• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: "Popajevi" mišići, pao i "Real"

Miloš "Popaj" Stojanović prvi strijelac Superlige. Het-trik protiv Rada! BSK položio na pleća Radnički iz Niša.

 JSL: "Popajevi" mišići, pao i "Real" Izvor: MONDO

Poslije serije od četiri utakmice bez pobjede, Jagodina je vezala dva trijumfa, zahvaljujući sjajnom Milošu "Popaju" Stojanoviću koji je donio pobjedu u Ivanjici, a u 22. kolu tri puta je matirao odbranu Rada.

Kapiten Jagodine Miloš Stojanović je sa nova tri pogotka izbio na čelnu poziciju liste strijelaca JSL. Postigao je ukupno 13 golova!

On je doveo Jagodinu u vođstvo protiv Rada u 14. minutu, nakon što je Cvetković centrirao, lopta se odbila od prečke, a "Popaj" je priskočio i glavom je ubacio u mrežu. I drugi gol, 14 minuta kasnije, Stojanović je dao glavom, na asistenciju Damjanovića. U samom finišu meča, Stojanović je treći put matirao goste.

Prekinuta je serija Radničkog iz Niša! Poslije sedam uzastopnih mečeva bez poraza (šest ovog proljeća i posljednje kolo jeseni), Radnički iz Niša je poražen u Borči - 1:2. Radnički je u prethodnih šest mečeva ovog proljeća primio samo jedan gol, a u subotu, u 22. kolu, dva na "Vizelj parku" i to oba glavom.

BSK je poveo u 20. minutu kada je Miloš Živanović, na centaršut Dušana Dunjića, glavom plasirao loptu sa 10-12 metara u donji desni ugao nemoćnog Kesića. Gosti su bili blizu izjednačenja desetak minuta kasnije. Dušan Kolarević je odapeo sa oko 30 metara i pogodio prečku!

I BSK je mogao do drugog gola u 38. minutu, ali Mile Savković nije uspio da glavom ubaci loptu u gol sa šest-sedam metara.

Radnički je izjednačio u 52. minutu. Ajazdin Nuhi je pogriješio na sredini terena, Marko Ljubinković je povukao kontru po lijevoj strani, dodao je do Aleksandra Jovanovića, koji je ponovo, kao u prethodnom kolu, postigao lijep gol, pogodivši mrežu Danilovića udarcem sa oko 16 metara.

Pobjedu BSK-u, potrebnu kao hljeb, donio je zadnji vezni Ivan Rogač u finišu utakmice. Poslije centaršuta Darija Božičića sa lijeve strane iz slobodnog udarca, Rogač je glavom pogodio gol gostiju.

Donji Srem je osvojio velika ti boda protiv konkurenta u borbi za opstanak, ekipom Novog Pazara. Gosti su meč završili sa devetoricom!

Pećinčani su poveli golom Jankovića iz penala u 35. minutu, nakon što je oboren Nenad Lukić. Zbog tog prekršaja crveni karton je dobio defanzivac gostiju Radoš Bulatović.

Zanimljivo, upravo je Bulatović imao najbolju šansu na utakmici do penala, kada je bio u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom ekipe iz Pećinaca.

Pobjedu Sremaca zapečatio je Krunić golom u 70. minutu poslije sjajne solo akcije, a pritom su Pazarci dobili još jedan crveni karton (Ljubo Nenadić). Apsolutnu brojčanu nadmoć, Donji Srem je materijalizovao još jednim golom - Ognjan Damjanović je bio strijelac.

Kragujevački Radnički se vraća sa tri boda iz Subotice, tri boda velika kao kuća! Spartak je vodio 1:0, a Radnički je uspio da preokrene, doduše sa igračem više na terenu.

Spartak je poveo u 15. minutu golom Dina Šarca. Iako niskog rasta, Šarac je uspio glavom da matira Ognjena Čančarevića. U jeku inicijative "golubova", sjevnula je kontra Kragujevčana. Petronijević je igrao rukom, ali sudija ništa nije pokazao i iskusni golgeter ispratio je akciju i matirao Branimira Aleksića.

Gol zlata vrijedan je postigao Slavko Marić, doskorašnji fudbaler užičke Slobode. Fudbaler Radničkog sjajno je izveo slobodan udarac u 84. minutu i donio tri velika boda svom timu.

U duelu dvije ekipe koje bi mogle da se nađu u finalu Kupa Srbije, OFK Beograd i ivanjički Javor odigrali su 1:1.

Opet je gol za "romantičare" postigao Petar Grbić, kao i u prethodnom kolu u Novom Sadu protiv Vojvodine. Vladimir Tufegdžić je izvanredno centrirao, a Grbić sa nekoliko metara glavom je zakucao loptu u gol.

Međutim, 15-ak minuta prije kraja Radivojević se odlično snašao u šesnaestercu domaćih i lijepim udarcem je prevario Milana Lukača.

REZULTATI 22. KOLA:

Jagodina - Rad 3:0 (2:0)
/Stojanović 14', 28', 90'/

Spartak - Radnički Kragujevac 1:2 (1:1)
/Šarac 15' - Spalević 38', Marić 83'/

BSK - Radnički Niš 2:1 (1:0)
/Živanović 20', Rogač 84' - Jovanović 52'/

OFK Beograd - Javor 1:1 (0:0)
/Grbić 59' - Radivojević 75'/

Donji Srem - Novi Pazar 3:0 (1:0)
/Janković 35', Krunić 70', Damnjanović 80'/

nedjelja:

Smederevo - Crvena zvezda (15h)
Hajduk - Sloboda (15.30h)
Partizan - Vojvodina (19h)

TABELA: Partizan /-1/ 51, Crvena zvezda /-1/ 44, Vojvodina /-1/ 41, Jagodina 39, Rad 31, Radnički Niš 30, Sloboda /-1/ 30, OFK Beograd 29, Javor 28, Spartak 27, BSK 25, Novi Pazar 23, Donji Srem 23, Radnički KG 22, Hajduk /-1/ 20, Smederevo 9.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC