• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Revizije ugovora za igrače Zvezde

"Bolje da primaju sedam, osam hiljada svaki mjesec, nego da im se poslije traži otpis duga", kaže sportski direktor Crvene zvezde za MONDO.

 MONDO: Revizije ugovora za igrače Zvezde Izvor: MONDO

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović prvi put javno, jasno i otvoreno, najavio je da će pojedini prvotimci u narednom periodu biti pozvani na razgovore o reviziji ugovora, odnosno pregovore o smanjenju godišnjih zarada.

U intervjuu za MONDO, Stojadinović je otkrio da bi igračima u srijedu trebalo nešto da "legne" na račun, da to neće biti mnogo, već nekoliko minimalaca, ali da je bolje i to nego ništa.

"Pričali smo potpredsjednik Slaviša Kokeza i ja sa igračima u Antaliji, razgovarali smo otvoreno o svemu i ne želimo od njih ništa da krijemo. Lično, vjerujem da će do srijede najkasnije momci dobiti dio novca o kojem smo pričali. Neće to biti 'ne znam šta', ali siguran sam da im je svaka uplata u ovim trenucima prijeko potrebna", rekao je Stojadinović za MONDO.

Posljednji put, crveno-bijeli dobili su dio zaostalih zarada u novembru pred dan pred "vječiti derbi", koji su odigrali maksimalno motivisano i preokrenuli u svoju korist - 3:2, poslije 1:2.

"Ova Uprava, sada kada napravila veliki korak ka oslobađanju računa kluba, ima namjeru da uspostavi dinamiku isplata zarada, da momci dobijaju plate redovno. Ta primanja u narednom periodu biće manja od onih koja stoje u ugovoru, ali trebalo bi da budu redovna".

Kada to kažete, da li najavljujete da će do daljeg igrači primati minimalce na vrijeme, a da će dug po slovu ugovora nastaviti da se gomila do trenutka kada bi trebalo da napuste Crvenu zvezdu ili ovo znači da će se sa njima pregovarati oko revizije ugovora i smanjenja zagarantovanih zarada?

"Reći ću konkretno, u klubu smo zauzeli stav da je bolje da naši glavni igrači primaju 80, 90, 100 ili 120 hiljada evra godišnje i da im se taj novac isplaćuje, nego da na papiru imaju 200, 230, pa i 260 hiljada i da osam mjeseci ne vide ni pare. I na kraju da im se, kada stigne ponuda da napuste klub, predloži da otpišu dug... Tako se radilo ranije, ali neću sad o tome da pričam", otkriva Stojadinović da će pojedinci biti pozivani na pregovore i dodaje:

"Ako mene pitate, bolje da važi 'primaj manje novca, ali redovno...', nego da imamo ugovore koje klub ne može da ispoštuje, pa da bude obostranog nezadovoljstva. To je stav cijele Uprave. Iako to nije direktno moj dio posla, ja im pružam punu podršku, sa sportske strane. Siguran sam da bi i igrači prihvatili da svaki mjesec dobiju sedam hiljada evra, nego da možda nikada ne dobiju 20".

Hoće li se takav štedljiv stav u pregovorima odnositi samo na buduća pojačanja?

"I na njih, ali mislim da ne bi bilo loše to primjeniti i na aktuelan sastav. Vjerujem da bi se velika većina momaka složila sa ovakvom ponudom, prije nego da bude stavljen pred svršen čin u trenutku potpisa za neki klub iz inostranstva, a to se događalo. Važno je da ja u ovom trenutku ne govorim nešto što će sigurno biti tako, već nešto o čemu se u klubu razmišlja i nešto o čemu će se tek razgovarati na svim nivoima".

Stojadinović je potom u razgovoru za naš portal zaključio:

"Svi oni su pametni i vaspitani momci. Počeo sam da ih upoznajem i znam da nemamo nikoga u timu ko je prepotentan i lud. Počevši od starijih, od Bajka, Milija, Petka, Mikića i ostalih, sve su to super momci sa kojima može da se razgovara. Krenućemo od starijih i vjerujem da ćemo sa svima naći zajednički jezik".

Za kraj, ali ne i najmanje važno.

"Ako do ovakvog dogovora dođe, a nadam se da hoće, onda će on morati da se poštuje i klub više neće imati pravo da ga ne ispuni. Sada je drugačije, jer je više od 90 odsto ugovora naših prvotimaca naslijeđeno i na putu deblokade računa i smanjenja duga nije realno da možemo svaki ugovor da ispunimo, a da se dodatno zadužujemo niti smijemo, niti želimo. Volio bih da svi zajedno krenemo tim putem, putem štednje, ali da se onda svaki dogovor poštuje na obostrano zadovoljstvo".

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC