• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjove prepreke na putu do "Bridža"

"Gardijan" analizira situaciju oko menadžerske pozicije u Čelsiju i pita se da li bi portugalski trener prihvatio postojeću hijerarhiju u klubu.

 Murinjove prepreke na putu do "Bridža"  Izvor: MONDO

Žoze Murinjo ne želi da ostane u Realu. On pregovara sa Čelsijem, koji u principu hoće da ga opet vidi na klupi, ali daleko od toga da su definisana sva pitanja i da je povratak "Specijalnog" na Stamford Bridž puka formalnost.

"Gardijan" u svojoj analizi navodi da je prva prepreka na tom putu Murinjov ugovor sa Realom, koji ističe tek 2016. godine.

Još ozbiljniji problem mogla bi da bude podjela zaduženja, oko čega se prvobitno i posvađao sa vlasnikom kluba, Romanom Abramovičem.

Murinjo je sredinom svog mandata - koji je potrajao nešto više od tri godine - postao nezadovoljan jer mu ruski tajkun nije u potpunosti povjerio brigu o transferima, a ovaj ga je dodatno razljutio imenovanjem Avrama Granta za direktora fudbala u Čelsiju.

Kada bi ponovo preuzeo "plavce", Murinjo bi se "sudario" sa direktorima Ronom Gurlejom i Majklom Emenalom, od kojih ovaj drugi ima velikog uticaja na skautiranje i dovođenje igrača.

"Gardijan" navodi da bi trener Reala, u slučaju da ne bude zadovoljan ponuđenim, lako mogao da se okrene ponudi Pari sen Žermena.

Murinjo ne krije da mu je prioritet povratak u Englesku, gdje ga "vole navijači i neki klubovi - jedan naročito - a mediji poštuju".

Njegovom povratku nadaju se veterani Frenk Lampard (ističe mu ugovor) i Džon Teri (ima još jednu sezonu), smatrajući da će na osnovu odnosa iz starih dana obezbijediti nove ugovore, a o portugalskom stručnjaku se pozitivno izrazio i srpski reprezentativac Branislav Ivanović.

Prema pisanju "Gardijana", druga Čelsijeva opcija za posao koji privremeno obavlja Rafa Benitez je strateg Malage Manuel Pelegrini, a za njim slijede Dejvid Mojes iz Evertona, Dijego Simeone (Atletiko Madrid), Đanfranko Zola, Gustavo Pojet...

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC