• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Pacini "vratio" Fiorentinu nazad

Nekoliko sati Fiorentina bila je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, djelovalo je u jednom trenutku da će tu i ostati, ali...

 SERIJA A: Pacini "vratio" Fiorentinu nazad Izvor: MONDO

Dva puta vodila je Katanija na "San Siru" i na kraju doživjela čak i ubjedljiv poraz.

Fudbaleri Milana u posljednjoj utakmici 34. kola Serije A uspjeli su da naprave preokret i poslije 1:2 u 65. minutu dođu do pobjede i tri boda sa kojima su se vratili na treće mjesto na tabeli.

Milan - Katanija 4:2 (1:1).

Najzaslužniji za ovu pobjedu svakako je napadač "rosonera" Đampaolo Pacini, koji je za dva i po minuta 1:2 pretvorio u 3:2, a potom je Mario Baloteli u nadoknadi vremena vješto iznudio penal, zgrabio loptu u ruke i rutinski postavio konačan rezultat.

Iste sekunde kada ga je Marijano Isko tek zakačio po nogama, a sudija Davide Masa pokazao na bijelu tačku, Baloteli je znao da će on biti taj koji će šutirati penal i realizovao i 16. uzastopni od početka profi karijere, igrajući za Inter, Mančester Siti, Milan i Italiju.

Dok se i dalje čeka na golmana koji će Baloteliju odbraniti penal, malo poznati čuvar mreže Katanije Alberto Frizon možda je mogao bolje da reaguje kod oba gola koja je Pacini postigao u 75. i 77. minutu.

Tek što je ušao u igru, umjesto Antonija Noćerina, Pacini je "tapnuo" u mrežu jedan odbitak poslije šuta Balotelija, koji Frizon nije mogao da ukroti. Nije se ni stišala buka na polupraznom "San Siru", a Frizon je ponovo "asistirao" Paciniju, koji je ovog puta ubacio u mrežu odbitak poslije šuta Stefana El Šaravija.

Katanija je povela poslije klasične kontre, koju su kreirali kapiten Isko i Gonzalo Bergesio, a sve što je ovom drugom preostalo je da lobuje rezervnog golmana Milana Marka Ameliju i on je to uradio rutinski u 67. minutu za 1:2.

U prvom poluvremenu Milan je "tukao" sa svih strana prema Frizonu, koji je sjajno branio, ali nije mogao ništa u 45. minutu kada je Matje Flamini uhvatio volej iskosa sa desne strane i pogodio dalji ugao za 1:1. Iz prve prave šanse na utakmici, u 30. minutu, Katanija je povela i to preko bivšeg defanzivca Milana, Nikole Legrotaljea.

On je glavom pogodio mrežu poslije odlično izvedenog prekida u izvedbi Frančeska Lodija.

Katanija je igrala zatvoreno, ali je stvorila sasvim dovoljno šansi da postigne i više od dva gola. Kada ih nije iskoristila, Frizonov otpor je popustio i inicijativa Milana konačno je "slomila" gosta.

Jedna ružna scena obilježila je ovaj susret, a to je bilo ponašanje navijača Milana, koji su u više navrata skandirali teško povrijeđenom kapitenu Intera Havijeru Zanetiju da "skače i on sa njima". Zaneti je ranije u nedjelju, tokom utakmice sa Palermom, doživio povredu Ahilove tetive, koja prijeti da mu prekine profesionalnu karijeru.

Inter i Milan jesu veliki rivali, ali ipak postoji granica preko koje se ne ide. Ili ne bi trebalo da se ide. Uostalom, Zaneti je primjer pravog sportiste, koji nikada nije vrijeđao nijednog Interovog rivala, pa ni Milan, ni Juventus. Ali...

Pročitajte ostale izvještaje sa utakmica 31. kola, rezultate, strijelce i tabelu, a pogledajte i majstorski gol Adema Ljajića.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC