• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Znanjem i željom do titule

Novi trener crno-bijelih optimista je uoči debija, protiv niškog Radničkog (četvrtak, 18.30) na stadionu u Humskoj 1.

 Rašović: Znanjem i željom do titule  Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da dobiju četiri od šest prethodnih utakmica u Jelen Superligi Srbije.

A, da bi odbranili titulu, vjerovatno će im biti potrebne četiri pobjede u pet preostalih mečeva, pri čemu neće smjeti da izgube od jedinog direktnog konkurenta za tron - Crvene zvezde.

Vuk Rašović debitovaće na klupi crno-bijelih, sa zadatkom da u najgorem slučaju odbrani sadašnjih "plus dva", na koliko je minulog vikenda u Novom Pazaru spala prednost šampiona...

Prvi rival, Radnički iz Niša, mogao bi se nazvati protivnikom po mjeri, jer je relativno bezbjedan u sredini tabele, a u posljednje vrijeme ga ne krase forma i dobri rezultati.

"Znamo vrlo dobro šta nam je potrebno, to je pobjeda. Protivnik nam je iskusna ekipa, koja je po dolasku trenera Saše Mrkića imala nevjerovatno dobru seriju, a sada je u blagom padu. Imaju dobre pojedince, dobro smo ih prostudirali, pripreme za taj meč trajaće i u srijedu popodne. Optimista sam, očekujem dobru igru, podršku publike i dobar rezultat", rekao je Rašović u svom uvodnom obraćanju.

Uslijedilo je duhovito novinarsko pitanje: šta je neophodno do kraja sezone, da vuk bude sit, a ovce na broju?

"Neophodno je da svi vjerujemo u ovo što radimo, da igrači budu maksimalno požrtvovani na svakom treningu i da ispune svaki moj zahtjev. Ubijeđen sam, pogotovo poslije razgovora u utorak, da oni hoće da pokažu kompletnoj javnosti da nisu zaboravili da igraju fudbal i da hoće da odbrane titulu. To mogu da urade jedino znanjem, dobrom igrom, željom i požrtvovanošću. Vjerujem da će to sve pokazati već u četvrtak".

Rašović je naveo da će igrači sami krojiti sastav onim što budu pokazivali na treninzima, najavio je promjene u odnosu na početni sastav iz prethodnog kola, ali nije želio da otkriva ni ko će igrati, ni na koji način će djelovati ekipa.

On vjeruje da će podrška sa tribina biti značajan vjetar u leđa igračima i da će "navijači u svakom trenutku znati da prepoznaju i cijene maksimalnu borbu za klub i grb".

Novi trener crno-belih istakao je da za sada nije uočio nijedan problem u odnosu igrača prema obavezama.

"To što se dešavalo je bilo i prošlo. Pred nama je pet utakmica koje moramo da odradimo kako najbolje znamo i umemo".

Rašović je rekao da Lazar Marković posle prolećnog debija u Novom Pazaru trenira normalno i da je u kombinaciji za sastav.

"Siguran sam da će nam Lazar biti od presudne važnosti do kraja prvenstva".

Na podsjećanje novinara da je kao trener Teleoptika umio da kazni Aleksandra Mitrovića zbog nediscipline (izbacivanjem sa utakmica), odgovorio je da je njegova dužnost da edukativno djeluje na igrače i ukazuje im na greške.

"Mitrović je mlad momak, impulsivan i temperamentan, ali meni je i drago što je takav, jer su našoj ekipi potrebni igrači sa karakterom, naravno pobjedničkim i pozitivnim".

Po mišljenju trenera, Mitrović i Marković mogu da čine trio sa Markom Šćepovićem, što ne mora da znači da će tu kombinaciju i isprobati protiv Nišlija.

Pošto je Crvena zvezda gotovo stigla Partizan uz pomoć drugih klubova, koji su crno-bijelima "otkidali" bodove, postavljeno je i pitanje mogu li sada Jagodina, Sloboda i Vojvodina da pomognu Partizanu?

"U fudbalu nema osiguranja od gubitka bodova", odgovorio je Rašović.

"Očekujem da svaka ekipa igra maksimalno, ali ne gledam puno u tuđe dvorište. Bitno mi je da odradimo ono što je do nas, jer mi sve držimo u svojim rukama. Ako budemo dobro igrali i davali golove, ne vidim zašto bismo gledali iza sebe".

Partizan i Radnički u Beogradu su se sastali 37 puta i bilans je 25:3, uz devet remija.

Jesenas na Čairu bilo je 4:0 za crno-bijele, pogocima Stefana Šćepovića (u međuvremenu otišao), Jojića i Ninkovića, dok je Kolarević postigao autogol.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BOrik

samo nek je onaj klen otišao

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC