• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uoči FIFA liste: "Zmajevi" na 20. mjestu

Bosna i Hercegovina na predstojećoj FIFA rang-listi, koja će biti objavljena 11. aprila, napredovaće za tri pozicije i zauzimaće 20. mjesto.

 Uoči FIFA liste: "Zmajevi" na 20. mjestu Izvor: MONDO

Za martovsku pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. protiv Grčke (3:1) izabranici selektora Safeta Sušića dobiće 71 poen i u ukupnom skoru imaće 896 bodova.

S obzirom na to da su Gana, Švedska i Čile zaradili manje bodova, "zmajevi" će ih preskočiti na tabeli. Sa druge strane, više bodova od BiH imaće Danska koja je u posljednje dvije kvalifikacione utakmice ostvarila remi sa Bugarima 2:2 i pobjeda protiv Češke 3:0, te će sa dodatnih 86 bodova u ukupnom zbiru imati 900 bodova pa će sa 25. mjesta skočiti na 19. poziciju.

Inače, ovo će biti drugi put u istoriji da BiH bude plasirana na 20. mjesto. Na istoj poziciji "zmajevi" su bili i u decembru 2011. godine, dok su najbolji plasman ostvarili u januaru 2012. kada su bili 19. reprezentacija svijeta, prenosi "Oslobođenje".

Za izradu aprilske liste čekao se i rezultat Brazila koji je u subotu naveče u prijateljskoj utakmici savladao Boliviju sa 4:0. Brazilci su ovim trijumfom zadržali 18. poziciju sa 909 bodova.

Zanimljivo, Grčka će uprkos porazu u Zenici ostati na 12. poziciji, a najveći napredak trebala bi ostvariti Hrvatska koja će zbog pobjeda protiv Srbije i Velsa 11. aprila vjerovatno biti četvrta reprezentacija svijeta. Na vrhu neće biti promjena. Španija će ostati prva, Njemačka druga, a Argentina na trećoj poziciji.

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC