• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Nema frke

Trener Partizana smatra da njegov tim još ima lijepu prednost u borbi za titulu, ali i opominje da još nije kraj prvenstvene trke.

 Vermezović: Nema frke  Izvor: MONDO

Remiji šampiona u nizu ponovo su probudili nadu navijača Crvene zvezde da bi crno-bijeli mogli da prokockaju prednost i ne osvoje titulu.

Uprkos prekidu pobjedničkog niza, duel Slobode Point i Partizana, završen bez pobjednika, nije uznemirio nikoga u Humskoj.

Trener Vladimir Vermezović u petak je na treningu ponovio svoju tvrdnju da prvenstvo još nije odlučeno, ali i istakao da u njegovom timu nema panike.

"Nismo se uplašili, kad je bilo plus 11 mnogi su mislili da je gotovo, ali još tada sam rekao da nije kraj. Sedam bodova je lijepa prednost i da nam je neko ponudio prije prvenstva objeručke bismo je prihvatili", rekao je trener.

Ipak, priznao je i da se ekipa malo opustila, nakon što je stekla "plus 11" nad Crvenom zvezdom i ocijenio da je reprezentativna pauza presjekla pobjednički ritam crno-bijelih.

"I Crvena zvezda i Vojvodina su opasni. Da je Crvena zvezda digla ruke od titule ostavila bi istog trenera i čekala bi sljedeću sezonu. Ozbiljno sam ih shvatio, a izgleda da neki nisu", dodao je Vermezović.

Na dodatno pitanje, da li pritom misli na igrače, izbjegao je odgovor, rekavši da se stvorila euforija.

"Mnogi su otpisali i Zvezdu i Vojvodinu, ali ja nikada nikoga nisam potcijenio. Kod "plus 11" se stvorila euforija i čak su i navijači počeli da slave titulu... Sad nam treba pobjeda protiv Vojvodine. Vjerujem u svoje igrače. Nije ovo ništa strašno, samo nam fali bolja realizacija i nadam se da će tako biti u njedelju. Teško je igrati u Partizanu, gdje je sve osim pobjede katastrofa. Veliki je pritisak, ali igrači su zato tu i oni to moraju da izdrže. Težak ciklus je iza nas, raspored nije bio dobar, ali šta je tu je, što nas ne ubije ojačaće nas. Da je više ovakvih utakmica bilo bi nam lakše da igramo u Evropi", rekao je šef struke crno-bijelih.

Iako su napravili dva vezana kiksa, Vermezović ništa ne zamjera igračima, osim na realizaciji, odnosno neiskorišćavanju prilika.

Na pitanje da li je moguće da im baš ništa ne zamjera, Vermezović je odgovorio:

"Poremetila nas je ova reprezentativna pauza. Ali, igrači imaju snage da prevaziđu krizu, ništa nije strašno. Odigrali smo tri teške utakmice za sedam dana i biće mnogo lakše kada budemo ušli u ritam subota-subota".

Tokom utakmice sa Slobodom u četvrtak mogao se zapaziti i detalj kada su se oko izvođenja slobodnog udarca raspravljali Nikola Ninković i Eliomar Silva. Obojica su ušli u igru pred kraj meča i to je bila jedna od posljednjih prilika za Partizan da zatrese mrežu. Pogledali su ka klupi i dobili znak da je Brazilac taj koji treba da šutira. Ninković je bio prilično razočaran takvom odlukom. Eliomar je šutirao, ali neprecizno.

Upitan ko trenutno bolje izvodi "slobodnjake" od njih dvojice, Vermezović je odgovorio: "Trenutno Eliomar".

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je Hajduk protiv Crvene zvezde svjesno izašao sa izmijenjenom postavom, Vermezović je rekao da nije on taj koji sastavlja drugima ekipe, već da se brine isključivo o svom timu.

"Oduvijek je u srpskom fudbalu važilo da te ekipe na utakmicama sa Crvenom zvezdom i Partizanom daju sve od sebe, da se dokazuju. Sada, izgleda, više nije tako... Izgleda da sada žive samo za utakmice sa Partizanom. Mi moramo da ostanemo koncentrisani samo na sebe i ja ne želim nikom drugom da sastavljam tim. To je njihovo pravo i oni su odgovorni za to", dodao je on.

Pred crno-bijelima je jedan od najtežih ispita ovog proljeća. U nedjelju u Humsku dolazi Vojvodina, koja u nastavku prvenstva igra vrlo dobro. Doduše, u prethodnom kolu je poražena na svom terenu od OFK Beograda, ali je imala mnogo šansi.

"Znam da su odmarali trojicu igrača, dolaze ovdje da naprave iznenađenje. Poraz od OFK Beograda ih je poremetio, ali Vojvodina je Vojvodina... Ali, mi igramo na našem stadionu i zato nam je potrebna podrška zbog psihološkog stanja u kojem se nalaze. Siguran sam da će momci to izdržati", rekao je Vermezović.

Problem za Partizan je što protiv "lala" neće moći da igraju Aleksandar Miljković i kapiten Saša Ilić (obojica imaju parne kartone), dok se Saša Marković žali na povredu Ahilove tetive.

Vermezović je zadovoljan kako su povratnici u ekipu Miloš Ostojić i Marko Šćepović odigrali u Užicu.

"Ostojić je odlično obavio posao, dok je poznato da je Šćepović igrač poteza i direktno je učestvovao u nekoliko šansi protiv Slobode. Možda se učini da je on lijen na terenu, ali je izuzetno opasan kada ima loptu i nisam nezadovoljan njegovim nastupom, kao ni Ostojićevim", rekao je on.

Cijeli prihod od prodaje ulaznica ići će za pomoć djevojčici Tijani Ognjanović, kojoj je potrebna transplantacija srca.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC