• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Očekivano(!?) njemačko finale!

Bajern je u finalu! Surova mašinerija iz Barselone nije uspjela da postigne gol u dva meča protiv Bavaraca. Novi fudbalski poredak u Evropi...

 LŠ: Očekivano(!?) njemačko finale!  Izvor: MONDO

U istoriji Kupa i Lige šampiona nije se dogodilo da dva njemačka kluba odlučuju o trofeju. To će se prvi put desiti 25. maja na Vembliju. Za zvanje novog šampiona Evrope boriće se Bajern Minhen i Borusija Dortmund!

Definitivno, to su ekipe koje su najviše pokazale i zaslužile da se nađu kao akteri posljednje utakmice u ovoj sezoni elitnog takmičenja. "Milioneri" su u utorak otpisali slavni Real Madrid, a Bavarci dan kasnije moćnu Barsu.

Bajern je pobijedio i na Kamp Nou 3:0 - ukupno 7:0!!!

Arjen Roben raspršio je snove Katalonaca o velikom preokretu u 48. minutu. O konačnom ishodu druge utakmice odlučio je Đerar Pike autogolom u 72, da bi izmrcvarenog lava dotukao Tomas Miler u 77. minutu.


Sve je definitivno bilo riješeno poslije tri minuta igre u drugom poluvremenu.

Valdes je slabo ispucao, poslije čega je lopta brzo došla do Robena kraj desne aut linije. Utrčao je u kazneni prostor ispred Adrijana, "zalomio" u lijevu stranu i poslao loptu u "malu mrežu" kraj dalje stative.

Bio je to kraj moćne Barselone.

Bajern je šansu vrebao iz kontre, a imao je par vrlo obećavajućih u prvih 45. minuta. Katalonci su kako se meč bližio kraju sve karte bacili u napad, što je gostima ostavilo dosta prostora.

Znali su to da kazne!

Barselona je imala najbolju priliku u prvom poluvremenu. Propustio ju je Ćavi u 27. minutu. "Vezista" domaćina dočekao je loptu na volej na nekih osam-devet metara od gola, ali je šutirao preko prečke.

Uzaludna su bila sva dodavanja oko šesnaesterca protivnika i pokušaji da se pronađe rupa u čvrstoj i koncentrisanoj odbrani Bajerna. Bez Lionela Mesija Barsa nije ličila na sebe. Nedovoljno oporavljenog Argentinca Tito Viljanova je ostavio na klupi, s nadom da ga uvede ako utakmica počne da se odvija u pozitivnom smjeru za njegov tim.

Umjesto ubacivanja najboljeg igrača, trener Barselone bio je primoran da druge zvijezde tima pridruži Mesiju. Vrlo brzo poslije primljenog gola, svjestan da je i poslednja nada nestala, Viljanova je povukao iz igre Ćavija i Inijestu.

Nije ni slutio da će ga to koštati nove katastrofe.

Filip Lam je u 72. minutu prošao po lijevoj strani, ubacio je loptu u sredinu, a tamo je Đerar Pike vrlo nespretno intervenisao i potkoljenicom savladao Valdesa. Nekoliko minuta kasnije u strijelce se upisao i Tomas Miler za velikih, orgomnih 7:0!

Bajern je stao... Slavlje započeto prije osam dana u Minhenu samo se nastavilo na Kamp Nou.

Bajern je četiri puta bio šampion Evrope. Prvu titulu osvojio je 1974. godine, a tron nije ispuštao naredne dvije sezone. Uslijedila je pauza od 25 godina, da bi 2001. na San Siru protiv Valensije vratio trofej u svoje vlasništvo.

Inače, Bavarci su aktuelni vicešampioni Starog kontinenta, jer su prošle godine u Minhenu poraženi poslije penala od Čelsija, a prije tri godine i od Intera. Bajern je devet puta igrao za titulu prvaka Evrope, ali je čak pet puta izgubio odlučujući meč.

"Milionere" čeka drugo finale. Prvo odigrano 1997. godine su uspješno riješili pobjedom protiv Juventusa na Olimpijskom stadionu u Minhenu. Borusija je slavila 3:1.

Nema sumnje, u Londonu će biti ispisana nova stranica istorije Lige šampiona, a jedan od dva bundesligaša prišiće još jednu zvezdicu...

BARSELONA: Valdes – Alveš, Pike, Bartra (od 87' Montoja), Adrijano – Ćavi (od 55' Sančez), Song, Inijesta (od 65' Alkantara) – Pedro, Fabregas, Vilja.

BAJERN: Nojer – Lam (od 77' Rafinja), Boateng, Van Bujten, Alaba – Švajnštajger (od 67' Luiz Gustavo), Havi Martinez (od 74' Timoščuk) – Roben, Miler, Riberi – Mandžukić.

(MONDO, foto: AP/ Matthias Schrader)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Redjmin Husic

Sudija je bio potplacen od strane Bayerna Munchena Barcelona je trebala pobjedit al nadam se da nece opet potplatiti i protiv Borusije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC