• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Luda" pobjeda Zvezde u Jagodini!

U derbiju kola - 2:3. Zvezda imala 2:0, Stojanović smanjio, a onda glupost Bajkovića za 2:2. Odmah potom Milunović ispravio svog golmana.

  "Luda" pobjeda Zvezde u Jagodini!  Izvor: MONDO

Strašan derbi! Pet golova, stativa, dva crvena kartona, mnogo duela, ali i uvreda... Svega je bilo u Jagodini u četvrtak uveče.

Na kraju:

Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (1:2) i zlata vrijedna pobeda crveno-bijelih u jeku šampionske trke, samo pola sata nakon što je Partizan na svom terenu uspio da pobijedi niški Radnički rezultatom 3:1.

Uskoro opširnije...

Strelci: Kadu Mendeš i Abiola Dauda i Luka Milunović za goste i Miloš Stojanović i Milan Đurić za domaće.

Već u 4. minutu Kadu je doveo crveno-bijele u vođstvo, poslije velike greške golmana domaćih Igora Bondžulića.

Kadu ga je surovo kaznio za katastrofalno ispucanu loptu iz svog peterca. Bondžulić je praktično "izbacio" Brazilca u šansu, koji se očas posla približio zoni šuta i matirao nespremne štopere "plavih" i golmana koji se bacio u pogrešnu stranu.

Crveno-bijeli, bodreni velikim brojem navijača, od kojih je nekoliko stotina sa kupljenim ulaznicama ostalo van stadiona pod Đurđevim brdom, mogli su da skoro pa da riješe utakmicu u 16. minutu, kada je poslije brze kontre Abiola Dauda tukao sa ivice šesnaesterca i pogodio stativu.

Što nije uradio u 16, Dauda jeste u 25. minutu. Između dvojice štopera Jagodine, Danijela Mihajlovića i Aleksandra Živanovića, Nigerijac je skočio i sjajno zahvatio loptu glavom na centaršut Kadua sa lijeve strane. Bondžulić nije imao šanse - 0:2.

Izgledalo je kao da je Crvena zvezda već bila riješila jedno od najtežih gostovanja do kraja šampionata, ali je u 39. minutu kapiten Jagodine i prvi strelac lige Miloš Stojanović glavom pogodio donji desni ugao gola Bobana Bajkovića na fantastičan centaršut spoljnim dijelom stopala Filipa Arsenijevića - 1:2!

"Ćurani" su se vratili u igru, a u 51. minutu i izjednačili i to na potpuno bizaran način.

Poslije faula Luke Milivojevića, Đurić je izveo prekid na oko 30 metara od gola, po sredini, pokušao je da centrira, ali do te lopte nije mogao niko da stigne i tada je Bajković digao ruke u vazduh dajući do znanja svima da je "sve u redu" i da ta lopta odlazi u gol-aut, ali...

...na zaprepašćenje navijača Crvene zvezde, Bajković je ustvari samo propustio loptu u GOL!

Odjednom - 2:2!

I nije se ni smirila nevjerica kod jednih, a radost kod drugih - 2:3!

Crvena zvezda u istom minutu izvela je brzu akciju, nekoliko šuteva ka golu bilo je izblokirano, sve dok centaršut s desne strane nije završio pravo na nozi zaboravljenog Luke Milunovića, koji je iz teške pozicije pogodio mrežu!

To nije bilo sve. Već u narednom napadu, Jagodina je stigla do kornera, ubačenu loptu na petercu ispustio je uspaničeni Bajković, ona je pala pravo na nogu štopera Živanovića, koji sa četiri metra nije uspio da pogodi gol - pogodio je Bajkovića!?

Ovih burnih 120 sekundi podigli su adrenalin kod igrača oba tima, pa su uslijedili žustri i pomalo prljavi dueli, a dva žuta kartona za 15 minuta dobio je Vešović, poslije čega je Rikardo Sa Pintu morao iz igre da povuče ofanzivnog Milunovića i uvede Aleksandra Pantića na desni bok.

Uskoro opširnije...

JAGODINA: Bondžulić - Dukić, Ilić (od 10. Mihajlović), Živanović, El Monir - Gogić, Damjanović, Đurić, Đenić, Arsenijević - Stojanović.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Petković - Milivojević, Milijaš, Kadu - Kasalica, Milunović - Dauda.

REZULTATI 26. KOLA

U četvrtak:

OFK Beograd - Radnički Kragujevac 1:0 (1:0)
/Grbić 45/

Partizan - Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Volkov 15, Mitrović 77, 90+1 - Binić 51/

Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (1:2)
/Stojanović 39, Đurić 51 - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52/

Vojvodina - Rad 1:0 (0:0)
/Vulićević 81/

U subotu (17):

BSK Borča - Spartak
Donji Srem - Smederevo
Hajduk - Javor
Sloboda - Novi Pazar

TABELA: Partizan 61, Crvena zvezda 59, Vojvodina 52, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 38, Sloboda (-1) 33, Spartak (-1) 31, Radnički Niš 31, Javor (-1) 29, Donji Srem (-1) 27, Novi Pazar (-1) 26, BSK (-1) 26, Radnički 1923 24, Smederevo (-1) 12.

(MONDO, foto: MN Press)


(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC