• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kasorla spasao Arsena(l)

Pogocima Santija Kasorle, od kojih je drugi pao u 85. minutu, Arsenal je izbjegao i treći neuspjeh u nizu na "Emirejtsu".

 PREMIJER: Kasorla spasao Arsena(l)  Izvor: MONDO

Fudbaleri Arsenala bili su na putu da prvi put od 2002. godine dožive tri uzastopna poraza na svom terenu.

Srećna okolnost po njih, kao i menadžera Arsena Vengera, bila je činjenica da su poslije ispadanja u FA Kupu od drugoligaša Blekburna (0:1) i posrtanja u osmini finala Lige šampiona u duelu sa Bajernom iz Minhena (1:3), za protivnika ove subote popodne imali Aston Vilu.

Golovima Santija Kasorle, od kojih je drugi stigao u 85. minutu, Arsenal je konačno nekoga pobijedio, u isto vrijeme i iskoristio poraz Evertona u nadoknadi vremena u Noriču, a sve u borbi za četvrto mjesto u Premijer ligi što je realnost "tobdžija" u osmoj sezoni bez trofeja.

Arsenal - Aston Vila 2:1 (1:0).

Kasorla je postao prvi fudbaler Arsenala koji je u debitantskoj sezoni postigao više od deset golova još od dolaska Tijerija Anrija iz Juventusa. Prvo je u 6. minutu savladao Breda Guzana desnom nogom sa 12, 13 metara, a onda kada je slutilo na remi, asistenciju bivšeg saigrača iz Viljareala Naća Monreala poentirao je lijevom nogom sa slične pozicije - pobjeda i olakšanje, bar na kratko.

Sa ova tri osvojena boda, Arsen(al) je malo popravio atmosferu pred tri teške i bitne utakmice. "Tobdžije" očekuje derbi Sjevernog Londona protiv Totenhema i potom duel sa Evertonom, a to su njihovi rivali za četvrtu poziciju i kvalifikacije za Ligu šampiona, a potom slijedi revnaš sa Bajernom na "Alijanc Areni".

A, Vila?

Otvorenom igrom četa Pola Lamberta zaslužila je pogodak Austrijanca Andreasa Vajmana u 68. minutu, koji je došao poslije kontre "4 na 3" za goste i sve pri vođstvu (!?) Arsenala... Vajman je sam završio brzi napad udarcem sa 20 metara, što je morao da odbrani nesretni Vojčeh Šćešni, ali treba reći da je Poljak u prvom poluvremenu u više navrata spasavao izjedanačenje.

Od tog trenutka, Arsenal je nametnuo totalnu ofanzivu koja se isplatila poslije akcije koju je započeo Džek Vilšer. Tako je Aston Vila ostala najgori tim Premijer lige po broju bodova osvojenih poslije primljenog gola (samo dva). S druge strane, Arsenal je opravdao ulogu najboljeg tima u drugom poluvremenu, a Vengerov tim ostao je i najbolji u segmentu "ispušteni bodovi poslije vođstva".

Samo četiri poena bacile su "tobdžije" kada su povele. Da se na tabeli računaju samo rezultati u drugih 45 minuta, Arsenal bi bio prvi na tabeli, a ovako ima 22 boda zaostatka za neprikosnovenim liderom Mančester Junajtedom dijelom i zbog toga što ima katastrofalnu odbranu. Arsenal je danas primio 19. gol na "Emirejtsu" ove sezone, koliko i za cijelu prošlu.

Spas je pronašao u 10. i 11. pogotku Kasorle.

Vila je izgubila prvo od "12 finala FA kupa", kako je menadžer Lambert označio finiš sezone, a sada ih očekuje meč sa Mančester Sitijem, pa direktni dueli sa ekipama iz zone ispadanja, Redingom i Kvins Park Rendžersom.

Prije Kasorlinog drugog gola, borbeni ali nesrećni Olivije Žiru pogodio je prečku poslije kornera u 81. minutu, a dva minuta kasnije na pas Tija Volkota nije se dobro snašao Lukas Podolski na petercu. Na njihovu sreću, smiren je bio Kasorla.

Golčinom Rafaela i potom pogotkom Rajana Gigsa na 999. zvaničnoj utakmici u karijeri, fudbaleri Mančester Junajteda obezbijedili su 15 bodova prednosti nad najvećim rivalom i šampionom Mančester Sitijem pred derbi kola u nedjelju, kada na "Itihad" stiže trećeplasirani Čelsi.

U nastavljenoj mizeriji "fenjeraša" Kvins Park Rendžersa, koji ni na petoj uzastopnoj utakmici na svom "Loftus Roudu" nije postigao gol, što je poravnat rekord Premijer lige (Portsmut 2006/07), povrijedio se Robin van Persi pa tako ser Aleks Ferguson nije bio pretjerano srećan zbog 0:2 (0:1).

Rafael ne samo da je pokazao ofanzivne sposobnosti u golu sa oko 30 metara, već je i spasao izjednačenje kada je udarac Krisa Sambe glavom izbio sa gol-crte.

Video pogledajte OVDJE.

Blistao je poslije dužeg vremena i golman David De Hea, koji je krotio sve što odbrana na čelu sa kapitenom Nemanjom Vidićem i Rijom Ferdinandom nije uspijevala da pokvari na vrijeme. Oporavljeni Loik Remi bio je blizu pogotka za 1:1, ali ga je De Hea ukrotio.

U jeku inicijative "policijaca", neuništivi Gigs prvo je pogodio prečku, a onda poslije promašaja Danija Velbeka i Vejna Runija osigurao 22. pobjedu u 27 kola Premijer lige, što je od osnivanja takmičenja uspjelo samo Čelsiju u sezoni 2005/06.

REZULTATI 27. KOLA:

Fulam - Stouk 1:0 (1:0)
/Berbatov 45+2/

Arsenal - Aston Vila 2:1 (1:0)
/Kasorla 6, 85 - Vajman 68/

Norič Siti - Everton 1:1 (0:1)
/Kamara 84, Holt 90+4 - Osman 39/

Kvins Park Rendžers - Mančester Junajted 0:2 (0:1)
/Rafael 23, Gigs 80/

Reding - Vigan Atletik 0:3 (0:2)
/Kone 44, 45+2, Figeroa 48/

Vest Bromvič Albion - Sanderlend 2:1 (1:0)
/Lukaku pen 35, 75 - Sesenjon 79/

U nedjelju:

Mančester Siti - Čelsi (14.30)
Njukasl Junajted - Sautempton (14.30)

U ponedjeljak:

Vest Hem - Totenhem (21.00)

Odigrano 17. februara:

Liverpul - Svonsi 5:0

TABELA: Mančester Junajted 69, Mančester Siti (-1) 53, Čelsi (-1) 49, Totenhem (-1) 48, Arsenal 47, Everton 42, VBA 40, Liverpul 39, Svonsi 37, Stouk 33 Fulam 32, Norič 32, Vest Hem (-1) 30, Sanderlend 29, Sautempton (-1) 27, Njukasl (-1) 27, Aston Vila 24, Vigan 24, Reding 23, KRR 17.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC