• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Murinjo završio u Realu?

Engleski mediji već su preselili ili vratili Murinja u Čelsi. Sa njim bi mogao da dođe i Ćabi Alonso, kao i Radamel Falkao...

 Zašto je Murinjo završio u Realu? Izvor: MONDO

Roman Abramovič je potrošio šest godina i mnogo miliona (svakakvih novčanica i svakakvih valuta) ne bi li pronašao trenera koji bi bar dosegao sjenku harizme koju je imao Žoze Murinjo u Čelsiju.

Uspio je, doduše, Roberto di Mateo, da osvoji trofej prvaka Evrope 2012. godine, ali Italijan nikada nije bio Romanov izbor na duže staze.

Žoze Murinjo je silno želio da sa madridskim Realom osvoji 10. naslov najboljeg u Evropi u istoriji "kraljevskog kluba", ali nije uspio. Ni on više ne krije da se primakao rastanak sa Realom, "kraljevićima", stadionom "Santjago Bernabeu"...

Nova destinacija, vrlo lako, mogla bi da bude stara. Čelsi.

Poslije eliminacije od Borusije Dortmund u polufinalu Lige šampiona Murinjo je rekao da ide tamo "gdje je voljen". A to mogu biti samo dva kluba - Čelsi i Inter.

Ostrvski mediji već pišu kao "zdravo za gotovo da se "Specijalni" vraća u zapadni London, a sa sobom bi iz Reala mogao da dovede i 31-godišnjeg Ćabija Alonsa.

Ova informacija svakako se neće dopasti navijačima Liverpula, s obzirom na to da je Alonso sa klubom sa Enfild rouda 2005. godine osvojio titulu prvaka Evrope, dakle utkao je sebe u istoriju "crvenih". Alonsu ističe ugovor sa Realom na kraju ove sezone, a još nije odgovorio na ponudu da produži ugovor za još dvije godine.

Prema pisanju "Indipendenta", Alonso je jedan od najbližih saradnika Murinja u Realu, a namjerno odugovlači sa odgovorm u vezi sa ponuđenim produžetkom ugovora, jer želi da vidi rasplet događaja na klupi Reala, ali i gdje će Murinjo.

Osim Alonsa, priča se i o tome da bi dolazak Murinja u Čelsi "povukao" i angažovanje Radamela Falkaa, jednog od najcjenjenijih napadača na svijetu trenutno.

Prema pisanju "Gardijana", čak ni eventualni neuspjeh Čelsija da se domogne pozicije u Premijer ligi koja vodi u Ligu šampiona, ne bi bio prepreka za povratak 50-godišnjeg Murinja.

Londonski "San" (The Sun) objavio je zanimljivu, "insajd" priču, koja nije direktno u vezi sa Čelsijem, ali jeste sa ljudima koji su povezani sa londonskim klubom - Murinjom i Mikaelom Esjenom, fudbalerom koji igra u Realu na pozajamici iz Čelsija.

Priča ide ovako...

Prošlog decembra Esjen je pozvao cijeli tim Reala na proslavu svog 30. rođendana. Ali, egoistični "Galaktikosi" su pokazali svoju pravu prirodu. Na žurci se pojavila tek nekolicina saigrača. To je iznerviralo Esjena, pa je Murinjo morao da ga smiruje i tješi, da to nije ništa lično, da nije u pitanju to da im on nije simpatičan, već da je to jednostavno tako. Sa supertalentom, izgleda, ide i supergo.

To je nešto sa čim je i Murinjo svih ovih godina u Realu morao da se izbori. Mnogo u timu misle da su "veće ime" od trenera, pa čak i od kluba.

Lodonski list navodi da Esjenova propala rođendanska žurka nije bila inicijalna kapisla da Murinjo odluči da napusti Real. On je tu odluku, ističe list, donio prije toga.

Očigledno je da u svlačionici Reala nije išlo kako treba. Da li, uopšte, treba podsjećati na razne priče i informacije o Ikeru Kasiljasu i njegovom sukobu sa Murinjom, Serhiju Ramosu...itd, itd...

Novinar "Sana" posjetio je u januaru ekipu Real Madrida, odnosno trening kamp u blizini aerodroma. Novinar je bio oduševljen onim što je vidio: "Ovo je fantastičnom, ovdje imate sve!". Dobio je odgovor od jedne uticajne osobe u klubu, čije ime nije naveo: "Da, imamo sve... osim timskog duha!".

Upravo je to ono u čemu Murinjo nije uspio u Realu, odnosno u čemu se Real razlikovao od prethodnih klubova u kojima je radio, a gdje je imao nevjerovatne uspjehe. U Portu, Čelsiju i milanskom Interu uspio je da izgradi ili da ključno utiče na izgradnju timskog duha.

U svlačionici Real Madrida toga nije bilo ili je bilo kraktotrajnog daha. Zato je Murinjo i svjestan da Real više nije klub za njega. Pitanje je da li je ikada bio. U Realu je uvijek imao snažnu opziciju, kako među igračima, tako i u dijelu uprave. Pa i u "madridističkoj" javnosti, odnosno uticajnim ljudima oko kluba.

Predsjednik Reala Florentino Perez u više navrata isticao je da je Murinjo "iskreni i pravi madridista" i da će ostati sigurno trener do 2016. godine.

"Ponosni smo što imamo najboljeg trenera na svijetu i što će biti sa nama do 2016. godine. On je donio energiju, znanje, glad za pobjedom i trofejima i ima duh pravog madridiste", izjavio je prvi čovjek jednog od najvećih klubova na svijetu na Generalnoj skupštini kluba septembra prošle godine.

Kako stvari stoje i kako se razvijaju vjerovatnije je da će Perez uskoro sjesti sa Murinjom, koji će imati nešto da mu kaže...

(MONDO - foto: The Sun)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC