• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Štikla za titulu!

Fantastičnim pogotkom Švajnštajgera Bajern Minehn došao do 23. titule prvaka Njemačke. Neven Subotić strijelac za Borusiju Dortmund.

 BUNDES: Štikla za titulu! Izvor: MONDO

Šest kola prije kraja Bundeslige Bajern je obezbijedio šampionski pehar pošto je u Frankfurtu pobijedio Ajntraht. Bavarci su tako prekinuli niz Borusije Dortmund koja je osvojila prethodne dvije "salatare", a postali su i ekipa koja je najranije došla do titule u istoriji njemačkog fudbala.

Pobhedu Bavarcima u Frankfurtu donio je Bastijan Švajnštajger prelijepim udarcem petom u 53. minutu iz peterca, poslije ubacivanja Filipa Lama sa desne strane. Bio je to potez dostojan titule! Pogledajte VIDEO.

Prethodno je, u 27. minutu, David Alaba imao priliku da donese prednost Bajernu, ali je iz penala šutirao pored gola.

U finišu utakmice borbeni igrači Ajntrahta mogli su i da pokvare slavlje gostiju, ali je na golu minhenskog tima sjajno branio Manuel Nojer. Sa dvije majstorske intervencije u finišu utakmice sačuvao je pobjedu Bajernu. Doduše, pitanje je šta bi bilo da je sudija Floran Majer u 80. minutu svirao jedanaesterac za domaćina, zbog igranja rukom Dantea.

Vjerovatno bi u tom slučaju Bajern titulu proslavio u idućem kolu, na svojoj Alijanc areni. Ovako, po sedmi uzastopni put radovali su se "salatari" u gostima!

Bajern sada može potpuno da se posveti Ligi šampiona, u kojoj pred četvrtfinalni revanš sa Juventusom u Torinu ima prednost od 2:0. Bavarci su prošle sezone izgubili od Čelsija u finalu igranom u Minhenu i sigurno je da imaju veliki motiv da se iskupe navijačima za taj neuspjeh.

Takođe, trener Jup Hajnkes je došao do svoje treće titule prvaka Njemačke, sve tri je osvojio sa Bajernom, i mirne duše moći će da prepusti ekipu Pepu Gvardioli koji će ga naslijediti po završetku sezone.

Drugoplasirana Borusija Dortmund je nešto teže nego što se očekivalo savladala Augzburg na svom terenu - 4:2.

Gosti su sa dva gola u finišu poluvremena otišli na odmor uz prednost (2:1), ali nisu izdržali u nastavku.

Dvostruki strijelac za Dortmund bio je Julian Šiber (22, 52), a treći pogodak za "milionere" dao je Neven Subotić u 64. minutu. Konačnih 4:2 postavio je najbolji strijelac Borusije Robert Levandovski u nadoknadi.

Reprezentativac Srbije Nikola Đurđić bio je u startnoj postavi , sada se već može reći drugoligaša Grojter Firta, ali je zamijenjen 73. minutu. "Fenjeraš" je kao gost izgubio od Borusije Menhengladbah, a strijelac jedinog gola bio je Luk De Jong u 74. minutu.

Još jedan reprezentativac Srbije našao se u startnoj postavi svog tima, a to je bio Aleksandar Ignjovski u Verderu. On je, takođe, zamijenjen pošto je u 78. minutu umjesto njega u igru ušao 21-godišnji Aleksandar Stevanović. Bio je to njegov prvi nastup ove sezone za klub iz Bremena, prošle ih je imao tri, ali neće mu ostati u lijepom sjećanju pošto je Šalke kao gost pobijedio 2:0.

REZULTATI 28. KOLA:

Verder - Šalke 0:2 (0:0)
/Draksler 51, Marica 69/

Borusija Dortmund - Augzburg 4:2 (1:2)
/Šiber 22, 52, Subotić 64, Levandovski 90+1 - Baer 43, Vogt 45/

Ajntraht - Bajern Minhen 0:1 (0:0)
/Švajnštajger 53/

Bajer Leverkuzen - Volfsburg 1:1 (1:0)
/Šurle 12 - Kjaer 70/

Borusija Menhengladbah - Grojter Firt 1:0 (0:0)
/De Jong 74/

HSV - Frajburg (18.30)

Petak:
Hofenhajm - Fortuna 3:0 (1:0)
/Firmino 11, Lamberc ag 75, Voland 90+4/

Nedjelja:
Nirnberg - Majnc 15.30
Hanover - Štutgart 17.30

TABELA: Bajern 75, Borusija (D) 55, Bajer (L) 49, Šalke 45, Ajntraht 42, Borusija (M) 41, Majnc (-1) 39, Frajburg (-1) 39, HSV (-1) 38, Hanover (-1) 37, Nirnberg (-1) 35, Volfsburg 33, Štutgart (-1) 32, Verder 31, Fortuna 29, Augzburg 24, Hofenhajm 23, Grojter Firt 15.

(MONDO, foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC