• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real zakasnio, Borusija u finalu!

Real nije uspio da nadokandi 1:4 iz prvog duela sa Borusijom. Pobijedio je 2:0 (Benzema, Ramos), ali Nijemci će igrati u finalu Lige šampiona!

 Real zakasnio, Borusija u finalu!  Izvor: MONDO

Drugi put u svojoj istoriji fudbaleri Borusije Dortmund igraće u finalu Lige šampiona!

Prvi put kada su se borili za trofej prvaka Evrope, "milioneri" su bili uspješni. Bilo je to 1997. kada su u Minhenu pobijedili Juventus 3:1.

Te sezone njemački klub se bez mnogo muke prošetao kroz "nokaut" fazu takmičenja. Sa 3:1 i 1:0 eliminisan je Okser, zatim sa 1:0 i 1:0 Mančester junajted i na kraju Juventus.

Ovaj put žuto-crni mnogo više "kidaju živce" svojim navijačima!

Sa Šahtjorom su igrali 2:2, pa 3:0. Sa Malagom 0:0, pa 3:2 u utakmici u kojoj su golove za prolaz dalje postigli u 91. i 93. minutu.

A onda je uslijedio duel sa Real Madridom!

Poslije fenomenalnih 4:1 u Dortmundu kojima je ekipa Jirgena Klopa zadivila fudbalski svijet, uslijedio je triler u Madridu, koji je završen "Pirovom pobjedom" Reala - 2:0

Već poslije uvodnih 15 minuta utakmice Real je imao tri sjajne šanse da savlada Romana Vajdenfelera, ali je kapiten Borusije prvo bio uspješniji od Benzeme i Kristijana Ronalda, a potom je Ozil bio sebičan. Reprezentativac Njemačke imao je lijevo do sebe slobodnog Ronalda, ali je odlučio da sam završi akciju i šutirao katastrofalno, pored gola.

Pošto su u prvih 45 minuta uspjeli u namjeri da sačuvaju svoju mrežu, gosti su u nastavku krenuli ka golu Madriđana. Vrebali su kontranapade i imali dvije "meč lopte".

Kod pokušaja Ilkaja Gundogana u 62. minutu, sa samo pet metara, fantastično je reagovao Dijego Lopez, koji je potom i poslije udarca četvorostrukog strijelca iz prvog meča, Roberta Levandovskog, uspio da zakači loptu i skrene je u prečku.

Iako nisu iskoristili te, i još neke prethodne šanse, činilo se da su igrači Borusije Dortmund već u finalu. Vremena je bilo sve manje, pogotovo za tri gola, ali Madriđani su to umalo učinili!

U 82. minutu "rezervista" Karim Benzema je realizovao dodavanje Mesuta Ozila, koji ga je "spojio sa golom" i tako probudio navijače Reala.

Samo šest minuta kasnije, Francuz je odigrao povratnu loptu za Serhija Ramosa koji ju je "zakucao" pod prečku gostujućeg gola i izazvao erupciju oduševljenja na tribinama. Santajago Bernabeu je proključao u tim trenucima, uslijedila je zaglušujuća buka i još jedna šansa za Ramosa, glavom poslije kornera, ali ovaj put Španac nije bio precizan. Nije pomogao ni izlet golmana Lopeza u šesnaesterac Borusije...



Real je sa ovom eliminacijom postao prvi klub koji je u tri uzastopne sezone zaustavljen u polufinalu Lige šampiona. Madriđani su u domaćem prvenstvu izgubili titulu, koja se vraća u Barselonu i jedina utjeha ostaće im Kup kralja. Ali, da bi do njega došli moraće da pobijede gradskog rivala Atletiko.

Po svemu sudeći, i da osvoje taj trofej, to neće biti dovoljno da Žoze Murinjo ostane u Madridu, a sve glasnije govori se i o odlasku Kristijana Ronalda, za kojeg se navodno bore njegov bivši klub Mančester junajted i bogati Pari Sen Žermen.

Murinju je, inače, ovo peti put da je ispao u polufinalu Lige šampiona. Prvo dvaput sa Čelsijem, oba puta od Liverpula, a onda i tri puta sa Realom. Prije Borusije i Jirgena Klopa "posebnog" su zaustavili Bajern i Barselona.

Dakle, kako stvari stoje, 25. maja na Vembliju gledaćemo njemačko finale između Borusije Dortmund i Bajern Minhena.

Ili možda bolje da sačekamo srijedu uveče i vidimo kako će se završiti utakmica na Kamp Nou. Možda Barselona uspije da ode korak dalje od Real Madrida. Za to im je potrebno da nadoknade 0:4 iz Minhena...


REAL MADRID: Lopez - Koentrao (57. Kaka), Ramos, Varan, Esjen - Ćabi Alonso (67. Kedira), Modrić - Di Marija, Ozil, Ronaldo - Iguain (57. Benzema).

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler - Šmelcer, Subotić, Humels, Pišček - Bender (90. Santana), Gundogan - Rojs, Gece (13. Groskrojc), Blaščikovski - Levandovski (87. Kel).

TOK UTAKMICE:

3. minut - Prema očekivanjima, Real je krenuo ofanzivno. Madriđani su već imali korner i udarac ka golu, ali je neprecizan bio Di Marija.

4. - Prva šansa na utakmici! Real je mogao da povede, ali je Vajdenfeler odlično odbranio udarac Gonzala Iguaina sa sedam metara iskosa desno, poslije smušene reakcije odbrane Borusije i dodavanja Ozila.

6. Prva prilika i za goste. Pokušao je Levandovski, ali nedovoljno dobro da bi savladao Dijega Lopeza.

8. Što se više ređaju napadi Reala to defanzivna linija Boruisije djeluje nesigurnije, posebno Neven Subotić. Priliku da ugrozi Vajdenfelera imao je i Kristijano Ronaldo, ali je šutirao preko gola.

13. Još jedna šansa za Levandovskog, ali je slabo zahvatio loptu, koju je bez problema uhvatio Dijego Lopez. Samo nekoliko sekundi kasnije na suprotnoj strani terena Kristijano Ronaldo je sjajno primio loptu na grudi i šutirao u padu, ali je Vajdenfeler ramenom odbranio!

13. Gece je zbog povrede morao da napusti igru, a ušao je Groskrojc.

14. Fantastična prilika za Ozila, izašao je sam pred Vajdenfelera, lijevo od sebe imao usamljenog Ronalda, ali je reprezentativac Njemačke šutirao i to veoma loše, pored gola!

- Zanimljivo, golman gostiju Roman Vajdenfeler je već u prvih 15 minuta utakmice dva puta opomenut od sudije Hauarda Veba da ne zadržava vrijeme prilikom izvođenja gol-auta! Očigledno je da su gosti došli da sačuvaju tri gola prednosti, bez ikakve ambicije da učine nešto pred golom Madriđana.

25. Borusija se donekle oslobodila pritiska ali sporo napada čak i u situacijama kada ima šansu za kontre. Madriđani pokušavaju da nađu rješenje za blok gostiju, međutim, već desetak minuta nisu imali šansu.

35. Početni nalet Realovih igrača je prestao. Vrijeme prolazi, a gosti sve sigurnije čuvaju svoju mrežu i iz minuta u minut bliži su plasmanu u finale Lige šampiona.

DRUGO POLUVRIJEME:

47. Real je opet krenuo maksimalno ofanzivno i imao dva kornera, ali bez prijetnje po gol Borusije.

49. Umalo da gosti iskoriste prostor koji im se otvorio za kontranapad, ali je najbolji strijelac tima Robert Levandovski šutirao neprecizno.


50. PREČKA za Borusiju! Marko Rojs je u kontranapdu proigrao Levandovskog, koji je bio brži od Varana, snažno je šutirao, ali je prečka sačuvala gol Dijega Lopeza, koji je uspio da zakači loptu.


57. Dvostruka izmjena u Realu. Ušli su Benzema i Kaka, a izašli Iguain i Fabio Koentrao.


62. Fantastična intervencija Dijega Lopeza! Gundogan je poslije dodavanja Rojsa bio potpuno sam na pet metara od gola Reala, šutirao je iz prve, ali se golman Madriđana pružio u uspio da ostavi nadu svojim saigračima i navijačima.

- Borusija se u drugom poluvremenu potpuno oslobodila pritiska. Vjerovatno vodeći se idejom da će Real teško postići tri gola za jedno poluvrijeme, Jirgen Klop je u pauzi savjetovao svoje igrače da krenu u napad, za razliku od prvih 45 minuta.


67. Posljednja izmjena u Realu. Izašao je Ćabi Alonso, a ušao Sami Kedira.


70. Kristijano Ronaldo je sa ivice kaznenog šutirao špicem, "iz koljena", ali preko gola.


76. Posle Gundogana "meč loptu" je imao i Levandovski. Šut četvorostrukog strijelca iz prvog meča, međutim, požrtvovanom intervencijom izblokirao je Esjen. Poljak je tukao poslije još jednog dodavanja raspoloženog Marka Rojsa, ali je možda trebalo to da učini iz prve, umjesto što je prvo primirio loptu.

83. GOOOOOL!! 1:0 Strijelac je Benzema. Francuz je iz peterca ubacio loptu u mrežu poslije ubacivanja Ozila sa desne strane. Njemački reprezentativac odlično je izbjegao ofsajd zamku poslije dodavanja Kake i lijepo proigrao saigrača.


87. Izmjena u Borusiji. Izašao je Levandovski, a ušao Sebastijan Kel.


88. GOOOOOL!! 2:0 Strijelac je Serhio Ramos!


Pet minuta nadoknade!


93. Korner za Real kod kojeg je i Dijego Lopez otišao u šesnaesterac gostiju, međutim, bez uspjeha.


KRAJ!

(MONDO, foto: Twitter/UEFAcomPaulB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC