• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Vilja i Mesi za preokret Barse

Poraz od Milana definitivno je ostavio trag na jedan od najmoćnijih timova današnjice. Barselona ipak pobijedila Sevilju na Kamp nou – 2:1.

 PRIMERA: Vilja i Mesi za preokret Barse  Izvor: MONDO

Milan je prošle srijede čvrstom odbranom primorao Barselonu da odigra jednu od najslabijih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Katalonci su samo dva puta šutnuli u okvir protivničkog gola, ukupno četiri, pa su poraženi 2:0.

Dva gola minusa pred revanš i moguća eliminacija iz Lige šampiona mnogo ranije nego što su mogli i da zamisle, čini se da su stvorili veliki pritisak ekipi Tita Viljanove.

Iako su pobijedili Sevilju u 25. kolu Primere, igrači Barselone nisu odigrali ubjedljivo kao što umiju. Posebno u mečevima koji slijede nakon nekog remija ili poraza.

Istina, moguće je da su se fudbaleri domaćeg tima čuvali za predstojeće duele koji ih slijede i koji su od mnogo veće važnosti.

Barselona će u narednih nedjelju dana dva puta igrati protiv najvećeg rivala – Real Madrida. "El klasiko" ćemo prvo gledati u utorak u revanšu polufinala Kupa kralja (prvi meč 1:1 u Madridu), a potom i u subotu, u 26. kolu Primere, takođe na Kamp nou.

Gosti su poveli u finišu prvog poluvremena, golom Alberta Botije, koji je bio spretniji od Danija Alveša u vazdušnom duelu poslije centaršuta Horhea Morena sa desne strane. Igrao se 43. minut. kada je defanzivac Sevilje postigao svoj prvi gol u Primeri ove sezone.

Ubrzo po povratku sa odmora, u 52. minutu, David Vilja je izjednačio. Odlično je glavom reagovao na centaršut Alveša i sa ivice peterca spustio loptu u gol.

Prednost domaćinu donio je Lionel Mesi kada je, samo osam minuta poslije izjednačenja, smireno primimirio loptu na dodavanje Telja i iz sredine kaznenog po zemlji je poslao iza leđa Portugalca Beta. Upravo je Mesi prethodno pronašao Telja kako utrčava po lijevoj strani.

Argentincu je to bio gol u 15. uzastopnoj utakmici Primere, čime je oborio rekord španskog prvenstva.

Postigao je, takođe, 333. profesionalni pogodak u 444 utakmice.

Poslije preokreta, međutim, Barselona nije rutinski odradila posao, već je nekoliko puta morala da strijepi za svoju mrežu. Najbolje prilike za izjednačenje imali su Manu u 69. minutu, kada je šutirao malo pored gola, i Alvaro Negredo u 75, kada se našao sam pred Viktorom Valdesom i uspio da ga prebaci, ali je lopta otišla i preko prečke.

Ranije ove subote, Real je pobijedio Deportivo u La Korunji 2:1, iako je isto gubio, dok je Hetafe u gostima bilo bolje od Majorke 3:1, a Saragosa i Valensija su igrali neriješeno 2:2.

(MONDO, foto: Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC