• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda slavila golom Daude u 89. minutu!

Golom Abiole Daude sa "pola" metra glavom poslije centaršuta Nenada Milijaša, u 89. minutu, Crvena zvezda je pobijedila u Smederevu!

 JSL: Zvezda slavila golom Daude u 89. minutu! Izvor: MONDO

Crvena zvezda ostala je u šampionskoj trci "u minut do 12".

Igrao se 89. minut utakmice u Smederevu kada je Abiola Dauda iskoristio petu šansu na utakmici i donio treću uzastopnu pobjedu crveno-bijelima od dolaska Rikarda Sa Pintua na klupu.

Pogodak glavom Nigerijca sa "pola metra" pojačao je pritisak na lidera šampionata Partizan. Imamo "otvorenu" situaciju pred finiš šampionata...

Nakon što je promašio četiri sjajne šanse za gol, jednom tukao pored gola sa deset metara, jednom pogodio prečku sa sedam metara, a dva puta dozvolio da ga Mladen Živković dobije u duelu kada je pokušavao glavom iz neposredne blizine, centarfor Crvene zvezde postigao je pogodak na ulasku u nadoknadu vremena.

Time je oduševio veći dio od 7.000 prisutnih navijača kraj Željezare. U dramatičnom meču 22. kola Jelen Superlige: Smederevo - Crvena zvezda 0:1 (0:0)!

Video

Prežaljeni domaćini, sa osvojenih devet od mogućih 66 bodova, grčevito su se branili svih 90 minuta, naročito od 57. kada je Dragan Radosavljević napravio potpuno nepotreban i nesportski potez i zasluženo dobio direktan crveni karton. Uprkos defanzivi, "oklopnici" su i oštećeni jer im u 44. minutu nije dosuđen očigledan penal.

Sudija Novak Simović nije pokazao na bijelu tačku kada je udarac glavom kapitena domaćih Predraga Sikimića visoko podignutom rukom zaustavio mladi štoper gostiju Uroš Spajić.

Ruku na srce, to je bila jedina "šansa" posljednjeplasiranog tima na tabeli, koji je ponovo ostao bez pobjede kod kuće. Posljednju kraj Željezare, Smederevci su zabilježili 28. aprila prošle godine!

Čovjek koji je protiv Hajduka iz Kule (3:0) u srijedu postigao dva gola i jedan namjestio, ponovo je bio "meč viner", najopasniji i najkonkretniji na terenu, ali je presudan bio ulazak Kadua Mendeša na startu drugog poluvremena nakon što je Sa Pintu nerezonski utakmicu počeo sa dvojicom defanzivnih vezista Srđanom Mijailovićem i Luisom Garidom, ispred kojih je za kreaciju bio zadužen kapiten Nenad Milijaš.

Malo je reći da to nije funkcionisalo u prvom poluvremenu, tokom kojeg je Zvezda stvorila jednu jedinu šansu vrijednu pomena. Nju je u 14. minutu propustio Dauda. Nigerijca je sjajno proigrao Luka Milunović, koji je igrao po desnoj strani, ali Zvezdin centarfor sa desetak metara od Živkovića nije pogodio okvir gola - promašio je za pola metra.

I to je, uz nedosuđeni penal za domaćine, bilo sve u prvih 45 minuta igre.

Ulaskom Kadua, Zvezda je počela da liči na tim koji zna šta želi na terenu, a samim tim počele su da se nižu i šanse. Na centaršut Kadua s lijeve strane, Milunović je krenuo glavom i bio za "centimetar" kratak na petercu u trenutku kada su navijači gostujućeg tima već počeli da slave vođstvo.

Samo 30-ak sekundi kasnije, Kadu je uputio idealan centaršut pred Živkovića, Dauda "trznuo" loptu glavom, ali je golman domaćih paradom zaustavio ovaj pokušaj.

U 57. minutu Smederevo je ostalo sa desetoricom. Potpuno opravdano.

Poslije nekoliko oštrih duela fudbalera dva tima kraj desne aut linije, Draganu Radosavljeviću "pao je mrak na oči" i s leđa je opleo po nogama Kadua, bez namjere da dođe do lopte. "Pola" klupe Crvene zvezde uletjelo je na teren, uključujući i Sa Pintua, a kad ih je vratio na mjesto, Simović je Milosavljeviću pokazao direktan crveni karton.

Ipak, pitanje je koliko je Crvenoj zvezdi ovo isključenje "prijalo", jer se od tog trenutka domaći tim grupisao pred svojim šesnaestercem bez ikakve pomisli da ugrozi Bobana Bajkovića.

Sa Pintu morao je da ubaci i drugog i trećeg napadača u finišu utakmice, što je igru njegovog tima učinilo pomalo haotičnom, ali ne jalovom.

Konkretno, od 72. minuta Crvena zvezda zaigrala je sa tri klasična špica: Ognjen Mudrinski zamijenio je u 60. minutu Luisa Garida, a onda je šansu dobio i Stefan Mihajlović umjesto Milunovića. Ova sveopšta inicijativa dovela je goste do dvije velike šanse.

U 81. minutu, Darko Lazović prošao je po lijevoj strani, sa korner linije vratio je pas do Daude, koji je iz prve šutirao lijevom nogom i pogodio prečku! Četiri minuta potom, Kadu je idealno centrirao, a Dauda sa četiri metra glavom nije uspio da savlada fantastičnog Živkovića - bolju šansu od toga nije mogao da poželi.

Na njegovu sreću, Milijaš je u 89. minutu dobio priliku da izvede "skraćeni korner", nakon što je odbrana domaćih možda i nepotrebno zaustavila agilnog Marka Vešovića u prodoru. Milijaš je uputio "teledirigovanu" loptu na drugu stativu, Živković do nje nije uspio da dođe, ali jeste Dauda, koji je iz neposredne blizine konačno pogodio mrežu.

Od tragičara do junaka u jednoj sekundi.

Do daljeg, skor između Smedereva i Crvene zvezde kraj Željezare biće 1-3-9 (9:26), ukupno 2-5-21 (20:59).

SMEDEREVO: M. Živković - Božović, Omega (od 77. Gegić), Blagojević, Ristić - Osman, Miljković- Atanacković (od 8. Milosavljević), Čukić (od 84. D. Živković), Radosavljević - Sikimić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Mladenović - Garido (od 60. Mudrinski), Mijailović (od 46. Kadu), Milijaš - Lazović, Milunović (od 72. Mihajlović) - Dauda.

REZULTATI 22. KOLA:

Smederevo - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Dauda 89'/

Hajduk - Sloboda u toku

Partizan - Vojvodina (19.00)

U subotu:

Jagodina - Rad 3:0 (2:0)
/Stojanović 14', 28', 90'/

Spartak - Radnički Kragujevac 1:2 (1:1)
/Šarac 15' - Spalević 38', Marić 83'/

BSK - Radnički Niš 2:1 (1:0)
/Živanović 20', Rogač 84' - Jovanović 52'/

OFK Beograd - Javor 1:1 (0:0)
/Grbić 59' - Radivojević 75'/

Donji Srem - Novi Pazar 3:0 (1:0)
/Janković 35', Krunić 70', Damnjanović 80'/

TABELA: Partizan /-1/ 51, Crvena zvezda 47, Vojvodina /-1/ 41, Jagodina 39, Rad 31, Radnički Niš 30, Sloboda /-1/ 30, OFK Beograd 29, Javor 28, Spartak 27, BSK 25, Novi Pazar 23, Donji Srem 23, Radnički KG 22, Hajduk /-1/ 20, Smederevo 9.

(N. J. - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

srki

Dauda se pokazuje kao olično pojačanje. Daj boze da tako nastavi!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC