• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić za MONDO: Preuzeo sam Zvezdin dug

Crvena zvezda će moći da registruje zimska pojačanja zahvaljujući bivšem čelniku Borca iz Čačka, koji je preuzeo dug crveno-bijelih na sebe!

 Kostić za MONDO: Preuzeo sam Zvezdin dug Izvor: MONDO

Preokret u "minut do 12"!

I to zahvaljujući dobroj volji jednog čovjeka - Milenka Kostića Koleta, vlasnika kompanije "Auto Čačak", generalnog zastupnika za vozila marke "Škoda".

Biznismen koji je još ranije napustio fudbal i Borac, odnosno odlučio da novac ulaže u biciklizam i druge male sportove, odigrao je ključnu ulogu u pregovorima između Crvene zvezde i Borca oko povlačenja mjenice, odnosno isplate dugovanja još iz 2009. godine.

U petak, Kostić je preuzeo Zvezdin dug na sebe.

"Tačno je", potvrdio je Kostić u telefonskom razgovoru za MONDO i objasnio da je presudan bio razgovor sa predsjednikom kluba Draganom Džajićem:

"Dragan me je zvao, vidim da su u teškoj situaciji, ali ne samo Crvena zvezda, nego i Borac. Morao sam da preuzmem dug na sebe i potpišem banci da ona isplati Borac, a ja ću sačekati Crvenu zvezdu".

Sačekati?

"Da. Nismo potpisali nikakav ugovor, jednostavno vjerujem na riječ i Draganu i ljudima sa kojim on sarađuje i sa kojima sam se takođe čuo. Znam da su u teškoj situaciji i odlučio sam da pomognem, jer i ja i moja djeca volimo Crvenu zvezdu. Blokada je skinuta, da ne bude poslije Borac jedini krivac što je Zvezdi loše, jer vidim da su javnosti tako predstavljene stvari".

Kratko je zastao, pa nastavio...

"Borac je maksimalno izašao u susret, ja sam pomogao koliko sam mogao iako sam još prije Nove godine izašao iz svega".

Crvena zvezda za transfere Darka Lazovića, Marka Mugoše i Filipa Mladenovića duguje Borcu 603.000 evra. Da li ste preuzeli na sebe cijeli dug?

"Ne, uplatio sam borcu 118.000 evra. Inače, Borac i Zvezda napravili su reprogram duga o kom govorite na 14 mjesečnih rata do 2014. godine, a prva rata koja je kasnila i zbog koje je vraćena mjenica iznosila je 118.000 evra i to sam ja preuzeo na sebe. Neka klubovi nastave da žive, a ja ću sačekati da mi se jave", rekao je Kostić na kraju razgovora za MONDO.

Aleksandar Janković, sada je izvjesno, moći će da računa na Luisa Garida, Nikolu Petkovića i Abiolu Daudu na proljeće, pod uslovom da je ovaj posljednji zdrav.

Rukovodstvu Crvene zvezde ostaje još da do ponoći izmiri dugove prema nekolicini bivših igrača i trenera, ali i Javoru. Međutim, te sume nisu istog reda veličina kao ona koja je bila potrebna za čačansko "da"!

Gest dobre volje od strane Kostića znači i da će Borac povući kompletnu mjenicu u visini od 603.000 evra, naravno pod uslovom da od danas Crvena zvezda počne redovno da izmiruje ugovorenih 14 rata prema "zebrama".

To "Marfin Banku" do daljeg čini najvećim pojedinačnim povjeriocem FK Crvena zvezda koji i dalje drži blokadu računa.

(N. J. - J. T. - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC