• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Željo ili Široki

Fudbaleri Željezničara i Širokog Brijega odigraće u utorak prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine.

 KUP BIH: Željo ili Široki Izvor: MONDO

Željezničar se nalazi nadomak osvajanja titule u Premijer ligi BiH, a u prilici su da odbrane i Kup osvojen prošle godine.Na drugoj strani Široki ne stoji najbolje u premijer ligi i osvajanje Kupa bilo bi spas sezone. Tim Amara Osima je domaćin u prvoj utakmici.

"Kada realno gledam našu dosadašnju statistku na 'Grbavici', način igre i pojedine rezultate, protiv Širokog u prvoj utakmici bio bih prezadovoljan s pobjedom od 1:0. Isto tako realno gledajući teško je reći kako doći do tog rezultat, s obzirom na to da je protivnik puno jači od mnogih koji su nas u posljednje vrijeme poprilično namučili kući. Naravno, iza nas je serija pozitivnih rezultata, ali to u finalu Kupa ne mora ništa značiti", rekao je Osim, koji će nakon opravka od povrede ponovo na raspolaganju imati iskusnog Samira Bekrića.

"Došli smo u finale i želimo osvojiti trofej. Imamo kvalitet, došlo je vrijeme da Široki Brijeg uzme Kup. Jednostavno 'gladniji' smo osvajanja trofeja od Željezničara, te će ključna biti upravo prva utakmica na 'Grbavici'. Želimo postići najmanje jedan gol i pobijediti", rekao je šef stručnog štaba Širokog Brijega Slaven Musa.

Prva utakmicu finala Kupa BiH Željezničar - Široki Brijeg igra se u utorak u 18 časova, a gosti će biti oslabljeni neigranjem Damira Džidić, Ante Serdarušić, Marija Ljubić i Danijela Šilića.Revanš je 15. maja na Pecari. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC