• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti našao motiv

Mančester siti savladao borbeni Vest Hem u prvom meču poslije definitivnog gubitka titule - 2:1. Strijelci Aguero i Jaja Ture.

 PREMIJER: Siti našao motiv Izvor: MONDO

"Građani" više nisu šampioni Engleske, ali je svima u klubu i svlačionici stalo da u što boljem raspoloženju dočekaju kraj sezone.

Pobjeda u duelu sa raspoloženim "čekićarima" (nisu izgubili od 17. marta) na Etihadu stoga im je bila nametnuta kao imperativ. I ostvarili su je.

Golovima Serhija Aguera u prvom i Jaje Turea u drugom poluvremenu, tim Roberta Manćinija osvojio je tri boda i odmakao trećeplasiranom Arsenalu čak osam poena.

Iako nisu blistali, iako su češće promašivali nego pogađali i iako su gosti stvorili nekoliko odličnih prilika, igrači u plavim dresovima izvojevali su pobjedu. Srpski internacionalci Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov presjedili su meč na klupi u društvu Edina Džeke, napadača Bosne i Hercegovine.

Napadački tandem Karlos Tevez - Serhio Aguero bio je na terenu od početka. Kada je tako, Siti kao po pravilu pobjeđuje. U prethodnih 17 utakmica sa Argentincima pred protivničkim golom ostvarili su čak 15 trijumfa, uz po jedan remi i poraz.

Dobro raspoloženi, domaći igrači poveli su u 28. minutu, nakon akcije u kojoj je učestvovalo "pola" tima.

Jaja Ture i Samir Nasri kombinovali su i kombinovali, pa došli sa loptom na lijevu stranu kaznenog prostora, gdje je dupli pas Francuza sa Davidom Silvom omogućio korisno i oštro dodavanje u peterac ka preciznom Agueru.

Reprezentativac Argentine prethodno je pogodio stativu, nespretnim udarcem u osmom minutu, a i Tevez je mogao da upiše svoje ime u listu strijelaca, da je u 54. minutu preciznije reagovao na dodavanje Nasrija. Snažno ga je izblokirao Vinston Rid.

Vest Hem je silno želio da izjednači. Napadao je i po lijevoj i desnoj strani i prvu veliku šansu stvorio u 72. minutu. Kapiten gostiju Kevin Nolan primio je loptu na nekoliko metara od gola, okrenut leđima Džou Hartu. Poslije dugog čekanja loše je šutirao i stvorio domaćima kontru...

Tevez je bio brz sa loptom i već za nekoliko desetina sekundi "spojio" Nasrija sa golom. Međutim, Francuz je potpuno nelogično reagovao i na dva metra od gol linije pokušao da na dodavanje sa desne strane reaguje desnom nogom. I to kramponima!

Naravno, loše je šutnuo i mreža Jusija Jaskelainena je ostala mirna.

Prva propuštena šansa Vest Hema prošla je bez kazne, ali ne i druga. Džejms Kolins jako je poslije gužve u kaznenom prostoru pokušao da savlada Harta, ali je poslao loptu pored gola. Već poslije 100 sekundi, domaći su slavili.

Jaja Ture primio je u 83. minutu loptu na oko 18 metara od gola protivnika, neometan se namjestio i iz blizine desne ivice šesnaesterca pogodio mrežu u suprotnom uglu. Jaskelainen nije imao šansu.

Pobjednik je u tom trenutku bio odlučen, a Endi Kerol uspio je da u nadoknadi vremena samo ublaži poraz "čekićara".

Siti ima jasnu situaciju na tabeli i izvjesno je da će sačuvati drugu poziciju. Do kraja sezone igraće protiv Svonsija, Vest Broma, Redinga i Noriča. Takođe i protiv Vigana, u finalu FA kupa.

I Vest Hem će miran dočekati kraj sezone. "Zakucan" je u sredini tabele, bez većih izgleda da se mnogo kreće "gore" ili "dole". Do kraja takmičenja igraće protiv Njukasla, Evertona i Redinga.

REZULTATI 35. KOLA:

Mančester siti - Vest Hem 2:1 (1:0)
/Aguero 28, 83 - Kerol 90+'/

Everton - Fulam 16.00
Sautempton - VBA
Stouk - Norič
Vigan - Totenhem
Njukasl - Liverpul 17.30

U nedjelju

Reding - Kvins Park 14.30
Čelsi - Svonsi 16.00
Arsenal - Mančester junajted 17.00

U ponedjeljak

Aston Vila - Sanderlend

TABELA: Mančester j. 84, Mančester s 71, Arsenal 63, Čelsi (-1) 62, Totenhem (-1) 61, Everton 56, Liverpul 51, VBA (-1) 45, Svonsi (-1) 42, Vest Hem (+1) 42, Fulam 40, Sautempton 39, Norič 38, Sanderlend 37, Stouk 37, Njukasl 37, Aston Vila 34, Vigan (-1) 31, KPR 24, Reding 24.

(MONDO, foto: Beta/AP/ Mike Egerton)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC