• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pinto: Polako, korak po korak

Trener Zvezde ne želi tenziju u ekipi poslije povratka u šampionsku trku. "Igrači moraju da uživaju u ovom trenutku i zgrabe šansu sa obje ruke".

  Sa Pinto: Polako, korak po korak  Izvor: MONDO

Poslije ne tako davnih 11 bodova zaostatka za vodećim Partizanom, u Crvenoj zvezdi praktično su se već bili oprostili od nade da će posle pet "sušnih" godina uspjeti da vrate šampionski pehar na "Marakanu".

Ipak, loše igre crno-bijelih i serija pobeda crveno-bijelih vratili su neizvjesnost u fudbalsko prvenstvo Srbije.

Partizan je u nedjelju odigrao bez golova protiv Novog Pazara , pa razlika sada iznosi samo dva boda u korist petostrukog uzastopnog osvajača Superlige.

Malo ko je u Ljutice Bogdana verovao da će Crvena zvezda ponovo doći u priliku da se bori za trofej, ali pet kola prije kraja sezone to se dogodilo.

Trener Rikardo Sa Pinto, međutim, ne želi da priča na temu budućeg šampiona, a svjestan situacije pokušao je da otkloni pritisak sa svojih igrača.

"Ovo je trenutak u kojem igrači moraju da uživaju. Ne treba da osjećaju pritisak već da sa obje ruke uhvate sjajnu šansu koja im se ukazala. Moraju maksimalno da iskoriste momenat i u svemu što rade pružaju više nego inače, ali sa zadovoljstvom. Ovakve prilike ne dešavaju se često, možda ih nikada više neće biti", rekao je Pinto uoči utakmice 26. kola u Jagodini, u četvrtak od 20.30.

Portugalac je ocijenio da je gostovanje u Jagodini najteža utakmica u kojoj će voditi ekipu od kada je 18. marta preuzeo crveno-bijele od Aleksandra Jankovića.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Očekuje nas najteže gostovanje od kada sam u klubu. Jagodina ima odličan tim i može da igra u različitim sistemima. Ušli su u finale Kupa, pobijedili su Zvezdu jesenas 2:1 u Beogradu i imaju sjajnu sezonu. Moraćemo da obratimo pažnju na svaki detalj ali, kao i svaki tim, imaju i loših stvari koje ćemo, naravno, pokušati da iskoristimo. Moramo da odigramo organizovano i maksimalno koncentrisano", istakao je Sa Pinto.

"Želimo da pobijedimo Jagodinu i pokušaćemo da to učinimo. Svi smo svjesni da protiv Donjeg Srema nismo odigrali kao što znamo, ali morate imati u vidu da je ekipa mlada i da postoji pritisak. Osim Milijaša i Bajkovića ostali momci prvi put se bore za titulu i svi se trude da u svakoj utakmici pruže maksimum", dodao je trener Crvene zvezde.

Crveno-bijeli će u srijedu krenuti put Jagodine, a među onima čiji je nastup za ovu utakmicu neizvjestan nalazi se "roviti" Darko Lazović. Konačan spisak igrača koji će konkurisati za tim u četvrtak biće saopšten dan ranije.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC