• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadu: Ako treba, uklizaću i 50 puta!

"Pred nama je pet finala, sada je prilika da pokažemo kakvi smo igrači", kaže Brazilac. Filip Kasalica: "Domaći teren u derbiju ne znači ništa".

 Kadu: Ako treba, uklizaću i 50 puta! Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde silno su motivisani.

Na to je uticao remi Partizana u Novom Pazaru (0:0), kojim su crveno-bijeli pet kola prije kraja prišli "vječitom rivalu" na dva boda zaostatka i sada ponovo imaju mogućnost da se nadaju šampionskoj tituli.

Iako je trener Rikardo Sa Pinto igračima poručio da uživaju u trenutku i da ne misle o pritisku, oni su svjesni situacije u kojoj se nalaze.

Poslije pet godina vladavine Partizana i 11 bodova prednosti Partizana do prije mjesec dana, Crvena zvezda iznenada ima priliku da se opet bori za trofej u Superligi. Među pet izazova koji su preostali nalazi se i derbi, koji će se 18. maja igrati u Humskoj i za koji fudbalska javnost u Srbiji smatra da će odlučiti prvaka.

Osim Nenadu Milijašu i Bobanu Bajkoviću, ostalim igračima u crveno-bijelim dresovima eventualno osvajanje pehara Superlige bilo bi prvo u karijerama.

Veći motiv ne treba, pa Filip Kasalica i Kadu, iako su do nedavno imali probleme sa povredama, kažu da se neće štediti u preostalim utakmicama.

"Bio sam šest mjeseci van terena zbog povrede, ali kada sam u igri ne mislim o tome. Želim da pomognem ekipi i ako treba da uklizam 50 puta, to ću i uraditi. Sada je najvažnije da svi pružimo maksimum. Imamo pet finala pred sobom i odličnu priliku da pokažemo kakvi smo igrači", istakao je Brazilac.

Prvo od "pet finala" je u četvrtak u Jagodinu, od 20.30.

Kasalica smatra da je cilj crveno-bijelih u toj utakmici jasan - osvajanje tri boda, ali je istakao da je to "možda i najteže gostovanje" do kraja prvenstva.

Teže od "vječitog derbija"?

"Derbi je nešto posebno i domaći teren ne znači ništa specijalno u takvim utakmicama. Biće tu i naših navijača u velikom broju", očekuje krilni napadač Crvene zvezde.

On, međutim, nije želio posebno da priča o toj utakmici i novoj prilici da Zvezda dođe do titule.

"Svjesni smo da je titula daleko i trenutno nam je samo Jagodina bitna".

Kadu je dodao da će zvižduci navijača koje je ekipa dobila zbog lošeg izdanja prošlog vikenda protiv Donjeg Srema i teško ostvarene pobjede (1:0) na domaćem terenu biti samo motiv više da igrači Zvezde odigraju mnogo bolje u duelu sa četvrtoplasiranom Jagodinom.

"Normalno je da su nam zviždali, jer kada igraš u Crvenoj zvezdi, kod kuće moraš da pobjeđuješ 2:0, 3:0... Dešavaju se, ipak i loše partije. Kiksnu i Barselona i Real Madrid, pa nismo mi najbolji na svijetu", pokušao je Brazilac da opravda slabu partiju crveno-bijelih prošle subote.

"Znamo da je Jagodina teško gostovanje i zato moramo da uđemo u ovaj meč 100 odsto spremni u svojim glavama", dodao je Brazilac.

(J. T. - MONDO, foto: FK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC