• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti sačuvao drugo mjesto

Mančester siti pobijedio Čelsi 2:0 i sačuvao drugo mjesto u Premijer ligi, a vjerovatno i trenera Roberta Manćina (bar do kraja sezone).

 PREMIJER: Siti sačuvao drugo mjesto Izvor: MONDO

Iako je veći deo meča bio u podređenom položaju, Čelsi je u 51. minutu utakmice 27. kola Premijer lige mogao da povede na "Etihadu".

Poslije dugačkog dodavanja Branislava Ivanovića pred šesnaesterac domaćeg tima, Demba Ba je bio brži od Džoa Harta, koji mu se bacio u noge. Sudija Andre Mariner pokazao je na bijelu tačku, ali Frenk Lampard nije bio precizan. Tačnije, Hart ga je "pročitao" i bacuo se u donji desni ugao, kuda je išla i lopta...

Bio je to prelomni trenutak u duelu dva tima koja se bore za drugo mjesto na tabeli, iako Roberto Manćini još vjeruje da aktuelni šampion može da stigne gradskog rivala Mančester junajted, koji 11 kola prije kraja ima 12 bodova više.

Siti je ovom pobjedom pobjegao Čelsiju na sedam bodova razlike, ali teško da će uspjeti da sustigne gradskog rivala. No, vidjećemo...

Čelsi je u nedjelju popodne u Mančester došao sa idejom da se čvrsto brani i priliku vreba iz kontranapada. U prvih 45 minuta gosti su bili gotovo neprimjetni pred golom Džoa Harta, ali strpljenje im se isplatilo početkom drugog poluvremena, kada je Ba oboren u kazenom "građana".

Iskusni Lampard, međutim, doživio je da mu peti put od posljednjih 35 penala odbrani golman.

Taj trenutak dao je dodatan "vjetar u leđa" domaćim fudbalerima, koji su poveli preko Jaje Turea u 63. minutu. Fudbaler iz Obale Slonovače odlično se snašao poslije povratnog dodavanja Davida Silve.

Okružen četvoricom protivničkih igrača uspeo je da sa ivice šesnaesterca ode par koraka unaprijed i plasira loptu pored noge Kejhila, a ruke pruženog Čeha u dalji ugao.

Na 2:0 Siti je povisio preko pomalo zaboravljenog Karlosa Teveza, pet minuta prije kraja. Argentinac se poslije osam kola ponovo upisao u strijelce, kada je sa 17 metara po sredi snažno šutirao pored Baneta Ivanovića, koji nije uspio da ga blokira. Bio je to Tevezov sedmi pogodak u devet duela protiv Čelsija. Očigledno, nekadašnjem napadaču Vest Hema i Mančester junajteda prijaju utakmice protiv "plavaca".

Siti je još nekoliko puta mogao da savlada odličnog Petera Čeha, posebno u prvom poluvremenu kada je priliku imao i reprezentativac Srbije Matija Nastasić.

Mladi defanzivac je poslije kornera sa desne strane šutirao glavom sa ivice peterca, ali je Čeh pokazao sjajne reflekse i spriječio pogodak.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko cijelu utakmicu odgledao je sa klupe za rezervne igrače Sitija.



U drugom meču igranom ove nedjelje Njukasl i Sautempton odigrali su utakmicu sa čak šest golova, od kojih su četiri završila u mreži gostiju.

Sautempton je poveo već u 3. minutu preko Morgana Šnajderlina, koji je odlično šutirao iz okreta na asistenciju glavom Rikija Lamberta.

Domaćin je, ipak, do odlaska na odmor preokrenuo preko Muse Sisoka (33) i Papisa Sisea (42). Posebno se istakao drugi pogodak, koji je Sise postigao iz voleja sa preko 20 metara udaljenosti od gola.

Ubrzo po povratku sa odmora, u 50. minutu, Lambert je izjednačio, a onda Kabaj iz penala u 67. ponovo donio prednost "svrakama". Do novog gola igrači Njukasla stigli su na pomalo komičan način, pošto je 11 minuta prije kraja Deni Foks u namjeri da izbije loptu napucao saigrača Josa Hoifelta, a lopta se odbila u gol.

Bio je ovo prvi meč u kojem je Njukasl postigao četiri gola još od aprila 2011, kada su savladali Vulverhempton 4:1.

Zanimljivo, pred početak utakmice navijači crno-bijelih razvili su koreografiju sa slikom francuske zastave, aludirajući na veliki broj igrača iz te zemlje koji nastupaju u Njukaslu - 10!

Njukasl je ovom pobjedom pobjegao do zone ispadanja, dok će Sautempton nastaviti da se bori za opstanak.

REZULTATI 27. KOLA:

Mančester Siti - Čelsi 2:0 (0:0)
/Ture 63, Tevez 85/

Njukasl Junajted - Sautempton 4:2(2:1)
/Sisoko 33, Sise 42, Kabaj (p) 67,Hoifelt (ag) 79 - Šnajderlin 3, Lambert 50/

U subotu:

Fulam - Stouk 1:0 (1:0)
/Berbatov 45+2/

Arsenal - Aston Vila 2:1 (1:0)
/Kasorla 6, 85 - Vajman 68/

Norič Siti - Everton 1:1 (0:1)
/Kamara 84, Holt 90+4 - Osman 39/

Kvins Park Rendžers - Mančester Junajted 0:2 (0:1)
/Rafael 23, Gigs 80/

Reding - Vigan Atletik 0:3 (0:2)
/Kone 44, 45+2, Figeroa 48/

Vest Bromvič Albion - Sanderlend 2:1 (1:0)
/Lukaku pen 35, 75 - Sesenjon 79/

U ponedeljak:

Vest Hem - Totenhem (21.00)

Odigrano 17. februara:

Liverpul - Svonsi 5:0

TABELA: Mančester Junajted 69, Mančester Siti 56, Čelsi 49, Totenhem (-1) 48, Arsenal 47, Everton 42, VBA 40, Liverpul 39, Svonsi 37, Stouk 33 Fulam 32, Norič 32, Vest Hem (-1) 30, Njukasl 30, Sanderlend 29, Sautempton 27, Aston Vila 24, Vigan 24, Reding 23, KRR 17.

(MONDO, foto: Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC