• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: OFK pogurao Kragujevčane u drugu ligu

Radnički iz Kragujevca igrao je u četvrtak prvo od "pet finala" u borbi za opstanak i izgubio. Golom Petra Grbića u 45. minutu,

  JSL: OFK pogurao Kragujevčane u drugu ligu  Izvor: MONDO

OFK Beogradu bodovi nisu bili neophodni. Radničkom 1923 jesu.

Osvojio ih je domaći tim.

U prvoj utakmici 26. kola Jelen Superlige, na Veliki četvrtak i pred svega nekoliko stotina gledalaca, OFK Beograd pobijedio je Radnički iz Kragujevca i tako umanjio šanse gostiju da će ostati u eliti i naredne sezone - 1:0 (1:0).

Gol odluke postigao je Petar Grbić u 45. minutu utakmice, kada je na odličan pas Ivice Jovanovića, pobegao čuvarima i istrčao sam pred Ognjena Čančarevića, kojeg je lako obišao i iskosa zatresao mrežu. Crnogorac, na pozajmici iz Olimpijakosa, postigao je peti pogodak u prvenstvu.

Grbić je odmah po povratku sa odmora, u 52. minutu, bio u prilici da ubije svaku neizvjesnost, ali je njegov šut iz kontra napada završio na prečki i potom se odbio na gol-crtu, ali ne i preko nje. Kragujevčani su tada ostali samo sa golom zaostatka zahvaljujući Marku Pavlovskom, koji je uspio da "okrzne" Grbićev udarac i spreči siguran pogodak.

Sve do 70. minuta, Radnički nije imao mnogo čime da se pohvali osim povremenom jalovom inicijativom. Tada je na jednu odbijenu loptu natrčao Ivan Petrović, ali nije bio dovoljno precizan da savlada Milana Lukača, koji je bio ugrožen i u narednoj akciji, kada je Dragan Milovanović tukao pored gola.

I to je bilo to od tima Dragoljuba Bekvalca, koji je od smene Dejana Đurđevića uspeo da osvoji bod kod kuće protiv Jagodine i bude poražen na Karaburmi.

I prije Grbićevog pogotka bliži golu, iako u laganoj defanzivi, bili su domaći fudbaleri. Jovanović je pokušao u 41. minutu iskosa, šutirao vešto, jako i precizno, ali je Čančarević lijepom paradom spriječio "viđen" pogodak.

Gosti su u prvom poluvremenu tražili i jedanaesterac kada je Dušan Petronijević "spoljnom" izbacio Stanimira Miloškovića u gol šansu, ovaj pao u šesnaestercu posle duela sa Danijelom Gašićem, ali je sudija Vladimir Nedeljković samo odmahnuo rukama.

OFK BEOGRAD: Lukač - Vasiljević, Gašić, Adžić, Golubović - Zdjelar, Mijić (od 62. Batioha) - Pavlovski (od 77. Trivunović), Nikolić, Grbić (od 73. Ješić) - Jovanović.

RADNIČKI 1923: Čančarević - Marić, Tintor, Bubanja, Fejsa - Nedović (od 63. Svojić), Petronijević (od 83. Rosić), Mirić, Petrović - Milošković, Milovanović (od 72. Đuričković).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC