• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Remiji na Pecari i Bijeljini

Podjele bodova viđene su u dvobojima Širokog Brijega i Leotara i (1:1) odnosno Radnika i GOŠK-a u Bijeljini (1:1). Olimpik slavio u Gradačcu (0:2).

 PREMIJER BiH: Remiji na Pecari i Bijeljini Izvor: MONDO

Pretposljednji GOŠK je bio blizu osvajanja tri zlata vrijedna boda u borbi za opstanak zahvaljujući spretnosti Ivana Perića u 19. minutu, ali je bod domaćinu spasio Marko Obradović 15-ak minuta prije kraja.

Prvi gol pao je nakon što je Almir Bekić povukao kontru Gabeljana i šutirao, golman Bijeljinaca Mladen Lučić odbranio je njegov šut, ali je "odbijanac" pospremio Perić za 0:1.

Domaćin je potom preuzeo inicijativu, napadao je većim dijelom utakmice, ali nije uspio da izjednači iako je stvorio nekoliko pristojnih šansi, ali ne iz kategorije stopostotnih.

Do 70. minuta kada je najbolju priliku za Radnik propustio Matija Katanec savladavši gostujućeg golmana Marka Sušca, ali se ispriječila stativa.

Ipak osam minuta kasnije rezervista Obradović je pogodio mrežu gostiju i donio svom timu jedan bod - 1:1.

Fudbaleri Leotara su takođe imali pobjedu u džepu u Širokom Brijegu kojom bi se učvrstili u sredini tabele. Poveli su na vrijeme u devetom minutu pogotkom Miloša Stojčeva.

Tim Slavena Muse, koji će kao finalista Kupa BiH izboriti plasman u evropska takmičenja, potom je dodao gas, tražeći način da anulira prednost, ali nije uspio da ga pronađe niti da opasnije zaprijeti trebinjskom golu.

Do 46. minuta kada je imao najbolju šansu za izjednačenje, ali je poslije centaršuta Dine Ćorića, udarac Jure Ivanković bio za mrvicu neprecizan. Lopta je prozujala pored desne stavive gola Nenada Rajića.

Međutim, domaćin je ipak stigao do egala u 77. minutu kada je najviši u skoku bio Ivica Džidić i poslao loptu u mrežu - 1:1. Dodajmo i to da je u trebinjskom taboru pocrvenio Borko Novaković u 80. minutu, ali su gosti i sa desetoricom u polju uspjeli da sačuvaju remi.

OLIMPIK NE ODUSTAJE OD EVROPE

Sarajevski "vukovi" osvojili tri boda protiv Zvijezde u Gradačcu (0:2) u prvom meču 25. kola Premijer lige BiH i preskočili Borac na trećem mjestu.

Gosti su do prednosti stigli u sedmom minutu pogotkom Islamagića, da bi već u finišu prvog dijela prelomili utakmicu. Strijelac u 39. minutu bio je Karić.

Sa ovom pobjedom, Olimpik je preskočio Borac na trećoj poziciju s bodom više ispred Banjalučana, koji u nedjelju u derbiju kola dočekuju Sarajevo.

ZVIJEZDA: Mirković, Bogdanović, Ponjević, Mus, Adam, Savić, Stančeski, Sušić, Diatta, Ordagić, Džafić.

OLIMPIK: Hamzić, Markić, Islamagić, Rizvanović, Ivetić, Vidović, Muharemović, Durak, Duljević, Vila, Karić.

REZULTATI I PAROVI 25. KOLA:


Zvijezda - Olimpik 0:2 (0:2)
/Islamagić 7, Karić 39/

Radnik - GOŠK 1:1 (0:1)
/Obradović 78 - Perić 19/

Široki Brijeg - Leotar 1:1 (0:1)
/Džidić 77 - Stojčev 9/

Željezničar - Gradina 4:0 (2:0)
/Svraka 19, Adilović 44, 86 pen, Hodžić 79/

nedjelja:

17:00 Travnik - Velež
17:00 Slavija - Rudar
17:00 Zrinjski - Čelik

19:30 Borac - Sarajevo

TABELA:
Željezničar 58, Sarajevo (-1) 48, Olimpik 44, Borac (-1) 43, Široki Brijeg 39, Čelik (-1) 37, Slavija (-1) 36, Leotar 35, Zrinjski (-1) 33, Radnik 30, Zvijezda Gradačac 29, Rudar Prijedor (-1) 28, Velež (-1) 28, Travnik (-1) 23, GOŠK 23, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC