• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predrag Luka: Lako je uz Sašu, Lolu i Marka

Nova sredine, nove obaveze. Predrag Luka zna zbog čega je doveden u Humsku - da daje golove, osvaja titule i golovima zaludi Grobare.

 Predrag Luka: Lako je uz Sašu, Lolu i Marka  Izvor: MONDO

Nekako sa stasavanjem Mladog radnika iz Požarevca i njegovog pohoda ka Superligi, rasla je i karijera Predraga Luke.

Mladi napadač je od prvih dana kao profesionalac počeo da se nameće golovima. Pogađao je mrežu protivnika i koristio svaku priliku koja bi mu se ukazala. Iako mu je bilo tek 20. godina, vrlo brzo je postao glavni igrač Požarevljana.

Takav talenat nije mogao da promakne skautima Rada.

"Građevinari" su odlučili da ga angažuju. Nije bilo potrebno mnogo vremena da prođe da bi se ispostavilo da je banjički klub napravio pravi potez. Postao je nezamjenjiv u napadu "nebeskoplavih".

Za Luku je sve bilo kao iz bajke, dobijao je na samopuzdanju, bio je sve opasniji, a o njemu se već uveliko pisalo i pričalo. Interesovanje za omalenog krilnog napadača počeli da pokazuju najjači timovi iz Superlige, ali i neki iz inostranstva.

A onda je došao taj kobni 8. maj 2011. i utakmica protiv Smedereva. Prva vijest sa ovog meča bila je - Predrag Luka slomio nogu u 38. minutu i moraće na dužu pauzu. Stradala je fibularna kost.

Nije pao u očaj. Nastavio je da trenira i radi. Kada se vratio na teren, opet je bio ubojit.

Poslije dvije i po godine došlo je vrijeme da se Luka rastane sa Radom. Bio je na velikoj raskrsnici, između dva najveća srpska kluba - željeli su ga i Partizan i Crvena zvezda. Odluka je pala 31. januara ove godine.

"Samo sam čekao poziv iz Partizana, odnosno sa se klubovi dogovore. Sve je bilo završeno oko šest sati popodne i istog momenta sam prihvatio uslove, spakovao se i pošao na put u Antaliju", prisjeća se Luka tog posljednjeg dana januara u razgovoru za MONDO.

Znači, nisi se dvoumio?

"Odmah sam prihvatio ponudu, nikakv problem nisam pravio", bio je jasan napadač Partizana.

Uprkos činjenici da je sa novim saigračima proveo tek 20-ak dana pripremajući se za nastavak Superlige, Luka je već na prvim utakmicama u crno-bijelom dresu pokazao zašto je angažovan. Najbliži je da od svih novajlija bude starter protiv BSK-a na otvaranju proljećnog dijela prvenstva.

"Zadovoljan sam, više od tri nedelje sam sa ekipom. Saigrači su me lijepo prihvatili i na terenu, ali i van njega. Došao sam da ispoštujem ciljeve kluba, da osvojimo šestu titulu. Na meni je da radim i da se dokazujem".


Promjena je velika u njegovoj karijeri. Sada je član kluba sa mnogo većim ambicijama, gdje se od svih igrača traži samo najbolje. Luka spremno dočekuje te izazove.

"Dobro se radilo i u Radu, ali je u Partizanu, ipak, sve na nekom višem nivou. Ovde moramo svi da budemo maksimalno disciplinovani na svakom treningu. Što se mene konkretno tiče, spreman sam. Mislim da mogu da iznesem pritisak igranja u Partizanu i njegovu težnju da uvijek bude najbolji. Uspijevam da rasteretim sebe tako što se trudim da velikim zalaganjima na treninzima i utakmicama napredujem iz dana u dan", spremno je dočekao obaveze u Humskoj rođeni Požarevljanin.

Ali, sada će mu, kako ističe, na terenu posao biti lakši.

"S ozbirom da u Partizanu ima dosta kvalitetnijih igrača nego u klubovima za koje sam do sada nastupao, svakako da je lakše igrati za crno-bijele u Superligi. Mislim da će i protiv Zvezde tako da bude. U Radu sam imao veliki teret na svojim plećima, tamo sam bio među najboljima i sa još par momaka morali smo da iznesemo najteže utakmice", kaže Luka i dodaje:

"Uz Sašu Ilića, Lolu Smiljanića i Marka Šćepovića mislim da nećemo imati problem da ispunimo ciljeve koji su postavljeni pred nas".


Ponovo se vraćamo na prelom noge. Koliko te je ta povreda usporila u napredovanju?

"Dosta. Imao sam puno ponuda prije povrede. Na kraju se dobro završilo. Morao sam mnogo da radim da ponovo budem onaj stari", kaže za MONDO Predrag Luka.

Nije još mnogo ostalo do njegovog debija za Partizan. Navijači od Luke očekuju mnogo, a i on se nada da će vrlo brzo steći simpatije i povjerenje Grobara.

Misliš da možeš da postaneš omiljen igrač navijača Partizana?

"Svakako! Nadam se da će me Grobari zbog mojih partija i golova zavoljeti", završava Luka.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC