• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Zbog stadiona nećemo u Evropu!?

Predsjednik "lala" kaže da na stadionu "Karađorđe" može da bude odigrana samo jedna evropska utakmica, više od toga ne.

 Butorović: Zbog stadiona nećemo u Evropu!? Izvor: MONDO

Oči fudbalske Srbije najčešće su uprte u dva najveća kluba - Partizan i Crvenu zvezdu. Beogradski rivali imaju najviše navijača, ali, naravno, ne smiju se zaboraviti ni ostali klubovi, jer da nema njih ne bi bilo ni lige.

Vojvodina je ove sezone preslišala i Crvenu zvezdu i Partizan usred Beograda i pokazala da ima tim kadar za najviše domete. Zašto Vojvodina nikako da se umiješa u trku za titulu pitanje je na koje treba da odgovori struka kluba, prije svih.

Uporedo sa stvaranjem kvalitetnog tima iz sezone u sezonu, u Vojvodini su se "bacili" i na omladinsku školu, na stvaranje novih asova i stvaranju uslova da ti klinci imaju gdje da uče ovu igru.

Ono što je problem svih klubova u Srbiji jeste infrastruktura. Stadioni u Srbiji iz godine u godinu propadaju, a veliko je pitanje je da li će i Partizan i Crvena zvezda za koju godinu moći da igraju evropske utakmice u svojim kućama.

Uprava Vojvodine je renovirala stadion "Karađorđe", kao i svoj Sportski centar u Veterniku, ali predsjednik "lala" Ratko Butorović kaže da Vojvodina neće igrati evropske utakmice, ako obezbijedi Evropu!?

"Moraćemo da otkažemo Evropu, jer smo dobili najgore ocjene. UEFA nam je do sada gledala kroz prste, ali više neće. Sada bismo mogli da odigramo jednu, samo jednu utakmicu, a ostale, na žalost, ne", rekao je Butorović u emisiji "Total soccer" SOS Kanala.

On je istakao da Vojvodina nije do sada dobijala nikakvu pomoć ni Fudbalskog saveza Srbije, ni Grada Novog Sada, ni Pokrajine, ni Republike.

"Prvi put poslije šest godina, otkako sam ja predsjednik, Grad Novi Sad se zainteresovao da pomogne u rekonstrukciji i izgradnji Sportskog centra u Veterniku. Slušamo da je Čačak dobio dva miliona evra, Novi Pazar isto toliko, Kragujevac šest miliona evra... Vojvodina ništa nije dobila, a minimum 95 odsto svih radova smo sami finansirali. Isplatili smo aprilske plate i radnoj zajednici i fudbalerima, što niko u Srbiji nije. Mi ćemo morati da raspišemo konkurs da nas neko usvoji, jer mi nemamo ni mamu, ni tatu", rekao je Butorović.

On kaže da nije sve u novcu.

"I lijepa riječ nekad više znači od novca. Ali, niko nas nije posjetio i rekao nam: 'Bravo, lijepo je to što ste uradili, ali mi vam sada, na žalost, ne možemo pomoći'. To bismo razumjeli, ali niko da nas obiđe.... Pa, evo nek nam daju bar 1.000 evra mjesečno, ne mora više", kivan je predsjednik Vojvodine na mnoge.

U emisiji je gostovao i finansijer Rada Ranko Stojić, čiji klub takođe muku muči sa stadionom. Na Banjici Rad može da igra samo "manje" utakmice, a kad je domaćin Partizanu i Zvezdi prinudno se seli na Vračar, što njegovi navijači bojkotuju i ne slažu se sa time.

Stojić je govorio o tom problemu, rekavši da su svi u Radu spremni da počnu rekonstrukciju stadiona, ali da ih koče administrativne prepreke i dozvole. Uz uvjerenje da će to ipak biti premošćeno, jer ima obećanja iz vlasti, Stojić je rekao i ovo:

"Ni Rad nije dobio pomoć ni od opštine, ni od Grada Beograda, ni od Republike. I mi sa tim nemamo problem, jer smo sposobni da, kao i Vojvodina, sve sami uradimo, mi samo molimo da nam se da mogućnost da gradimo. I još nešto, od duga koji Zvezda (1,4 miliona evra) ima prema nama, a platiće ga kad-tad, mi bismo mogli da napravimo pola stadiona!".

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC