• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajtedu titula, Sitiju Mančester!

"Građani" golovima Milnera i Aguera pobijedili "đavole" na Old Trafordu. Prednost budućeg šampiona smanjena na 12 bodova.

 PREMIJER: Junajtedu titula, Sitiju Mančester! Izvor: MONDO

Ekipa Aleksa Fergusona osvojiće ove sezone titulu šampiona Engleske, ali će u trenucima slavlja neizbježno misliti na meč sa Sitijem, odigran u ponedjeljak uveče.

"Đavoli" nisu iskoristili priliku da gradskom rivalu odmaknu 18 bodova razlike, kao što nisu ni u velikom stilu najavili skoru proslavu povratka pehara u vitrine Old Traforda.

Najzaslužniji za to su Džejms Milner i Serhio Aguero, strijelci golova kojim je Siti dokazao šampionski karakter i potvrdio zrelost.

Na Old Trafordu, u 165. okršaju mančesterskih rivala, aktuelni šampion ostvario je 46. pobjedu nad "đavolima" (naspram 69 poraza i 50 remija):

MANČESTER JUNAJTED - MANČESTER SITI 1:2 (0:0)

Matija Nastasić odigrao je perfektno na štoperskoj poziciji gostiju, Aleksandar Kolarov presjedio je meč na klupi, a Nemanja Vidić zbog povrede sa tribina posmatrao neuspjeh svojih saigrača.

Poslije uspavanke u prvom poluvremenu i greške Rajana Gigsa u sedmom minutu nastavka, Geret Beri oduzeo je loptu nonšalantnom Velšaninu, protrčao sa njom po lijevoj strani terena, dodao je do Samira Nasrija, a on do neumoljivog Milnera...

Englez je natrčao i pogodio sa oko 18 metara. David De Hea prvi put je bio matiran.

Uprkos tome, domaći nisu klonuli. Udarcem glavom Fila Džonsa i nespretnom reakcijom Vensana Kompanija na gol liniji izjednačili su poslije sedam minuta.

A onda je Serhio Aguero stupio u prvi plan.

Brzonogi Argentinac projurio je u 79. minutu kaznenim prostorom domaćih i, uz pratnju trojice defanzivaca, matirao Davida De Heu. Odmah je pritrčao gostujućim navijačima, koji su već u tim momentima počeli da proslavljaju drugu uzastopnu prvenstvenu pobjedu na stadionu najomraženijeg rivala.

"Đavoli" do kraja nisu smogli snagu da stvore izglednu priliku, pa će naredno kolo i okršaj sa Stoukom dočekati sa prednošću od 12 bodova u odnosu na prvog pratioca sa Etihada.

"Građani" će preskočiti naredni meč (protiv Vest Broma) zbog okršaja sa Čelsijem u polufinalu FA Kupa.



PROČITAJTE TOK MEČA:


KRAJ!

95' Korner za Junajted i posljednja šansa. Međutim, Evra glavom šalje loptu pravo u Džoa Harta.

89' David Silva povrijeđen leži na zemlji, a domaći ne žele da prekinu igru, čime ljute goste. Izbija sukob, u kojem su najratoborniji Serhio Aguero i Rio Ferdinand.

82' Šansa za domaće, ali nisu izborili ni korner. Rajan Gigs poslao je sa lijeve strane loptu ka Van Persiju, ali Holanđanin gubi korak, pa lopta ne završava unutar okvira gola. Sukob Zabalete i Janga.

78' Siti opet vodi!!! Kun Aguero protrčao je sa lijeve na desnu stranu kaznenog prostora i, praćen trojicom defanzivaca domaćih, poslao loptu u gol kraj bliže stative! Junajted pred porazo
m!

67' Ponovo mirna utakmica. Uzbudljiv početak drugog dijela nagovijestio je "vatru", ali poslije pogotka štopera Junajteda nema šansi.


59' Već je 1:1!!!! Robin Van Persi centrirao je sa desne strane iz slobodnog udarca, Fil Džons šutirao glavom u leđa Vensana Kompanija, poslije čega lopta ulazi u mrežu "građana"!


52' Šampion vodi!!! Rajan Gigs nepotrebno je rizikovao na polovini i pokušao da udarcem petom prevari Berija. Zadnji vezni gostiju "pročitao" je šta je veteran htio, oduzeo mu loptu, protrčao po lijevoj strani, dodao je do Nasrija, a on do Milnera, koji je sa oko 18 metara šalje u mrežu De Hee!


POČEO JE DRUGI DIO MEČA.

Trebalo bi očekivati pogotke, uprkos tome što ih još nema. To dokazuje i statistika, koja otkriva da su u prethodnih pet duela Junajteda i Sitija viđena 23 gola.

Kraj prvog dijela! Sudija Majk Din prekinuo je igru tokom napada gostiju, pa su ga zbog toga momci u plavim majicama okružili pri odlasku u svlačionicu.

45' - Iznenadna šansa za Junajted! Robin Van Persi aktivirao se iz ofsajda i dodao loptu glavom do Rafaela, koji je uspio da je šutne, ali ne i da je ubaci u gol. Po svemu sudeći mreže će mirovati do pauze...

42' - Nema šansi, ali ima nervoze. Vensan Kompani dobio je žuti karton zbog grubog faula na Jangu.

37' - Konačno uzbuđenja! Ešli Jang posle kontre dobio loptu od Runija i pokušao da pogodi, ali je Nastasić izblokirao šut.

26' - Opet prijete gosti. Samir Nasri prihvatio je loptu na desetak metara od gola pošto se odbija od Rajana Gigsa, ali je šalje preko gola.

20' - Poslije desetak minuta mirne igre opet je uzbudljivo u šesnaestercu domaćih. David Silva pokušao je da u petercu proigra Karlosa Teveza na, ali je u posljednjem trenutku intervenisao Fil Džons.

8' - Prvi put napada ozbiljnije i Junajted. Robin Van Persi pokušao je sa desetak metara iskosa sa lijeve strane, ali nije bio precizan.

3' - Prvi su zaprijetili gosti. Džejms Milner utrčao je u kazneni prostor domaćih po desnoj strani i uputio jak udarac ka golu. David De Hea bio je na "prvoj" stativi i odbranio. Poslije nekoliko napada pokušao je i Gael Kliši... Siti ofanzivniji na početku.

0' - Sa centra su krenuli domaći. Zanimljivo, Aleks Ferguson poslao je na teren tri napadača, s tim što će Robin Van Persi biti najistureniji.

MEČ JE POČEO!

Nemanja Vidić, kapiten Junajteda, nije ni na klupi zbog povrede. Matija Nastasić je na terenu, a Aleksandar Kolarov među rezervama. Pročitajte sastave

JUNAJTED: De Hea, Rafael, Ferdinand, Džons, Evra, Kerrick, Gigs, Jang, Velbek, Runi, Van Persi.

SITI: Hart; Zabaleta, Kompani, Nastasić, Kliši; Beri, Jaja Ture, Milner, Silva, Nasri, Tevez.Još jedan, 165 derbi Mančestera, počeće u 21.00 čas.

S obzirom na to da bi Junajted pobjedom mogao da stekne prednost od čak 18 poena u odnosu na drugoplasirani Siti, jasno je da će ulog biti čast, a ne takmičarski značaj.

Šampion dolazi na Old Traford predvođen trenerom Robertom Manćinijem, koji ne odustaje od pobjede uprkos lošem bodovnom stanju.

"Ako nema značaja zbog stanja na tabeli ili u trci za titulu, derbi je uvijek derbi. Važan je i nama i njima. Želimo da pokažemo da ne zaslužujemo da zaostajemo 15 bodova. Takođe, cilj nam je da smanjimo razliku do kraja sezone. Ipak, borba za titulu je završena", izjavio je trener Sitija.

Šef struke Junajteda očekuje motivisanog rivala, uprkos tome što su njegovi igrači praktično osvojili titulu.

"Uprkos svemu, biće velikog naboja oko meča", izjavio je Aleks Ferguson.

(MONDO, foto: Beta/AP /Clint Hughes)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC