• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLOBODA: Optimizam

Trener Slobode Ljubiša Stamenković prezadovoljan pripremama i očekuje da tim i na proljeće igra kao tokom zimske pauze.

 SLOBODA: Optimizam Izvor: MONDO

Užička Sloboda je prošle sezone bila nadomak plasmana u Evropu. I ove sezone crno-crveni su u aktivnoj poziciji da se bore za izlazak na evropsku scenu, a pred nastavak proljećnog dijela prvenstva u tom klubu vlada optimizam.

Takvo osjećanje je nastalo nakon dobrih igara i rezultata u pripremnom periodu protiv rivala "po mjeri". Sloboda je savladala kandidata za ulazak u Superligu, beogradski Čukarički (2:0), potom kiparski Ermis (2:0), a sa Peking Guanom, za koji igra Frederik Kanute, a sa klupe ga predvodi Aleksandar Stanojević, izboren je remi - 2:2.

"Uspjeli smo, kao i prethodnih sezona, da ukomponujemo fudbalske i ljudske kvalitete ovih momaka, tako da funkcionišemo kao jedna velika porodica. Pripreme su bile više nego uspješne. Odigrali smo osam pravih takmičarskih utakmica sa jakim rivalima, a moji momci su pokazali da mogu da se nose sa igračima poput Kanutea, Sičeva, Pavličenka, Ćorluke... Sa puno optimizma ulazimo u nastavak sezone", izjavio je trener Slobode Ljubiša Stamenković za klupski sajt.

Novi igrači Slobode Point postali su štoper Delimir Bajić (30), a očekuje se i dolazak reprezentativca Tadžikistana Nuridina Davronova (22),u klub se vratio Kamerunac Didije Tajou (25),dok je klub uputio zahtjev komisiji za međunarodne poslove Fudbalskog saveza Srbije za registraciju polušpica Daniela Oleruma (30), koji je svojim igrama i odnosom prema ekipi u pripremnom periodu zadovoljio stručni štab Slobode.

Pored toga svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je golman Nikola Tasić (19),dok su pod stipendijskim ugovorima golman Nikola Vasiljević (17), štoper Nemanja Cvetković (17) i vezni fudbaleri Mirko Petrović (19) i Nikola Mitić (18).

Najjače pojačanje za Slobodu je to što je ostao vezista Tijago Galvao, na koga su mnogi "bacili oko" ove zime.

Prvi meč u nastavku sezone Sloboda igra u Subotici protiv Spartaka, za koju Stamenković ima samo riječi hvale.

"Dobro se poznajemo, godinama igramo u najjačem rangu. Uvek smo blizu jedni drugima na tabeli, imamo jedan pravi sportski rivalitet. Naše dosadašnje duele karakteriše mali broj golova, očekuje nas dobar protivnik kojeg sa klupe odlično predvodi kolega Petar Kurćubić. Prve utakmice su uvijek teške, očekujem veliku borbu, da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat,ostaje da vidimo", rekao je Stamenković.

Ako bude po planu, odnosno ako ne bude snijega, proljećni dio prvenstva počinje 27. februara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC