• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lola za MONDO: Stasao sam!

Zamjenik kapitena Partizana ozbiljno se radom nametnuo Vermezoviću na pripremama Partizana.

 Lola za MONDO: Stasao sam!  Izvor: MONDO

Ponovo je spreman da povede Partizan u nove pobjede!

Milan Smiljanić jesenas nije bio u prvom planu kod trenera Vladimira Vermezovića. Na to je uticalo više faktora - od loše forme, do anonimnih sms poruka, kojima je šefa stručnog štaba crno-bijelih bio informisan o navodnim Lolinim bančenjima po beogradskim noćnim klubovima.

I sam trener je kasnije priznao da više od 80 odsto tih informacija nisu bile tačne, kao i da se fudbaler s pravom bunio, ali da nikada nije pravio incidente što nije bio licenciran na početku sezone.

Sada je sve drugačije, situacija se promijenila ove zime. Nabolje!

Pristupom treninzima, zalaganjima i igrom na pripremnim utakmicama, dokazao je ono što za sadašnjeg trenera Partizana nikada nije ni bilo sporno - igrački kvalitet.

Sada ostaje i da armiju navijača uvjeri da je spreman da pomogne klubu u kojem je napravio prve fudbalske korake. Uz Sašu Ilića, Smiljanić bi trebalo da bude vođa generacije koja će ovog fudbalskog proljeća pokušati da odbrani titulu i da upiše šestu uzastopnu zvijezdicu.

Pohvale na Lolin račun ovih dana stižu sa svih strana.

"U mojim godinama kada te neko hvali to je dobro i drago mi je što je tako. Stasao sam u pravu osobu i igrača. Sada sam zamjenik kapitena i moram da pomognem ovim mladim momcima, a na njima je da uče od nas starijih", počeo je Smiljanić za MONDO.



Težak period je zaboravljen, Vermezović mu je ponovo ukazao maksimalno povjerenje.

"Par mjeseci na početku sezone nisam igrao i srećan sam što sam se sada vratio u dobru formu. Vermezović je mene trenirao još kada sam imao šest godina. Poznaje me dugo. Bili smo zajedno u mlađim kategorijama Partizana, pa u Teleoptiku i na kraju me je uveo u prvi tim. Kod njega sam debitovao. Mislim da za njega nikada nisu bili sporni moji igrački kvalitet. Neke druge stvari su uticale na to da budem u drugom planu, zbog toga nikada nisam krivio trenera. To je sada iza nas, zaboravljeno. Ponovo pružam partije na visokom nivou".

Nikada nije krio ljubav prema Partizanu, zbog čega su mnogi znali da mu zamjere, smatrajući da ponekada pretjeruje u izjavama, pa i u proslavama pobjeda, pogotovo protiv "vječitog rivala". Važi za vrlo temperamentnog fudbalera i na terenu je spreman sve da učini za pobjedu svog tima. Međutim, sada on ima obavezu da utiče na mlađe igrače i da im pruži podršku i primjer na djelu.

"Atmosfera u ekipi je sjajna. Klinci i mi stariji igrači smo se uklopili. Imamo jedinstven osjećaj, kao da svi imamo po 20 godina. Idemo ka šestoj tituli, tome se svi u klubu nadamo i očekujemo da naredne godine pokušamo da uđemo u Ligu šampiona".

Partizan ima šest bodova više od Zvezde, ali je do kraja Superlige ostalo još mnogo da se igra - 15 kola.

"Daleko od toga da možemo da se opustimo. Već u trećem kolu gostujemo Jagodini i mnogi smatraju da ako taj meč uspješno riješimo da će tu biti kraj prvenstva. Ali, ja mislim da moramo u prvih pet-šest kola da ostvarimo maksimalan učinak i da u tom slučaju nećemo imati problem da odbranimo titulu. Takođe, i Zvezda vidi svoje šanse. Naš kvalitet u odnosu na njih je spoj mladosti i iskustva", smatra vezni fudbaler "parnog valjka".


Njegovo trogodišnje iskustvo igranja u inostranstvu, zatim višegodišnje Saše Ilića, Gorana Lovrea, Vladimira Stojkovića... puno znače klincima koji pored njih stasavaju. Imaju šta da nauče.

"Ima nas nekoliko koji smo igrali u inostranstvu i smatram da mi možemo da donesemo prevagu u korist Partizana. Očekujem da ovog proljeća budemo još bolji i brži. Naravno, i da ja što bolje igram i da pomognem Partizanu", podvukao je Smiljanić.

Lola je za prvi tim Partizana debitovao 2005. sa nepunih 19 godina. Međutim, već poslije dvije sezone napustio je Humsku i preselio se u Espanjol. Odluka čelnika kluba da proda jednog od najperspektivnijih igrača prilično je iznervirala tadašnjeg trenera Miroslava Đukića, koji je namjeravao da upravo Smiljanića te sezone promoviše u vođu generacije za koju su igrali Stevan Jovetić, Zoran Tošić, Ivan Obradović, Antonio Rukavina...

Đukić je otvoreno pričao da je želio Lolu na zadnjem veznom, sa trakom, a da mu klub nije izašao u susret.

Rani odlazak u inostranstvo nije se ispostavio kao najbolji potez. Počelo je odlično, imao je vrlo dobru prvu sezonu, ali onda je uslijedila promjena trenera u klubu iz Barselone, povreda, pa operacija... Morao je u Sporting iz Hihina na pozajmicu.

Konačno, ljeta 2010. uslijedio je novi dogovor sa crno-bijelima.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press i FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC