• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš za MONDO: Mijenjao bih se s njima...

..jer je Partizan u prednosti, ima dva boda više i derbi na svom terenu, kaže kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš za MONDO.

 Milijaš za MONDO: Mijenjao bih se s njima...  Izvor: MONDO

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš 30. rođendan u utorak, 30. aprila, proslavio je - radno. Na treningu ekipe razmišljajući samo o jednoj stvari, utakmici sa Jagodinom u četvrtak, 2. maja u 19 časova pod Đurđevim brdom.

Kao jedini fudbaler Crvene zvezde koji je aktivno učestovovao u osvajanju titule prvaka, koju ima samo još Boban Bajković, u šampionsko vreme golman pozajmljivan drugim klubovima, Milijaš je bio idealan sagovornik na temu "minus 2".

Pravo niotkud, malo svojom, malo tuđom zaslugom, Crvena zvezda došla je u situaciju da sama odlučuje o tome ko će biti novi ili stari prvak Srbije. Prije samo mjesec dana o tome se nije ni šaputalo u Ljutice Bogdana, jer je razlika iznosila...

"Mnogo mi se više dopada ovaj zaostatak od dva, u odnosu na onaj od 11 bodova. To što imamo zaostatak koji može da se juri zaslužili smo malo svojom, malo tuđom voljom, ali moram da kažem da će biti jako, jako teško do kraja...", govorio je Milijaš u razgovoru za MONDO, poslije čega je dodao:

"...i nama i njima".

Dok priča o "njima", fudbalerima Partizana, Milijaš se zaustavlja i misli preusmjerava ka Jagodini.

"Već u četvrtak imamo jako tešku utakmicu u Jagodinu u kojoj moramo da pobijedimo da bismo uopšte mogli da razmišljamo o nastavku trke".

Šta je ono što mlađi igrači ne bi smjeli da urade u ovoj situaciji?

"Ne bi smjeli da razmišljaju o derbiju, to će biti najveći problem izbaciti iz glave, baš zato što se stvara slika u javnosti da će derbi odlučiti sve. To je velika opasnost. Lično, ne slažem se sa tom ocjenom, jer i Partizan, a naročito mi, imamo težak raspored do derbija", upozorava levonogi kapiten, strijelac i asistent kod presudnih golova u jurnjavi za crno-bijelima.

"Vratiću se, svjesno, na priču o Jagodini, koja je dokazala da je odlična ekipa, igramo kod njih, gdje će biti pun stadion... Oni u toj utakmici neće imati šta da izgube, jer im bodovi nisu neophodni, a nama itekako jesu i već sada nam je svima jasno da ćemo mi biti pod većim pritiskom", rekao je Milijaš i obratio se mlađim saigračima:

"Zato ne smije niko da razmišlja o tome šta slijedi poslije Jagodine. Niko ne može da zna šta će se sve izdogađati do derbija, kolika će biti bodovna razlika, da li ćemo biti u minusu ili plusu..."

Da li bi ti, lično, volio da derbi bude utakmica koja će direktno određivati novog šampiona?

"Volio bih to mnogo, najviše zbog toga što bi to značilo da smo pobijedili i Jagodinu i OFK Beograd. Da, mnogo bih volio da to bude utakmica koja će odlučiti stvari, jer mislim da bi to bio pravi spektakl".

Kako komentarišeš to da je u Partizanu trenutno veća nervoza nego u Crvenoj zvezdi? Gledajući šta se sve dešava među crno-bijelima, stiče se utisak da su oni ti koji zaostaju na tabeli i koji nervozno čekaju titulu pet sezona...

"Ne bih zalazio u njihove probleme, meni je drago da mi nemamo to u ekipi, a nismo imali ni na minus 11. Ni kod nas nije blistavo sve, i zbog rezultata koje smo bilježili ne tako davno, a i zbog novca, međutim znamo za šta igramo i držimo se zajedno, imamo super atmosferu i ovdje su međuljudski odnosi savršeni", kaže Milijaš i dodaje:

"Ponavljam, meni je važno da kod nas ne postoji nikakav problem, a sve što se loše događa kod njih u timu - da se ne lažemo - jeste plus za nas u ovoj situaciji".

Mogu li tvoji mlađi saigrači da se snađu u novonastaloj situaciji, jer neće biti isto igrati na "minus 2" kao i na "minus 11"?

"Ja se nadam da mogu da iznesu, pa i ja zajedno s njima, jer ne volim da dijelim ekipu na mlađe i starije. Imamo mnogo mladih igrača, ali sa već zavidnim brojem utakmica za Crvenu zvezdu i ovo im je vjerovatno najveća šansa koja se ukazala da osvoje titulu, u posljednjih nekoliko godina".

Milijaš, smireno, tvrdi da je Partizan i dalje u velikoj prednosti i da bi on, da može, rado prihvatio ulogu u kojoj se trenutno nalazi njegov najveći rival.

"Realno, Partizan je u velikoj prednosti: igra derbi na svom terenu, gledajući na papiru lakša gostovanja, ima dva boda prednosti... Sve su to stvari gdje je Partizanu lakše nego nama. Jeste da su imali 11 bodova prednosti i da su tada svi otpisivali Crvenu zvezdu, ali ja bih danas potpisao da imam tu njihovu prednost od dva boda i da igram derbi na svom stadionu", sleže ramenima Milijaš, pokušavajući da skine teret sa svojih i ramena svojih saigrača:

"Što se toga tiče, realno, oni su i dalje favoriti, a na nama je da pobijedimo u svakoj utakmici do kraja prvenstva, jer znamo da bi nam to donijelo i titulu".

Do kraja meča za titulu prvaka, ostalo je još pet rundi. Naredna je u četvrtak, šampion ima dva boda prednosti u odnosu na izazivača.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC