• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tole Karadžić: Eh, da imamo Džeku i Misketa!

"Da Srbija ima Edina Džeku, Zvjezdana Misimovića...to bi bila druga priča", izjavio prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije.

 Tole Karadžić: Eh, da imamo Džeku i Misketa! Izvor: MONDO

Tomislav Karadžić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije smatra da su "orlovi" odigrali tri i po odlične utakmice u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu.

Karadžić je aludirao na oba meča protiv Škotske, zatim susret s Velsom i poluvrijeme protiv Belgije. Međutim, drugo poluvrijeme duela na "Marakani" i bolan poraz pred put u Skoplje presudno su uticali na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Možda smo mogli više u Zagrebu, ali najveći problem nam je bio poraz u Skoplju. Treba reći da nas je makedonska reprezentacija izbacila iz daljeg takmičenja", rekao je Karadžić gostujući na SOS kanalu, koji je dodao da se sukob selektora Siniše Mihajlovića sa Branislavom Ivanovićem i Aleksandrom Kolarovim pred put u Skoplje nije smio dogoditi:

"Mislim da je Siniša kod određenih utakmica mogao da učini nešto više. Dešavale su nam se subjektivne slabosti. Nije smjelo da dođe do konflikta sa Ivanovićem i Kolarovim, to nije smjelo da se dogodi i da sada imamo tu pobjedu u našem zbiru sve bi drugačije izgledalo".



Karadžić je zatim istakao da aktuelni selektor ima siguran posao do kraja kvalifikacija i da će odluka o saradnji biti donesena u oktobru.

"Odlučili smo se da poslije kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nešto učinimo na planu stvaranja novog tima. Sve vrijeme je selektor govorio da je uvjeren da ćemo otići u Brazil, ali niko u Savezu nije rekao takav stav", kazao je predsjednik FSS-a.

On je istakao da je Mihajlović pozvao sve najbolje što Srbija može da ponudi, a naglasio je da "orlovi" imaju "tanak" izbor napadača.

"Da Srbija ima Edina Džeku, Zvjezdana Misimovića, Luku Modrića, Marija Mandžukića, Mirka Vučinića i Stefana Jovetića to bi bila druga priča. Zamislite kada selektor na te pozicije poziva igrače iz druge lige Francuske. Pitam sportsku javnost, sve koji imaju priliku da kritikuju, koji su to igrači koji čine razliku, a nisu pozvani", pitao je Karadžić koji je zatim dodao da podržava selektora u odluci da poštuje potpisani sporazum sa igračima u vezi sa pjevanjem himne.

Mediji u Srbiji pišu da Mihajloviću menadžeri "kroje tim" i imaju veliki uticaj na njega, što je Karadžić oštro demantovao kazavši da ne vjeruje da postoji novac koji bi Mihajloviću mogao da bude zamjena za uspjeh.

"Uopšte ne vjerujem u to da Siniša ima interes da sa menadžerima pokušava da slabi tim i da mu ne igra najjača ekipa. On želi dobar rezultat, možda i više od svih", rekao je popularni Tole i za kraj zaključio:

"Da vidimo kako ćemo da igramo do kraja kvalifikacija i ako se bude vidjelo da je to tim koji će u sljedećem ciklusu izboriti plasman na Evropsko prvenstvo onda ćemo razgovarati sa selektorom. Ako reprezentacija ne izbori plasman u Francusku, onda smo džabe krečili i pravili nove greške", rekao je Tole, a prenijele "Nezavisne novine".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC