• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK (dublovi): Bravo, Ziki! Bravo, Iko!!!

Kakva pobjeda srpskog dubla poslije kakve drame! Lavovska borba Zimonjića i Bozoljca! Bozoljčev meč karijere! Servirao 20 as udaraca.

  DK (dublovi): Bravo, Ziki! Bravo, Iko!!!  Izvor: MONDO

Srbija ima velike šanse da se plasira u polufinale Svjetske grupe Dejvis kupa!

Srpski dubl Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac pobijedio je Amerikance, braću Boba i Majka Brajana 3:2 (7:6 (7-5), 7:6 (7-1), 5:7, 4:6, 15:13) poslije gotovo četiri i po sata igre i herojske igre!

Ilija Bozoljac je odigrao meč karijere! Srpski dubl imao je čak 34 as udaraca, od toga Bozoljac 20! A konačni trijumf u ovom epskom meču donio je Zimonjić asom!

Srbija sada vodi 2:1 u ukupnom skoru. Novak Đoković u nedjelju igra protiv Sema Kverija (20 časova po srednjeevropskom vremenu), a Viktor Troicki protiv Džona Iznera.

Kako ste uspjeli da pobijedite, bilo je pitanje američkog konferansjea u dvorani.

"Kako? Pa, zajedno!", lakonski je odgovorio Zimonjić i nastavio: "Ponosan sam na Iliju! Odigrao je sjajno i nije podlegao pritisku".

Potom je nastavio na srpskom:

"Moram da kažem jednu stvar - imao sam opkladu sa Iznerom koliko će biti Srba u dvorani. Pobijedio sam! Došli ste u velikom broju, bili ste fenomenalni", rekao je Zimonjić srpskim navijačima, koji su zaista bili bučni.

On je dodao da Srbija sada ima veliku prednost.

"Novak je odigrao vrhunski, nadam se da će tako i u nedjelju", rekao je Zimonjić.

Halom u Bojsiju, u Ajdahu, odjekivalo je: "Ilija, majstore, Ilija majstore".

Navijače su predvodili Novak Đoković i Viktor Troicki i ostali članovi ekipe.

"Podjednako smo dobro igrali, dopunjavali smo se. Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri i moram da kažem da je za to, prije svega, zaslužna moja porodica", rekao je Bozoljac, koji je igrao "kao mator".

Zaista, kao najneiskusniji na terenu, pogotovo što se tiče dubl mečeva, Bozoljac je trebalo da bude "najslabija karika". Ali, ne samo da on to nije bio, nego je odigrao spektakularno u većem dijelu meča, koji je maratonski trajao.

Griješio je u nekim ključnim trenucima trećeg i četvrtog seta, ali sveukupno gledano njegova igra zaslužuje sve pohvale. Bozoljac nije imao strah od najboljeg dubla na svijetu, imao je nekoliko spektakularnih vinera, a servirao je čak 20 as udaraca (Zimonjić je pridodao 14).

Imao je srpski dubl dva seta prednosti u duelu sa Bobom i Majkom Brajanom, u petom setu i dve brejk šanse pri rezultatu 4:4...

Srpski dubl je igrao fenomenalno dva seta, ali je u trećem i četvrtom setu poklekao kad je bilo najpotrebnije. Imali su Zimonjić i Bozoljac šansu u trećem setu, kada su na početku tog dijela igre imali brejk lopte. Na žalost, nisu ih iskoristili, a da jesu, gotovo izvjesno bi slavili ubjedljiv trijumf.

Bilo je i 40:15 za srpski dubl u petom setu pri rezultatu 4:4, ali... Ipak, su sa druge strane mreže bili najbolji na svijetu u ovoj konkurenciji.

Brajani su se izvlačili su se iz izgubljenih situacija, vraćali neke lopte samo oni znaju kako, a na mreži su reagovali kao mačke. Ponekad i nesportski, gađajući u tijelo srpske igrače, ali to je dubl.

U petom setu nije bilo brejk prilika sve do 13:13, kada je Bozoljac vratio još jedan težak servis i iz riterna napravio viner.

Potom je Zimonjić servirao za pobjedu. Bilo je 15:40, Amerikanci su imali dve šanse da vrate brejk, ali je Ziki potom servirao dva as udarca. Prva meč lopta nije bila iskorišćena, ali zato jeste druga!

Kakva pobjeda sjajnog srskog dubla!

- I SET -

U prvom setu, pri rezultatu 2:2, srpski teniseri su iskoristili drugu brejk šansu (dupla servis greška Boba Brajana), a potom je trebalo "samo" da potvrdi taj brejk.

Servirao je Zimonjić i Srbija je imala čak 40:0, međutim, Amerikanci su dobili taj gem i uzvratili brejkom!

Do kraja seta nije bilo prilika za brejk, pa se ušlo u dodatni gem, tzv. taj-brejk. Brajani su napravili mini-brejk i poveli 2:1, da bi potom osvojili oba poena na svoj servis za 4:1. Na servis Ilije Bozoljca, Srbija je potom uzela oba poena, da bi onda bio vraćen mini brejk.

Ključni poen za dobijanje prvog seta, osvojio je Bozoljac sjajnim riternom na servis Majka Brajana.

- II SET -

U drugom setu bez brejkova, ali i bez prilika za brejk. Očekivalo se da Nenad Zimonjić bude motor srpskog dubla, ali Ilija Bozoljac je, svakako, prijatno iznenađenje. Iako najneiskuniji od svih aktera duela, Bozoljac je bio siguran na servisu, a imao je i nekoliko sjajnih poteza tokom drugog seta, pogotovo kada je pri rezultatu 5:4 za Srbiju, vratio jednu tešku loptu poslije polusmeča Brajana.

I drugi set riješen je taj-brejkom. Napravio je srpski dubl odmah dva mini brejk na servise Boba Brajana i poveo 3:0. Ziki je potom odlično servirao, za ubedljivih 5:0. Zablistao je ponovo Bozoljac, napravivši sjajan bekhend ritern, a Zimonjić je potom zakucao loptu u polje Amerikanaca.

Bozoljac je začinio sjajnu partiju, odserviravši svoj deveti as! Ubjedljivih 7-1 u drugom taj-brejku!

- III SET -

Za razliku od drugog seta, u trećem je bilo prilika za brejk. I tu priliku imao je srpski dubl. Na servis Majka Brajana, pri rezultatu 1:1, Bozoljac i Zimonjić imali su dve šanse za brejk, ali nisu uspjeli.

Prvi put na meču, servis Ilije Bozoljca nije "radio". I to u ključnom trenutku. Amerikanci su vodili 6:5, Bozoljac je servirao za novi taj-brejk. Ali, Amerikanci su taj gem dobili sa nulom.

- IV SET -

Imao je srpski dubl problema sa prvim servisom u četvrtom setu, ali krenulo je i Iliju Bozoljca. Ponovo nije bilo brejkova, sve do 10. gema, kada je Zimonjić servirao za ostanak u meču. Brajani su odigrali skoncetrisanije i kvalitetnije i izborili su izjednačenje.

- V SET -

Do 4:4 u odlučujućem setu nije bilo šansi za brejk, a onda je srpski dubl imao dve! Obe je prokockao Bozoljac. Najpre je pogodio mrežu, a potom nije dobro riternirao na prvi servis Boba Brajana.

Za svaki poen se bukvalno ginulo na terenu, a navijači oba tima su vriskali, skakali, urlali poslije svakog dobijenog poena njihove ekipe.

Bio je u teškoj situaciji Nenad Zimonjić na 7:8. Bilo je 15:30 za Amerikance, ali je Ziki pokazao da je jedan od najboljih dubl igrača svih vremena. Kako je samo iskusno servirao i ubitačno, pa čak i kad i drugi servis.

Spektakularno je igrao Bozoljac pri rezultatu 9:9 i servisu Majka Brajana. Imao je nekoliko ritern vinera, ali taj dugi gem ipak je pripao Amerikancima. Poveli su 10:9.

Linijske sudije su, umalo, dekoncetrisale srpske igrače pojedinim nerazumnim odlukama, ali Bozoljac je nastavio da servira odlično. Ima čak 22 as udaraca!

Trenutno je 13:13!

Konačno brejk šansa i konačno brejk Srbije! Ponovo je Ilija Bozoljac sjajno riternirao i donio je prednost Srbiji - 14:13.

Zimonjić je bio na servisu, ali i on umije da pogreši. Dozvolio je Amerikancima dve brejk lopte, poslije duple servis greške. Sve je ispravio servirajući potom dva asa! Poslije četiri sata i 22 minuta Srbija je imala meč loptu...

Prva nije iskorišćena, jer su se braća izvukla, tačnije pogodili su liniju, ali ubrzo je stigla druga.

I as! Toooooooooooooooo!!!

(MONDO - foto: TSS i Beta/AP, autor:Joe Jaszewski)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC