• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAJERN: Na pivo, pa po trofej

Kapiten Bavaraca Filip Lam najavio "pivsku" proslavu još jedne pobjede nad Barselonom i plasmana u finale Lige šampiona.

 BAJERN: Na pivo, pa po trofej  Izvor: MONDO

Još jedan ubjedljivi trijumf nad Barselonom opio je fudbalere Bajerna. Ipak, pijani od pobjede nisu poslije meča "gubili glavu" u miks zoni i padali u euforiju.

Osjećaj im je dobro poznat, s obzirom na to da su se prethodnih godina dva puta plasirali u finale Lige šampiona i oba puta posustajali u trci za najvrjedniji fudbalski trofej.

Ovog proljeća svi su odlučni da pobijede Borusiju Dortmund i konačno se popnu na evropski tron.

Međutim, prije toga će malo proslaviti.

"Siguran sam da ćemo večeras slaviti sa nekoliko piva... Ne uzimamo 'zdravo za gotovo' činjenicu da smo pobijedili Barselonu 3:0 na njenom terenu. Uvijek sam govorio da imamo poseban karakter i da smo kadri za velika djela", izjavio je poslije meča kapiten Bajerna Filip Lam.

Njegov saigrač Arjen Roben "načeo" je Viktora Valdesa, postigavši prvi gol na Nou Kampu. Protrčao je po desnoj strani, prošao Adrijana i pogodio mrežu kraj dalje stative.

"Nevjerovatno je da smo odigrali ovako, protiv ekipe koja je dominirala Evropom u posljednjih pet godina, sa tolikim kvalitetom koji imaju... Fenomenalna je pobjeda kod kuće 4:0, ali ova, večerašnja, je posebna", izjavio je Holanđanin.

I on je učestvovao u porazima u finalima. Sada silno želi trofej.

"U finalu smo treći put u posljednje četiri godine i vrijeme je da osvojimo pehar. Utakmica protiv Dortmunda će biti velika. Borusija je dokazala u posljednje dvije ili tri godine da su veoma dobar tim. Meč će odlučiti sitni detalji", dodao je Roben.

Trener Bajerna Jup Hajnkes odlazi u velikom stilu sa klupe minhenskog giganta. Nasljedniku Pepu Gvardiola mogao bi da ostavi i trofej šampiona Njemačke (već osvojeni), kao i pehare Kupa Njemačke i Lige šampiona.

"Odigrali smo nevjerovatnu utakmicu, ali postoji razlika između Barselone sa i bez Lionela Mesija. Uprkos tome, niko ovakav rezultat nije mogao da predvidi", izjavio je iskusni trener.

Šef stručnog štaba Bajerna rekao je da je dobro "pročitao" Barsin način igre.

"Znam njihovu filozofiju i moj tim je jako dobro razumio kako da primijenimo taktiku. Bilo je teže nego što je izgledalo. Moj tim je bio veoma pribran... Znali smo šta nas očekuje", dodao je Hajnkes.

Bavarce opet još jedan korak dijeli do "ušatog" pehara. Da li će ga osvojiti saznaćemo 25. maja, u finalnom meču na Vembliju.

(MONDO, foto: Beta/AP/ Matthias Schrader)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC