• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Spriječio sam Zvezdin bankrot

Bivši predsjednik Zvezde objašnjava poteze uprave na čijem čelu je bio i tvrdi da su "nepovoljni" ugovori sa igračima tada bili jedino mogući.

 Lukić: Spriječio sam Zvezdin bankrot Izvor: MONDO

Vladan Lukić svojim najvećim uspjehom za tri i po godine na funkciji predsjednika Crvene zvezde smatra to što je sa svojim saradnicima spasio klub od bankrota.

"Uspio sam da ga podignem, da plaćam evropsku licencu četiri sezone, da osvojimo dva Kupa Srbije i da budemo, osim posljednje sezone, konkurentni u borbi za titulu", rekao je Lukić u intervjuu dnevnom listu "Sport".

Lukić je naveo da se po preuzimanju Crvene zvezde susreo sa ogromnim minusom u kasi (mada je tako bilo i po njegovom odlasku), da se zaposlenima dugovalo sedam plata, da je blokada računa iznosila 1,2 miliona evra i da su pojedini igrači vraćani sa aerodroma.

"Na grudima smo nosili znak 'tojote', bez para, samo sa korišćenjem automobila. Ukupna vrijednost sponzorstva bila je bizarna, samo 200.000 evra", naveo je Lukić.

On tvrdi da je tih godina postojao i neprijateljski odnos države prema klubu, pa tako nisu mogli da budu otpisani ili reprogramirani dugovi. Uz to ga je sačekao "ogroman broj sudskih sporova, čak pedesetak, koje niko nije vodio u knjigama kao dugovanje, što je poslije koštalo dodatnih 10 miliona evra".

Upitan da li su za njegovog mandata potpisivani igrački ugovori štetni po klub, Lukić je odgovorio da "su sve te priče koje se sada iznose zlonamjerne".

"Nisu to bili štetni, već realni ugovori, u skladu sa tadašnjim mogućnostima. Ja sam Zvezdino dijete, odrastao sam na 'sjeveru' i prije bih odsjekao ruku, nego dozvolio da Zvezda bude oštećena", istakao je Lukić.

"Tako rade svi klubovi na svijetu kada nemaju pare. Ili imaš pare, pa kupiš igrača i potpuno je tvoj, ili nemaš, pa platiš i ostaviš procente. I nije tačno da je to radila samo Zvezda. Prije godinu dana smo se 'tukli' sa Partizanom za jednog mladog golmana i traženo nam je 80.000 evra i 30 odsto od sljedećeg transfera za taj klub. Bilo nam je mnogo, a Partizan je dao 100.000 evra i 30 odsto".

Lukić se povukao sredinom novembra 2012, nakon čega nije davao izjave za medije.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC