• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA stopira Daudin transfer?

Deblokada računa i "slučaj Abiola Dauda" bile su u petak najvažnije teme u Ljutice Bogdana.

 FIFA stopira Daudin transfer?  Izvor: MONDO

Rukovodstvo Crvene zvezde obradovalo je navijače na vanrednoj konferenciji za novinare informacijom da je klub u stanju da registruje nove igrače. Međutim, razlog za brigu pristalica je komplikacija transfera nigerijskog napadača.

Iako je MONDU tokom dana potvrđeno da su dodatni ljekarski pregledi Abiole Daude prošli dobro i da će Nigerijac moći da igra na proljeće, konačnu odluku o njegovom nastupanju donijeće FIFA

Činjenica da je bivši centarfor Kalmara postao član Crvene zvezde u bukvalno posljednjim trenucima prelaznog roka otežala je proces njegove registracije.

Naime, rukovodstvo crveno-bijelih poslalo je neophodnu dokumentaciju Fudbalskom savezu Švedske 8. februara u 23.55, kada sa druge strane, u Stokholmu, nije bilo nikoga u tamošnjoj kući fudbala.

Šveđani su ujutro vidjeli dokumente, ali je rok već bio prošao, pa je u čitav slučaj morala da bude umiješana i UEFA, kojoj je informacija o transferu dostavljena na vrijeme.

Neočekivane okolnosti i odlazak Daude na detaljnije ljekarske preglede prolongirale su čitav proces, zbog čega ni 20 dana od njegovog dolaska nije definitivno jasno da će FIFA izdati dozvolu za registraciju Nigerijca kao fudbalera Crvene zvezde.

"Najveće šanse su na našoj strani, ali ipak postoji minimalna šansa da FIFA ne odobri sertifikat jer je prošlo mnogo vremena od kad je završen", objasnio je sportski direktor crveno-bijelih Zoran Stojadinović.

Samo nekoliko nedelja ranije Zvezda je ostala bez Natanijela Asamoe, koji je vraćen kući u Ganu zbog upale srčanog mišića.

"Kod Asamoe je, po svim nalazima, teška priča. Vraćen je kući, jer nismo smjeli da rizikujemo i da ga pustimo da igra. Dosta dobro je sve to prihvatio s obzirom kakva je situacija", rekao je Stojadinović.

Asamoa je, međutim, još pod ugovorom sa crveno-bijelima, a Stojadinović kaže da nije siguran kakva je situacija po tom pitanju.

"Mislim da smo po zakonu i pravilima FIFA mi u novčanom problemu. Da ne istrčavam, ali mislim da smo bili dužni da mu obavimo sve ljekarske preglede, pa da ga onda licenciramo i sve ostalo".

(J. T. - M. Š. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC