• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan za titulu, Zvezda i Voša za nadu

Dolazak "lala" u Humsku predstojećeg vikenda biće jedan od dva najveća izazova za lidera do kraja sezone.

 Partizan za titulu, Zvezda i Voša za nadu  Izvor: MONDO

Remiji Partizana u nizu probudili su šampionsku nadu u Ljutice Bogdana i povećali značaj rezultata ekipe sa "Karađorđa".

Prednost lidera od 11 poena smanjena je na još pristojnih sedam, a nedeljni duel Partizana i Vojvodine u Beogradu mogao bi da značajno odredi dalji tok sezone. Šampiona do kraja takmičenja očekuje i "vječiti derbi".

Tim Vladimira Vermezovića biće oslabljen neigranjem Aleksandra Miljkovića i kapitena Saše Ilića zbog parnih kartona. Ni Saša Marković nije siguran akter meča, zbog toga što se požalio na povredu Ahilove tetive.

Vojvodina je do prošlog kola bila u naletu, ali je porazom od OFK Beograda razočarala navijače i predsjednika Ratka Butorovića.

"Ako nastave ovako, ako ispuste borbu za drugo mjesto i ne plasiraju se u finale Kupa, šta će zaraditi u maju i junu? Upozoravam ih na vrijeme", izjavio je predsjednik novosadskog superligaša, a prenio "Žurnal.

U taboru domaćina nema panike. Trener crno-bijelih ne smatra da postoji razlog za brigu, iako je svjestan činjenice da se Crvena zvezda nije odrekla titule.

Tim iz Ljutice Bogdana ostvario je pod vođstvom novog trenera Rikarda Sa Pinta dvije pobjede i u 22. kolu nije mogao da igra protiv lakšeg protivnika - posljednjeplasiranog Smedereva.

"Oklopnici", predvođeni novim trenerom, kod kuće nisu pobijedili od 28. aprila prošle godine i utakmice sa Vojvodinom (2:0). Ove sezone samo su jednom trijumfovali, na gostovanju Jagodini.

Ekipi se na treninzima priključio Nikola Petković, poslije oporavka od povrede zadnje lože. Smanjenim intenzitetom rade Filip Kasalica, Ognjen Ožegović i Milan Jovanović, a Aleksandar Pantić još oseća bol u kolenu.
NIŠLIJE HOĆE DA NAPIŠU KLUPSKU ISTORIJU

Zanimljiv duel biće odigran i u Borči, iako pogled na tabelu to možda ne govori. BSK će na svom terenu dočekati Radnički iz Niša i obe ekipe su u dobroj formi.

Domaći nisu izgubili već četiri kola, od duela sa Slobodom Point, 2. marta. Sa druge strane, "Real sa Nišave" je najuspješniji superligaš u proljećnom dijelu sezone!

Partizan je remijem u Užicu sveden na 14 osvojenih bodova iz šest kola, dok ih Radnički ima 16!

Nišlije bi pobjedom produžili seriju od pet pobjeda i postale rekorderdna generacija kluba.

"Inspiriše nas prilika da ispišemo istoriju velikog kluba kao što je Radnički", izjavio je defanzivac Radničkog Ivan Dragičević.

Za Borčane sigurno neće nastupiti Jordan Jovanović, a nije jasno ni da li će igrati Edin Ademović, zbog povrede koju je zadobio u Novom Pazaru.

"Kada bih rekao da je Radnički iz Niša najteži protivnik u dosadašnjem dijelu sezone, to bi bio pleonazam. Osvojili su 16 bodova, samo jedan remi i pet uzastopnih pobjeda, uz samo jedan primljen gol. Sve su to veliki podaci o njima. Najteže je praviti dobar rezultat u kontinuitetu. Oni su to uspjeli ovog proljeća i ja im na tome iskreno čestitam", rekao je trener BSK-a Nebojša Milošević novinarima u Borči.

OFK Beograd će na svom terenu protiv Javora pokušati da nastavi niz pobjeda (Sloboda Point, Vojvodina). Ko zna, možda "romantičari" i drugi put ove sezone pred svojim navijačima postignu više od jednog gola?

Ivanjičani su u katastrofalnoj formi. Za razliku od dobrih partija u novembru i uspjeha u nizu, već tri kola nisu osvojili ni bod!

Ni Jagodina nema razlog za optimizam pred okršaj sa Radom, koji je u prošlom kolu ostvario prvu "proljećnu" pobjedu. "Ćurani" su posljednji put pobijedili na Karaburmi, drugog dana marta.

Iako je Zajednica klubova Jelen Superlige početkom sezone ocijenila da je stadion "Suvača" u Pećincima neuslovan za organizaciju utakmica elitnog ranga, Donji Srem će ponovo biti domaćin baš na njemu.

Naime, travnjak novosadskog "Karađorđa" je u katastrofalnom stanju poslije utakmica Srbija - Škotska i Vojvodina - OFK Beograd, pa ne postoji šansa da Pećinčani i Pazarci u subotu igraju na njemu.

Stoga će tim Bogića Bogićevića još jednom ugostiti rivala na matičnom terenu, na kojem je u pretprošlom kolu deklasirao Javor (3:0). Pazarci su tokom nedelje ostali bez trenera Slavenko Kuzeljević.

Iskusni stručnjak došao je u klub u zimskoj pauzi i osvojio sedam bodova na pet utakmica u proljećnom dijelu sezone, ostvarivši dvije pobjede, neriješen ishod i dva poraza. Pazarci su u prošlom kolu remizirali sa Borčom 1:1.

Spartak Zlatibor voda dočekaće u Subotici Radnički 1923, koji je pretposljednji i kome odavno gori pod nogama.

Pored utakmica Partizan - Vojvodina i Smederevo - Crvena zvezda, u nedelju će biti odigran i meč u Kuli, između Hajduka i Slobode Point. Kuljani su u prošlom kolu igrali na "Marakani" u dosta kombinovanom sastavu, pa bi trebalo očekivati da protiv Užičana zaigraju najspremniji igrači Milana Milanovića.

Fudbaleri Slobode Point pokušaće da zahvaljujući svom dobrom raspoloženju poslije remija sa šampionom odigraju još jednu dobru utakmicu i donesu bodove kući i iz igrališta kraj Kišovog kanala.

Podsjećamo vas da na vrijeme promenite svoje timove u MONDO Fantasy Superligi.

PAROVI 22. KOLA:

U subotu

OFK Beograd - Javor 15.30
Jagodina - Rad
Donji Srem - Novi Pazar
BSK Borča - Radnički Niš
Spartak Zlatibor voda - Radnički 1923

U nedelju

Smederevo - Crvena zvezda 15.00
Hajduk - Sloboda Point 15.30
Partizan - Vojvodina 19.00

TABELA: Partizan 51, Crvena zvezda 44, Vojvodina 41, Jagodina 36, Rad 31, Sloboda Point 30, Radnički Niš 30, OFK Beograd 28, Javor 27, Spartak Zlatibor voda 27, Novi Pazar 23, BSK Borča 22, Hajduk 20, Donji Srem 20, Radnički 1923, Smederevo 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC