• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Teška pobjeda Partizana i Vuka

Partizan u 26. kolu Superlige pobijedio u Humskoj Radnički iz Niša 3:1. Sačuvana liderska pozicija. Dobar debi Vuka Rašovića.

  JSL: Teška pobjeda Partizana i Vuka  Izvor: MONDO

Partizan je pobijedio! Vuk Rašović debitovao je sa tri osvojena boda na klupi crno-bijelih.

Ali, nije bilo lako. Naprotiv.

"Parni valjak" je teško stigao do cijelog plijena pred svojim navijačima protiv Radničkog - 3:1 (1:0). Vladimir Volkov je bio strelac prvog gola za crno-bijele u 15. minutu. Na početku drugog dijela izjednačio je Vladan Binić, ali je onda na scenu stupio Aleksandar Mitrović, koji je sa dva pogotka u finišu utakmice (77. i 90. minut) skratio muke Nišlija, ali i svojih navijača.

Očkivalo se da će promjena trenera na klupi aktuelnog šampiona (umjesto Vladimira Vermezovića postavljen Vuk Rašović) donijeti pozitivan ritam fudbalerima Partizanu. Tako su i izgledali u prvih 15-20 minuta utakmice 26. kola protiv Radničkog...

Ipak, evidentan je bio i "grč" u redovima crno-bijelih, verovatno iz razloga što je utakmica protiv "meraklija" nosila dodatni pritisak s kojim se fudbaleri iz Humske do sada nisu susretali ove jeseni. Nisu imali prava na kiks, jer bi svaki sledeći donosio i promjenu na vrhu tabele.

Takođe, pritisak je dolazio i sa tribina, na kojima je bilo oko 7.000 navijača. Oni su prije početka utakmice poslali jasnu poruku: "Hoćemo titulu" i "Igrajte za Grobare".

Na udaru je opet bio i predsjednik Partizana Dragan Đurić. Sa Istoka i Zapada sredinom prvog poluvremena moglo se čuti: "Ne damo titulu, Đurića na robiju" i "Uprava napolje". I "Zabranjeni" su imali svoje mišljenje o olako ispušenih devet bodova: "Titula = svedok saradnik".

Kao da je bilo potrebno da Binić postigne gol i da Radnički propusti veliku šansu za potpuni preokret, da bi se probudili Rašovićevi puleni. Promenu ritma donio je i ulazak Lazara Markovića umjesto Nikole Ninkovića u 55. minutu.

Igra domaćina postala je mnogo bolja, propuštao je odlične prilike, ali ovaj put nije kažnjen. Spasilac je bio Mitrović. Partizan je zasluženo pobijedio i sačuvao lidersko mjesto.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Volkov, Ivanov, Pajović, Smiljanić, Ilić, Ninković (od 55' L. Marković), Luka (od 80' Jojić), Šćepović (od 65' Kojić), Mitrović.

RADNIČKI NIŠ: Perić, Stamenković, Kolarević, Pejčić, Živković, Petrović, Jovanović, Stefanović (od 69' Mitrović), Škuletić, Ljubinković, Binić (od 90' Milenković).



Partizan je počeo ofanzivno i takav nastup u debitantskom meču Vuka Rašovića na klupi "parnog valjka" domaćin je krunisao u 15. minutu.

Poslije kornera koji je izvao Ninković, lijevi bek crno-bijelih Vladimir Volkov odlično se snašao u kaznenom prostoru. U padu je zhvatio loptu glavom na ivici peterca i pogodio desni ugao gola Radničkog. Imao je Partizan prilike i da ranije povede, ali i da duplira prednost.

Radnički je već na početku drugog poluvremena uspio da stigne do izjednačenja u Humskoj.

Strelac je bio Vladan Binić u 50. minutu.

Zaboravio je na njega Aleksandar Miljković, dopustio je igraču niškog kluba da mu ostane dovoljno daleko iza leđa, uslijedio je centaršut sa desne strane i volej Binića. Imao je Vladimir Stojković loptu na rukama, ali je ona ipak završila u mreži.

Dio odgovornosti za primljen gol je i na Marku Šćepoviću. Napadač Partizana je izgubio loptu na sredini terena, ali nije nastavio da se bori za nju jer je čekao da sudija dosudi prekršaj nad njima. Faula nije bilo… jeste kontre rivala i izjednačenja.

Mogle su "meraklije" potpuno da preokrenu rezultat za samo pet minuta, ali je Stojković grudima "skinuo" zicer Ljubinkovića. Na drugoj strani Miljković je iz čiste situacije prebacio čitav gol, iako je bio udaljen od njega najviše pet metara.

Zatim se u 70. minutu obrukao i Saša Ilić. Nemanja Kojić je pokušao da ubaci loptu u "srce" šesnaesterca, ona se od igrača Radničkog odbila do kapitena Partizana, potpuno slobodnog malo ispred "bijele tačke", ali je Ilić takođe prebacio gol.

Poslije nekoliko velikih promašaja, fudbaleri Partizana uspjeli su da povrate vođstvo.

To se dogodilo u 77. minutu. U tri poteza su crno-bijeli matirali protivničkog golmana Perića. Ivan Ivanov je loptom u prostor preko odbrane izbacio Lazara Markovića, mladi fudbaler uočio je slobodnog Aleksandra Mitrovića, lobovao je golmana za asistenciju, a napadač Partizana se poklonio i pogodio prazan gol - 2:1.

U 85. minutu opravdano je isključen Tomislav Pajović. Štoper lidera Superlige povukao je za dres protivnika, za to je dobio žuti karton, a s obzirom da je prije toga već bio upisan u beležnicu sudije Darka Bogdanovića opravdano mu je pokazan put u svlačionicu.

Radnički se otvorio što je Partizanu ostavilo dosta prostora u napadu. Miloš Jojić je završio veći dio posla kod trećeg gola, sve je dobro uradio, prevario nekoliko defanzivaca gostiju i u pravom momentu uposlio slobodnog Mitrovića, kome nije bilo teško da "ćušne" loptu u prazan gol.

U Humskoj je sve bilo riješeno...

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC