• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaka i "klupa" za dramatičnu pobjedu Reala

Real Madrid tri dana prije utakmice sa Barselonom gubio je od "fenjeraša" Deportiva, pa je Murinjo morao da pošalje na teren prve zvijezde.

 Kaka i "klupa" za dramatičnu pobjedu Reala  Izvor: MONDO

Trener Real Madrida Žoze Murinjo planirao je da odmori ključne igrače u utakmici protiv "fenjeraša" Deportivo La Korunje u 25. kolu Primere, tri dana prije revanš meča polufinala Kupa kralja protiv najvećeg rivala Barselone.

Šta je planirao, nije mogao do kraja da sprovede u djelo.

Murinjo je u 57. minutu meča na "Rijazoru", pri vođstvu Depora od 1:0 morao da napravi trostruku izmenu i oznoji trojicu pošteđenih. Na kraju, "u minut do 12", izvukao se sa tri boda.

Deportivo La Korunja - Real Madrid 1:2 (1:0).

Sami Kedira zamijenio je Majkla Esijena, Mesut Ozil ušao je umjesto Luke Modrića, a Kristijano Ronaldo umjesto Marsela, poslije čega je Real zaigrao bolje, ofanzivnije i u 77. minutu pogotkom Rikarda Iseksona Kake stigao do izjednačenja, a u 88. golom Gonzala Iguaina i do pobjede.

Tim iz Galicije doživio je šesti uzastopni poraz i ostao na posljednjem mjestu tabele u prvoj sezoni od povratka iz Sekunde. Bar na kratko, Real je prišao na bod zaostatka drugoplasiranom Atletiko Madridu, dok je Barselona odavno nedostižna.

Murinjo je na teren poslao sastav: Dijego Lopez - Arbeloa, Pepe, Karvaljo, Marcelo - Esijen, Modrić - Di Marija, Kaka, Kaljehon - Iguain.

Ova jedanaestorka bila je slabiji rival od najgoreg u ligi. Deprotivo je poveo u 33. minutu, kada je Riki predriblao Portugalce Pepea i Karvalja i lijevom nogom pogodio mrežu ciljajući "prvu" stativu. Dijego Lopez bio je loš u ovoj akciji jednako kao i njegovi štoperi - 1:0.

Real do pomenutog 57. minuta nije uspio da uvjeri Murinja da može da preokreta i tek druge pobjede na posljednjih šest mečeva u gostima u svim takmičenjima. Do šeste pobjede u posljednjih sedam duela sa Depotivom, Real je došao poslije minijature Kake.

Nekada najbolji fudbaler svijeta podsjetio je na dane rijetkog majstorstva kada je sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u sam ugao i poravnao na 1:1, a dva minuta prije ulaska u nadoknadu vremena, Argentinac Iguain donio je pobjedu "kraljevićima". Kaka je sjajno proigrao Ronalda pasom kroz sredinu, koji je nesebično dodao do Iguaina a ovaj bio nepogrešiv - 1:2.

Murinjo se tada malo smirio, ali ga je ponovo iz takta izbacio Anhel Di Marija, koji ove sezone baš testira tolerantnost svog trenera. U 90. minutu utakmice dva puta u istom minutu odbio je da se udalji na propisno odstojanje kod izvođenja slobodnog udarca Deportiva i dobio dva žuta, odnosno crveni karton!?

A, u Saragosi - remi sa Valensijom i nastupa Stefana Babovića poslije dugo vremena - 2:2.

Gosti iz Valensije morali bi da budu zadovoljniji ovakvim ishodom, pošto su poslije nešto više od pola sata gubili sa 2:0. Prvo je Aponjo u petom minutu iskoristio penal, a vođstvo Saragose duplirao je Elder Postiga u 32. minutu.

Tada je na scenu stupio Žonas, koji je prvo u 36. minutu smanjio na 2:1, a zatim u 69. minutu postavio konačan rezultat. Srpski internacionalac Stefan Babović igrao je od 46. minuta, kada je zamijenio strijelca prvog gola, Aponja.

Ekipa Saragose od 78. minuta igrala je bez isključenog čuvara mreže Lea Franka.

Fudbaleri Hetafea pobijedili su u gostima ekipu Majorke sa 3:1 u prvoj današnjoj utakmici 24. kola. Domaćin, koji se grčevito bori za opstanak, poveo je u 24. minutu pogotkom meksičkog reprezentativca Đovanija dos Santosa.

Gosti su na izjednačenje morali da čekaju do 71. minuta, kada je penal iskoristio Dijego Kastro. Potpuni preokret za pobjedu Hetafe donio je dvostruki strelac Adrijan Kolunga koji je protivničku mrežu zatresao u 83. i 86. minutu.

REZULTATI 25. KOLA:

Majorka - Hetafe 1:3 (1:0)
/Dos Santos 24 - Kastro pen 71, Kolunga 82, 86/

Saragosa - Valensija 2:2 (2:1)
/Aponjo pen 5, Postiga 32 - Žonas 36, 69/

Deportivo - Real Madrid 1:2 (1:0)
/Riki 35 - Kaka 73, Iguain 88/

Barselona - Sevilja (22.00)

U petak:

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 1:3

U nedjelju:

Rajo Valjekano - Valjadolid
Selta - Granada
Atletiko Madrid - Espanjol
Betis - Malaga

U ponedjeljak:

Levante - Osasuna

TABELA: Barselona 65, Atletiko Madrid 53, Real Madrid (+1) 52, Malaga 42, Valensija (+1) 41, Sosijedad 40, Rajo Valjekano 37, Betis 36, Hetafe (+1) 35, Levante 34, Sevilja 32, Espanjol 31, Valjadolid 30, Granada 26, Atletik Bilbao (+1) 26, Osasuna 25, Saragosa (+1) 25, Selta 20, Majorka (+1) 18, Deportivo (+1) 16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC