• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Šansa ne bira vrijeme

Novi trener Partizana kaže da je bez razmišljanja pristao da sjedne na klupu kluba u kojem je nekada igrao.

 Rašović: Šansa ne bira vrijeme Izvor: MONDO

Vuk Rašović je tokom popodneva dobio poziv da preuzme ekipu Partizana i kaže da je razmišljao jedan sekund prije nego što je dao pozitivan odgovor.

"Izuzetno sam počastvovan što su mi ljudi iz kluba dali šansu. Da ne vjerujem da mogu da napravim dobar rezultat i pokrenem ekipu, ne bih preuzeo ovaj posao. Šansa ne bira vrijeme, ali voli spremne"
, rekao je Rašović na svom prvom obraćanju novinarima u ulozi trenera Partizana.

On je dosad radio
kao šef stručnog štaba Partizanove filijale Teleoptik, a u prvom timu je bio pomoćnik Slaviše Jokanovića, Gorana Stevanovića i Aleksandra Stanojevića. Od 2011. godine radi samostalno.

"Poznajem odlično ekipu, većinu ovih momaka sam već trenirao u Teleoptiku, dok sam sa ostalima sarađivao kao pomoćnik u prvom timu. Momci imaju kvalitet za titulu, siguran sam i snage i daćemo sve od sebe da na kraju budemo prvi . A uostalom i oni poznaju moje metode rada", istakao je 40-godišnji Rašović.

Rašović je na klupi zamijenio Vladimira Vermezovića, sa kojim je prekinuta saradnja zbog loših rezultata tokom proljećnog dijela prvenstva u kojem je Partizan od 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu pao na dva.

Mladi stručnjak apostrofirao je kao prvu stvar koju će na treningu u utorak raditi - razgovor sa fudbalerima.

"Najbitnije je da sa fudbalerima razgovaram i da vidim kako oni razmišljaju, da li smo na istim talasnim dužinama. Moje opredjeljenje biće fudbal sa dosta kretanja, trčanja, sprintova i tečnih pasova. Na tim stvarima ću bazirati igru Partizana".

Rašović je u proljeće 2010. godine u tandemu sa Aleksandrom Stanojevićem bio na klupi Partizana, koji je tom "šok terapijom" (smjena trenera) uspio da stigne prednost Crvene zvezde i da u direktnom duelu sa "vječitim rivalom" obezbijedi titulu šampiona.

"Sjećam se svega iz tog vremena. Bila je to vrlo uspješna promjena, uzeli smo titulu i ušli u Ligu šampiona. Sada imamo sistem, znamo kako ćemo i vjerujem da će se dobar rezultat ponoviti".

Bez obzira što su crno-bijeli prokockali veliku prednost za samo mjesec dana i što je evidentno tim u krizi, novi šef stručnog štaba "parnog valjka" kaže da pozitivno gleda na trenutnu situaciju.

"Koliko god loše izgledalo, mi smo na 'plus dva'. Imam nevjerovatno pozitivan osjećaj i na taj način ću pristupiti ekipi. Ići ćemo korak po korak kako bi igrači pokušali da nove zahtjeve sprovedu u djelo. Uostalom, derbi sa Zvezdom igramo na našem stadionu i konce držimo u našim rukama", istakao je Rašović.

On se dotakao i utakmice koja će po mišljenju fudbalske javnosti u Srbiji riješiti pitanje šampiona za sezonu 2012/13.

"Trudiću se da Partizan bude ofanzivan, da igramo dobar fudbal i da gledaocima pružimo užitak. I sami znate šta znači derbi".



Kriza rezultata doprinijela je da među igračima Partizana prevlada nervoza. Ona je u početku ispoljena na treningu, a dva dana kasnije i na utakmici u Novom Pazaru, gdje su kamere zabilježile međusobne prepirke i teške riječi.

Za trenera Partizana to je lako rješiv problem.

"To su stvari koje se rješavaju u hodu i taj korak ćemo lako preći. Dosta će mi pomoći to što sam dugo bio pomoćni trener u prvom timu Partizana i prošao mnogo turbulentnih situacija. Imam iskustvo, a od krucijalnog značaja su i godine provedene u Teleoptiku", smatra Rašović.

Aleksandar Mitrović jedan je od fudbalera koji je više puta ove sezone bio u centru pažnje zbog nediscipline.

"Neki ga smatraju problematičnim, ali ne i ja. Sa Mitrovićem imam dobru komunikaciju i zajedničku nit. Drago mi je što je kao igrač eksplodirao kod mene, a u prvom timu mnogo napredovao. Neće se slučajno naći na spisku selektora Mihajlovića za utakmicu sa Belgijom", otkrio je novi trener crno-bijelih.

Navijači Partizana, po saznanju da je Rašović zamijenio Vermezovića, na popularnim društvenim mrežama listom su ostavljali pozitivne komentare.

"Dobio sam mnogo čestitki, što me izuzetno raduje i zbog toga želim da klubu donesem novu energiju koja će ga pokrenuti i koja je neophodna. Vidim da je žele i Grobari. Oni znaju koliko mi Partizan znači i moja satisfakcija je što ćemo, uvjeren sam, imati njihovu podršku do posljednjeg trenutka".

Predsjednik crno-bijelih Dragan Đurić rekao je da o Rašovićevom ugovoru još nije bilo priče, jer klub prvo treba da se dogovori o uslovima raskida ugovora sa Vermezovićem, sa kojim je sporazumno prekinuta saradnja.

"On je jedan od rijetkih trenera koji je za tri-četiri godine rada u Teleoptiku napravio sve što vrijedi u prvom timu Partizana. Ti igrači su danas okosnica prvog tima i tu djecu juri pola Evrope. Željeli smo da prvi tim vodi dijete Partizana, a to je svakako Vuk, koji je od ranije planiran i pripreman za šefa stručnog štaba. Doduše, ne danas, ali eto", kazao je Đurić na Rašovićevoj promociji.

Đurić je istakao da je Vladimir Vermezović dobro radio, ali da su izostali rezultati i da je poslije pada bodovne razlike sa "plus 11" na "plus dva" klub morao da reaguje promjenom šefa stručnog štaba.

(V. S. - J. T. - MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC