• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Ne plašim se hapšenja

"Ne plašim se hapšenja, jer je sve čisto. Ostavio sam urednu dokumentaciju, zna se gdje je otišao svaki dinar", kaže bivši predsjednik Zvezde.

  Lukić: Ne plašim se hapšenja  Izvor: MONDO

Vladan Lukić, bivši predsjednik Crvene zvezde tvrdi da je dok je bio na čelu kluba sve radio po zakonu, da nema čega da se plaši, i da se vrši "ogroman pritisak da se pod tepih gurnu neke stvari iz prošlosti”.

On ističe da je kompletnu dokumentaciju svih ugovora, sam predao nasljednicima na čelu Zvezde i da policija treba da "pročešlja" svaki papir.

"I treba da gledaju svaki papir, da provjere svaki transfer i svaki potpisani ugovor. Ostavio sam urednu dokumentaciju, zna se gdje je otišao svaki dinar. Ja se ne plašim hapšenja, jer je sve čisto. Znam da će biti problema kada krenu u provjeru ranijih godina", rekao je Lukić u intervjuu za "Sport".

On ističe da su i druge strukture kluba bile upućene u transakcije.

"Imali smo još dve kontrole. Upravni i Nadzorni odbor kontrolisali su poslovanje, a Pravna komisija davala je konačan sud. Policiji mogu da pomognem ako je to interesuje… U moje vrijeme neće naći of-šor kompanije koje se zovu 'FC Red star', a koje klub nikada nije osnovao sa sjedištima u Švajcarskoj i Moskvi", dodao je Lukić.

Lukić je objasnio kako se trgovalo kada je račun kluba bio mjesecima u blokadi.

"Prije mene su postojali dupli računi, više puta su fakturisani jedni te isti radovi na pojedinim pozicijama stadiona. Mi smo se snalazilili i pozajmljivali da preživimo pakleni period, a danas je jedan rukovodilac iz aktuelne uprave pozvao državne organe, sve sa ciljem da se ranije brljotine sklone. Znam da to neće proći. Istina je samo jedna".

On tvrdi da poslovanje sa minusom nije prouzrokovalo "uvaljivanje" igrača od raznoraznih menadžera, kao što neki pričaju.

"Tvrdim da ne fali ni pepeljara! Opaske pojedinaca u medijima nisu fer, ali ih ne uzimam za zlo. Kada bih pričao koliko smo imali problema, dobijali prijetnje sa ulice, koliko smo puta upozoravani da nam se spremaju problemi što otpuštamo neke igrače i da smo neovlašćeno prisluškivani… Ja sam principijelan i ne lažem, ali, isto tako, nisam plašljiv da bih se okretao za raznim podmetanjima. Živim spokojno u Sopotu".

On se osvrnuo i na napade koji već mjeseci traju na Upravu kluba koja je bila u njegovo vrijeme.

"Vidim da se sada živi od 'mojih' ugovora. Najvećeg sponzorskog u regionu i od prodaje Maksimovića. Neka barem pošteno kažu da se četiri mjeseca oslanjaju na ostavštinu od Lukića i neka ne lažu zaposlene da sam ja kriv što dobijaju minimalce. Niko ne želi da kaže da su neki moji saradnici oprostili dug, koji nije mali. Nisam, takođe, dozvolio da umjesto Marakane nikne šoping centar, dok su neki klub gurali u naručje za privatizaciju", dodao je Lukić i objasnio kakav je bio uticaj navijača.

"Nikada od mene ništa nisu tražili, niti su ikada uticali na neku odluku. Ako je neko nešto uradio nedostojno, on je to uradio kao pojedinac koji ima ime i prezime. Nemojmo da žigošemo čitav navijački pokret zbog nekih incidenata. Imali smo uvek iskren odnos, znali su da neću nikad da ih slažem, i to su poštovali i kada se nismo slagali".

On je i objasnio zašto se nije povukao ranije sa funkcije predsjednika kluba, nego se kandidovao ponovo za mjesto prvog čovjeka prošlog maja.

"Zato što niko nije htio da dođe, a klub ne može da bude napušten. Čim sam vidio da se sklapa nova uprava i da se Zvezdi onako sudi protiv Jagodine, za mene je to bio znak da se povučem. Imao sam plan da, ako eliminišemo Bordo, odem sa uspjehom. Nije mi se posrećilo. Međutim, nisam čuvao fotelju do posljednjeg dana i sada sam srećan što se država zainteresovala da 'pomogne' velikoj Crvenoj zvezdi", rekao je Vladan Lukić i dodao da je tokom rukovođenja Zvezdom kucao na mnoga vrata u cilju da se klub stabilizuje na svim nivoima.

"Razgovarao sam samo sa Ivicom Dačićem da se riješe problemi, dok Dragan Đilas i Boris Tadić nikada nisu odgovorili ni riječ na moja pisma".

Lukić kaže i da od ostavke u novembru 2012. nije došao u Ljutice Bogdana. Zvezdine mečeve prati na malom ekranu.

"Dva su razloga za takvu odluku. Prvo, pomalo sam se umorio i osjećam zasićenje, a drugo, to je protest zbog ružne hajke protiv mene i moje Uprave. Vratio sam Dragan Džajića u ložu, a vidim da je sada cilj nekih da ja ne dolazim", završio je Lukić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC