• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojadinović za MONDO: Mi nećemo Daudu? Laž!

Sportski direktor Crvene zvezde oštro demantovao insinuacije menadžera Abiole Daude da se klub predomislio i da hoće da se otarasi Nigerijca.

 Stojadinović za MONDO: Mi nećemo Daudu? Laž! Izvor: MONDO

U jednom danu, pomalo iznenada, pojavile su se dvije prepreke između Crvene zvezde i Abiole Daude.

Prvo - problem sa srcem, koji je kasnije "poništen" potvrdom da je Nigerijac "zdrav kao drijen", drugo - problem oko licence, jer je transfer "u minut do 12" posljednjeg dana prelaznog roka u Srbiji doveo do toga da sertifikati između srpskog i švedskog naciolnog Saveza ne budu razmijenjeni na vrijeme.

Taj problem nije još riješen i biće u ponedjeljak, utorak najkasnije, a odlučivaće FIFA.

Međutim, ovo ovako prestavljeno mnogima je djelovalo kao da Crvena zvezda, u trenutku kada su se mladići Stefan Mihajlović i Ognjen Ožegović nametnuli kao alternative Ognjenu Mudrinskom na pripremama, a u formaciji ima mjesta samo za jednog klasičnog centarfora, možda i ne želi da zadrži Daudu.

O tome je u razgovoru za švedske medije, gdje je Dauda ostavio dubok trag igrajući četiri sezone za Kalmar, govorio i njegov menadžer. On je insinuirao da Crvena zvezda cijelom ovom pričom želi da se otarasi ugovora potpisanog sa Daudom, prvo dovođenjem u pitanje njegovog zdravlja, a zatim i pričom o spornim papirima.

Istovremeno, Beogradom su se proširile glasine da predsjednik Crvene zvezda Dragan Džajić nije baš srećan zbog toga što je sportski direktor Zoran Stojadinović uz podrku potpredsjednika Slaviše Kokeze 15 minuta prije ponoći i isteka prelaznog roka u Srbiji angažovao snažnog, ali nedovoljno pripremljenog napadača.

Tim povodom, MONDO je kontaktirao Stojadinovića i zatražio komentar.

"I jedno i drugo su čiste glasine i to neistinite. Prvo, imamo dokaze kada smo poslali faks Kalmaru i da niko na to nije odgovorio na vrijeme. Dakle, radi se o birokratskom problemu, ali rasplet cijele te priče znaćemo vrlo brzo. Drugo, u klubu smo jedinstveni po svakom pitanju, pa i po pitanju pojačanja", demantovao je Stojadinović obje verzije.

Znači, nije tačno da se Dauda nije baš dobro pokazao u Turskoj i da je klub potražio izlaz iz transfera?

"Ne, nije tačno. Dečko nije imao ni kada da se pokaže. Bio je sa ekipom sedam dana i samo je trčao kako bi nadoknadio propušteno u sticanju fizičke pripreme, sa loptom je odradio dva treninga. Glupa priča...", kaže Stojadinović.

"Priča o problemu sa srcem je sada već 'pase', glupo je o tome i govoriti, jer ste i sami mogli da vidite izvještaj uglednog kariologa iz Kliničkog centra Srbije koji tvrdi da je momak 'zdrav kao drijen' i da smije da se bavi fudbalom. To je završeno što se mene tiče i sada samo moramo da se izborimo za to da od FIFA dobijemo registraciju na vrijeme".

Da li ste optimisti po tom pitanju?

"Nikada ranije se nisam susreo sa tim slučajem, sve transfere obavljao sam na vrijeme. Svog iskustva nemam, pa moram da budem skeptičan, jer sam pitao Zorana Lakovića (generalnog sekretara FSS, prim. aut) kakva je praksa i rekao mi je da može da bude i jedno i drugo. Realno, šanse su nam 50-50, jer FIFA ne voli baš da se bavi takvim stvarima", kaže Stojadinović i dodaje:

"Oni nekada kažu da su baš zbog ovakvih situacija postavili jasne rokove, da je sistem jasan, ali nekada izađu u susret. Mi dokaze da u prostorijama Kalmara nikoga nije bilo u trenutku kada je stigao faks imamo, a da li će nam to pomoći vidjećemo u ponedjeljak, najkasnije utorak".

Dakle, Crvena zvezda će se boriti za Daudu i "ne pije" priča da nije poželjan u klubu?

"Apsolutno. Ukoliko FIFA odobri, Dauda će igrati za Crvenu zvezdu".

Pomalo u sjenci svih tih događaja, prošao je i neuspjeh u pregovorima između Crvene zvezde i Budućnosti o pozajmici Milana Jovanovića. Ugovor je bio potpisan, ali se "Mrva" predomislio u posljednji čas i ostao u klubu. Potom su iz Podgorice stigle informacije da je igrač to uradio jer se u međuvremenu nije dogovorio sa Crvenom zvezdom o isplati aktuelnog duga, iako bi se on na ljeto vratio u Beograd.

Možete li da nam ispričate šta se tu dogodilo?

"Bio sam u Antaliji kada me je pozvao predsjednik Džajić i rekao da je obavio neke razgovore i da je stigla ponuda da Jovanović do kraja sezone bude u Budućnosti, gdje bi igrao, kao i da se on u principu slaže s tim. Ja sa igračem prije toga nisam pričao, ali sam poslije razgovora sa Džajićem sjeo sa trenerom Jankovićem i porazgovarao o cijeloj situaciji", ispričao je Stojadinović.

"Složili smo se da je to dobra opcija, uzvratio Džajiću poziv i prenio trenerov stav, da je to dobro za Jovanovića".

Stojadinović kaže da je neuspjeh u pregovorima uslijedio prošlog četvrtka uveče, kada je ekipa putovala iz Antalije ka Beogradu i...

"O svemu što je uslijedilo znam možda i manje od vas, samo ono što sam pročitao u medijima. A, to što u Podgorici tvrde da Jovanović nije pristao jer se nije dogovorio sa Zvezdom oko isplate zaostalih zarada, meni to liči na novi pokušaj da se kod nas stvore frontovi, sporovi i problemi. Ja nisam nikada, a koliko znam nije ni Džajić, pričao na tu temu... Jovanovićeva odluka da ne ode u Budućnost je lične prilike i mi je poštujemo. Odlučio je da se kandiduje za prvotimca u Crvenoj zvezdi i nastavi da trenira, što mu je i omogućeno".

Kako se osjećate poslije jučerašnjeg dana kada je bilo rijetko viđene tenzije: deblokara računa, kasno licenciranje trojice pojačanja, Daudini ljekarski pregledi, frka sa Milanom Jovanovićem i pozajmicom, problem sa FIFA oko Daudinog sertifikata, konferencija za štampu...

"Kako da ne budem zadovoljan? Sve što smo juče postigli samo je dokaz da ljudi koji sjede 'gore' daju sve što imaju za Crvenu zvezdu i da rješavaju probleme po svim mogućim pitanjima. Čitam naslove u medijima, ne svim, ali dijelu medija gdje se osporava rad ove Uprave, a novinari kao da zaboravljaju kakva je situacija bila u klubu kada smo došli i da je blokada na računu bila 14 miliona evra", podsjeća Stojadinović i nadovezuje se:

"Ljudi, 14 miliona?! I to je riješeno za manje od dva mjeseca... Dobro, da li je normalno da to neko ne pohvali? Ne kažem da je za Nobela, ali za neku pohvalu sigurno jeste. To nigdje nisam pročitao i to mi malo smeta, kao da se samo čeka da neko ne uspije u svojim namjerama i da se onda o tome piše. Svaka čast Draganu Džajiću, svaka čast Nebojši Čoviću, svaka čast Slaviši Kokezi, svaka čast Branku Radujku, svaka čast Aleksandru Antiću, a onda i ostalima. Ove sam istakao jer su iznijeli najveći teret i ja sam u to mogao da se uvjerim jer sam svakodnevo bio s njima u kontaktu".

A, vi? Da li očekujete sličan tretman u javnosti kada počnu utakmice i kada pojačanja istrče na teren?

"Očekujem i to je normalno. Ja se toga ne plašim, moj zadatak i jeste da dovodim igrače. Volio bih da i ja i oni ne budemo dočekani na nož i vjerujem da pravi zvezdaši to neće uraditi, da će uprkos teškim vremenima imati strpljenja. Vjerujem da pravi zvezdaš zna da je moj neuspjeh i neuspjeh novog igrača ujedno i neuspjeh svih nas zajedno, kao i obrnuto. Ja sam optimista i ne plašim se odgovornosti koju sam preuzeo".

Boravili ste na pripremama tokom sedam posljednjih dana, kada je finalni proizvod jedino i mogao da bude sagledan. Kako vam se čini tim?

"Vidio sam mnogo toga što mi se dopalo. Ekipa je mnogo spremnija nego jesenas, a dva igrača koja su se uključila, Petković i Garido, donijela su nam kvalitet koji nam je nedostajao. A, ja vidim tu još trojicu pojačanja: Milijaša, kojeg znam sedam godina i mislim da nikad nije bio ovako spreman, Mikića, koji se takođe pripremio sjajno i Bajkovića koga nikad nisam vidio u ovakvoj formi. Generalno, svi su u odličnoj kondiciji, ali ova trojica su mnogo bolja nego jesenas", sumirao je Stojadinović i podvukao:

"Optimista sam".

(N. Janković - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC