• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Veliko kolo

Veliki četvrtak i Velika subota i u fudbalskom smislu.

 JSL: Veliko kolo Izvor: MONDO

Malo na Veliki četvrtak, malo na Veliku subotu - biće odigrano Veliko 26. kolo Jelen Superlige, koje predstavlja uvod u Veliko finale sezone u sva tri smisla: Titula, Evropa, opstanak.

Kad je borba za titulu prvaka u pitanju, dva ključna događaja preklopiće se i to na zahtijev UEFA, jer je meč Jagodina - Crvena zvezda pomjeren sa 20.30 na 19 časova zbog zaštite termina utakmica Lige Evrope.

To znači da će debi Vuka Rašovića na vreloj klupi šampiona početi u 18.30, kada Partizanu na noge dolazi niški Radnički, a da će derbi kola početi pola sata kasnije pod Đurđevim brdom u Jagodini, gdje se sastaju četvrti i drugi tim lige.

Uprava Partizana je poslije serije loših igara i remija u Novom Pazaru smijenila Vladimira Vermezovića i za novog trenera postavila "crno-bijelog vojnika" Rašovića, koji je hrabro preuzeo ekipu u trenutku kada su se crveno-bijeli primakli sa 11 na dva boda zaostatka.

Rašović nije imao mnogo vremena da spremi ekipu za meč za Nišlijama, ali na ruku mu ide činjenica da poznaje većinu fudbalera Partizana koji su ponikli u Teleoptiku, kao i da je protivnik u krizi poslije veličanstvenog početka proljećnog dijela prvenstva i pet uzastopnih pobjeda.

Zvezda se u potpunosti uključila u šampionsku trku sa šest pobjeda u nizu od smjene Aleksandra Jankovića i dolaska Rikarda Sa Pintua, ali... Izazivača očekuje ulazak u jako težak raspored, jer poslije Jagodine, Portugalac priprema utakmice sa OFK Beogradom, Partizanom, Slobodom i Vojvodinom.

Jagodinci su Zvezdin "dužnik" iz prvog dijela sezone, pošto su na Marakani slavili 2:1 i "otvorili" sezonu poraza u Ljutice Bogdana, jer je tim poslije toga izgubio i od OFK Beograda u prvenstvu i Kupu, kao i od Vojvodine u ligi, uz pobjedu nad "vječitim rivalom" u derbiju.

Ekipa Vojvodine je u posljednjem prvenstvenom meču u Ivanjici deklasirala Javor rezultatom 4:0, a u ovom kolu dočekuje Rad, koji je bio bolji od Slobode i koji nije primio gol dugo, dugo... OFK Beograd na Karaburmi dočekuje Radnički iz Kragujevca, koji se bori za opstanak u Superligi, dok Novopazarci gostuju Slobodi u Užicu.

BSK u Borči dočekuje subotički Spartak, Donji Srem igra protiv Smedereva, a Hajduk protiv Javora.

PAROVI 26. KOLA

U četvrtak:

OFK Beograd - Radnički Kragujevac (17)
Partizan - Radnički Niš (18.30)
Jagodina - Crvena zvezda (19)
Vojvodina - Rad (19)

U subotu (17):

BSK Borča - Spartak
Donji Srem - Smederevo
Hajduk - Javor
Sloboda - Novi Pazar

TABELA: Partizan 58, Crvena zvezda 56, Vojvodina 49, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 35, Sloboda 33, Spartak 31, Radnički Niš 31, Javor 29, Donji Srem 27, Novi Pazar 26, BSK 26, Radnički 24, Smederevo 12.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC