• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojke za MONDO: Čekam Zagreb i 15 finala

Partizanova "jedinica" se potpuno oporavio od povreda i sad jedva čeka da ponovo stane među stative. "Partizan ovog proljeća očekuje 15 finala".

 Stojke za MONDO: Čekam Zagreb i 15 finala Izvor: MONDO

Povreda i gledanje utakmica sa strane su prošlost za Vladimira Stojkovića. Iskusni čuvar mreže spreman je da se vrati na teren i pomogne saigračima u pohodu ka šampionskoj tituli.

U Borči, protiv BSK-a u utorak, trebalo bi da na zvaničnoj utakmici brani gol Partizana poslije skoro pet mjeseci.

Partizanov reprezentativac je početkom oktobra prošle godine, na utakmici sa Javorom, u duelu sa Ifeanijem Onjilom doživio prelom ključne kosti, zbog čega je morao na dužu pauzu.

Propustio je mnogo bitnih utakmica, na kojima se i te kako osjetilo njegovo odsustvu. Iako je već u decembru bio spreman da ponovo stane među stative, stručni štab srpskog šampiona odlučio je da ga poštedi kako bi se izbjegli rizici od nove povrede.

Nekoliko mjeseci kasnije, pred nastavak Superlige Srbije, Stojković jasno poručuje, ne samo treneru Vladimiru Vermezoviću, već i selektoru Siniši Mihajloviću:

"Spreman sam!"

Poslije dužeg vremena prvi golman crno-bijelih kaže da je potpuno fit.



"Imao sam dvije ozbiljnije povrede u posljednje vrijeme. Prvo još god Avrama Granta, kada sam branio povrijeđen. Drugu protiv Javora, ali taj prelom ključne kosti je zaliječen i osjećam se kao da nikada nisam bio povrijeđen. Jedva čekam utakmice", nestrpljiv je popularni "Stojke".

Imao je dovoljno vremena da se spremi za izazove koji ga očekuju ovog proljeća. Sa Partizanom će braniti titulu i šest bodova prednosti stečenih u prvom dijelu sezone, dok će sa "orlovima" pokušati da se preko Zagreba i Brisela domogne Mundijala.

"Slijedi vrlo bitnih šest mjeseci i za sprski fudbal i za moj klub. Sa Partizanom ćemo u Superligi imati 15 finala, svaku utakmicu moramo da igramo kao da je derbi. Svjesni smo da imamo dosta teških gostovanja, ali ona nam neće predstavljati problem ako ih shvatimo najozbiljnije i sa takvim pristupom dočekamo i odigramo utakmice. Vjerujem da nećemo napraviti nijedan kiks", kao i uvijek pozitivno razmišlja golman crno-bijelih.

Partizan je prošle sezone na polusezoni imao deset bodova viška u odnosu na prve pratioce, ali je poslije samo dva kola ta razlika spala na šest. Stojković se sjeća da su on i ekipa poslije dva kiksa na početku proljećnog dijela trpili nevjerovatna medijski pritisak.

Ovaj put bodovna razlika je manja i neće ih zavarati, niti opustiti. Kreću od nule, tvrdi 29-godipnji golman.

"Ne razmišljamo uopšte o tih šest bodova prednosti. Prošle godine je bilo 10 na polusezoni, pa samo poslije jednog kiks 'izgubili' titulu. Bila je velika medijska hajka da nećemo uspjeti da sačuvamo prednost. Sada takmičenje nastavljamo kao da nemamo prednost, na koju, ruku na srce, ne možemo da se oslonimo. Jedan loš rezultat za nas može da promijeni dosta toga. Ne igramo Evropu, ni Kup, tako da u Superligi niko nema pravo da se štedi bez obzira ko od rivala bude bio sa druge strane. Igraćemo 200 posto".



Stojković je do ove zime bio saigrač sa Radišom Ilićem. Iskusni čuvar mreže je na polusezoni okončao karijeru i odmah je prekomandovan u trenera golmana prvog tima. Saradnja se nastavila...

"Sa Radišom od prvog dana imam odličnu saradnju. Dobro me poznaje, i kao čovjeka i kao golmana. Sa njim je sve na najvišem nivou, od onih profesionalnih obaveza i odnosa prema radu, do druženja. Ja sam prezadovoljan", tvrdi Partizanova "jedinica".

Za manje od mjesec dana Stojković bi mogao da se nađe na terenu maksimirskog pakla. Siniša Mihajlović ozbiljno računa na njega, što je potvrdio u Larnaki protiv Kipra. Stojković je, kao po pravilu, uvijek bio odličan na važnim utakmicama reprezentacije.

O tom duelu ne želi mnogo da priča, jer je, kako kaže, sve već ispričano. Srbija mora da iznenadi komšije na njihovom bunjištu, a to će moći samo oni igrači koji u duel sa "vatrenima" uđu bez straha.

"Daleko od toga da se plašim. Naprotiv, jedva čekam meč u Zagrebu", jasno poručuje Vladimir Stojković.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC