• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljen projekat budućeg Željinog hrama

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo predstavljen je projekta "Idejno rješenje rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica".

 Predstavljen projekat budućeg Željinog hrama Izvor: MONDO

Po ovom projektu stadion bi primao 21.726 gledalaca, a obnova stadiona u Zvorničkoj 27 bi, kako je istakao načelnik Opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo koštao nešto više od 30 miliona evra i dodao da se ovaj projekat može riješiti kreditiranjem.

Naglašeno je da se u realizaciju projekta moraju uključiti svi nivoi vlasti, kao i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, prenio je Radio Sarajevo.



"Jedan od kriterija ovog projekta bio je taj da nema velikih strukturnih promjena. Od terena, pa na dalje, stadion ostaje u onoj formi kakav je i sada. Vodili smo računa da sačuvamo ono što možemo sačuvati. Osnova je sjeverna tribina koja ostaje približno u istim gabaritima i skoro u istoj formi koja se prilagođava standardima FIFA i UEFA", rekao je Koldžo na pres konferenciji i dodao da se ovaj projekat može realizovati kreditiranjem.

Kako je naglašeno stadion će se graditi u fazama. Prva faza bi, kako je istakao Koldžo, bila gradnja tribina i terena, dok bi se prateći sadržaj pravio u drugoj fazi.



(MONDO, foto: Radio Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC