku Nikoliću i Danijelu Mihajloviću.

Kako? Ostaje da se vidi, ali svakako da je najveća prepreka preskočena.

Čačani, konkretno, zimus su prvobitno pristali da podignu mjenicu sa Zvezdinog računa, ali pod uslovom da prva rata iz reprograma duga bude uplaćena do 4. fubruara. Međutim, tada su se stvari u nastojanju potpresjednika Crvene zvezde Nebojše Čovića da odblokira račun pogoršale i jedna firma zadužena za obezbjeđivanje utakmica vratila je mjenicu, pa je račun kluba ostao blokiran i poslije 4. feburara.

Narednog dana i Borac je ponovo pustio mjenicu, tako da blokada na Zvezdinom računu i danas iznosi oko milion evra. Kada je sredinom novembra prošle godine aktuelna Uprava u svojstvu Radne grupe ušla u klub, blokada na računu iznosila je oko 14 miliona evra.

Na adresu Zajednice Superlige poslat je pristanak Borca na reprogram dugova. Takav potpisan dokument dostavljen na vrijeme i u slučaju Đurovića, Marovića, Binića, Milovanovića, itd. značio bi i da će Garido i Petković biti licencirani, dok će o sudbini Daude odlučivati ljekarski konzilijum.

Ispostavilo se da je u ovom burnom danu po crveno-bijele stvar dodatno pogoršalo zdravstveno stanje nigerijskog napadača, odnosno njegov potencijalni problem sa srcem. Dauda je u četvrtak uveče doputovao iz Turske sa ostatkom tima, a već narednog jutra poslat je na detaljne preglede jer su prvobitni rezultati upućivali na moguć problem opasan po zdravlje, možda i život.

(N. J. - J. T. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC