• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Sloboda "zaledila" Grbavicu, preokret Čelika

Posle letnje pauze od skoro tri meseca, ovog vikenda ponovo je krenula nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

 BiH: Sloboda "zaledila" Grbavicu, preokret Čelika  Izvor: MONDO

Najzanimljiviji mečevi, kojima je prisustvovao novi selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević, igrani su na "Grbavici", gde je Sloboda srušila nezgodnu tradiciju dugu deset godina i minimalnim rezultatom pobedila Željezničar, i na "Bilinom polju", na kome je Čelik uspeo da preokrene vođstvo Sarajeva i zabeleži trijumf (3:1).

Napadač tuzlanske ekipe Tarik Okanović je u 76. minutu sjajno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, lopta je pogodila "živi zid", promenila smer i završila u mreži sarajevskog kluba.

Do tog trenutka "Željo" je bio mnogo bolji rival, čak je Berbić u 60. minutu pogodio prečku Tuzlaka, ali ipak sva tri boda su otputovala na "Tušanj".

"Sjajan je osećaj kad pobediš Želju posle decenije posta. Domaćinu smo svesno prepustili inicijativu, da bismo eventualnim kontaranapadima rešili utakmicu. Sve u svemu, zasluženo nosimo bodove sa ‘Grbavice’", izjavio je trener Slobode, Sakib Malkočević, koji je defanzivnom taktikom nasamario Simu Krunića, šefa struke Željezničara.

"Šta da kažem? Sloboda je došla da se brani, a na kraju je odnela sva tri boda. Primili smo naivan gol, čak mislim da je bio autogol, ali ne mogu ništa zameriti svojim igračima. Bili smo bolji, napadali smo tokom većeg dela utakmice, ali jedna nesmotrenost nas je koštala. Žao mi je igrača i navijača zbog poraza", rekao je Krunić.

U Zenici, gde se okupilo oko 12.000 navijača, Čelik je bio mnogo agilniji od samog početka dvoboja sa Sarajevom, ali su gosti ipak prvi stigli do prednosti pogotkom Handžića u 38. minutu.

Više od hiljadu pristalica Sarajlija radovalo se samo sedam minuta, pošto je Šabić iz slobodnjaka izjednačio.

U nastavku su se po jakoj kiši bolje snašli "crveno-crni" i u finišu uspeli da osvoje prve bodove. Strelci su bili Jurčević u 81. i Kapetan dva minuta kasnije.

Posle ekspresnog povratka u elitu, banjalučki Borac je u Mostaru bio nadomak remija protiv Zrinjskog, ali je domaćin golovima u sudijskoj nadoknadi stigao do pobede "Pod bijelim brijegom" - 3:2.

Utakmice Modriča - Zvijezda i Slavija - Široki Brijeg odložene za 3. septembar zbog nastupa "uljara" i Širokobriježana u Evropi.

REZULTATI prvog kola:

subota

Željezničar - Sloboda 0:1
Orašje - Leotar 3:0
Laktaši - Velež 2:0
Čelik - Sarajevo 3:1

nedelja

Posušje - Travnik 1:1
Zrinjski - Borac 3:2

3. septembar

Modriča - Zvijezda
Slavija - Široki Brijeg


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC