• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI PAZAR: Grujić je kriv za incidente!

UO FK Novi Pazar optužio glavnog sudiju meča protiv Partizana Danila Grujića da je najveći krivac za incidente koji su se dogodili tokom utakmice.

 NOVI PAZAR: Grujić je kriv za incidente! Izvor: MONDO

Novi Pazar i Partizan igrali su u nedjelju bez golova u utakmici 26. kola Superlige, a susret su obilježili incidenti na tribinama i na terenu.

U 26. minutu došlo je do prekida igre, pošto su domaći navijači sa zapadne tribine raznim predmetima gađali pomoćnog sudiju Dalibora Đurđevića. Poslije trominutne pauze meč je nastavljen, ali je ubrzo opet prekinut, kada je Đurđević pogođen u glavu naočarima za sunce.

U drugom poluvremenu na istočnoj tribini je došlo do gađanja domaćih i gostujućih navijača. Tom prilikom nekoliko osoba je lakše povrijeđeno, a novopazarska policija je danas saopštila da je uhapsila A.Ć. osumnjičenog da je u pravcu navijača iz Beograda bacio ručno izrađenu eksplozivnu napravu koja nije aktivirana.

Upravni odbor Novog Pazara u ponedjeljak se oglasio saopštenjem u kojem je kao glavni razlog za incidente apostrofiran sudija Danilo Grujić.

"Ne želimo da opravdavamo navijača koji je pogodio pomoćnog sudiju naočarima ili one koji su se gađali kamenicama na istočnoj tribini. Želimo da istaknemo da je isključivi krivac za takvu reakciju publike glavni arbitar Grujić. Tek nakon prekida glavni arbitar je počeo da sudi i vodi utakmicu kako treba", navodi se u saopštenju Novopazaraca.

Pogledajte incidente na meču.

Novopazarci smatraju da je suđenje sa početka utakmice bilo u korist Partizana.

"Nismo očekivali da će Grujić i Đurđević u prvih pola sata tako otvoreno suditi u korist gostiju. Kulminacija se dogodila kada Grujić, iako blizu mjestu događaja, nije dosudio očigledan prekršaj Tomislava Pajovića nad Nemanjom Vidakovićem u blizini šesnaesterca Partizana. Kao da je namjera Grujića bila da izazove incident, kako bi eventualno došlo do prekida utakmice", ističe se u saopštenju Pazaraca.

UO Novog Pazara dalje navodi da je taj klub "uvijek bio na udaru Disciplinske komisije" i da se protiv njega "uvijek djelovalo ekspresno i drastično".

"Želimo da se isti aršin primijeni i prema glavnom arbitru, čija je namjera bila jasna. Kao i ostali takozvani 'mali' klubovi, Novi Pazar ne igra superligaške mečeve samo da bi trčao počasne krugove, gdje je unaprijed osuđen na poraze protiv favorita kakvi su Partizan i Crvena Zvezda", navodi se u saopštenju.

Pogledajte detalje sa meča Novi Pazar - Partizan 0:0.

Rukovodstvo Novog Pazara je prije utakmice poslalo dopis Partizanu, u kojem su zamolili čelnike crno-bijelih da ne organizuju dolazak svojih navijača na Gradski stadion.

"To smo uradili zbog važnosti utakmice, složenog političkog trenutka u zemlji, blizine Kosova i na osnovu loših iskustava sa navijačima Partizana, a sve da bi preduprijedili neke nemile scene", dodaje se.

(Beta/MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC