• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokiran račun Borca, u klubu "krtica"?

Račun FK Borac ponovo blokiran zbog dugovanja kluba. Prvi čovjek kluba Slobodan Radulj sumnja da neko iz uprave radi protiv kluba.

 Blokiran račun Borca, u klubu "krtica"? Izvor: MONDO

“’Autoprevoz’ je blokirao klupski račun Borca, jer im je neko iz naših redova dojavio da će pare da legnu. To kažem zato što smo sastanak Upravnog odbora održali u ponedjeljak kasno naveče da bismo se dogovorili za isplatu plata, a u utorak je račun blokiran. Očigledno da pojedini ‘borčevci’ podmeću klipove i rade protiv kluba”, izjavio je povodom novonastale situacije predsjednik UprAvnog odbora FK Borac Slobodan Radulj, prenosi “Glas Srpske”

Igrači i zaposleni u klubu trebali su da dobiju novac pred vaskršnje praznike, ali je račun kluba blokiran zbog duga Autoprevozu iz 2001. godine. Radulj sumnja da u redovima Borca postoji “krtica” koja je javila Autoprevozu da će Borac dobiti novac, što su oni iskoristili da naplate potraživanja.

“Pred praznike smo se potrudili da putem donatora obezbijedimo sredstva da se igračima i Radnoj za-jednici isplatimo dio dugovanja iz prošle godine, ali smo ovaj put blokirani od strane “Autoprevoza” zbog dugovanja iz 2001. godine. Taj dug bio je oko 2.500 maraka, plus popravka autobusa iz 2004. godine, koji je u međuvremenu sa kamatama narastao na blizu 30.000 maraka. Neko im je dojavio da će pa-re leći na račun Borca i oni su nas blokirali”, rekao je Radulj.

On je dodao da sumnja da potez “Autoprevoza” nema puno veze sa Fudbalskim klubom Borac.

“Očigledno je da su ljudi iz ‘Autoprevoza’ revoltirani činjenicom da je grad Banjaluka pokrenuo spor zbog vlasništva nad starom autobuskom stanicom u centru grada, pa se, možda, na ovaj način svete gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću i meni, kao republičkom pravobraniocu. Ako je tako, onda je to van svake pameti, jer zbog toga ne treba da ispaštaju igrači i Radna zajednica FK Borac”, istakao je prvi čovjek Borca.

Borac bez licence za Premijer ligu BiH i Evropu

Dodatni problem za klub iz Platonove ulice je to što mu je prvostepena komisija FS BiH odbila izda-vanje licence za učešće u Premijer ligi BiH i UEFA klupskim takmičenjima za sezonu 2013/14.

“Ukupno 11 klubova, a među njima i mi, nije ispunilo veoma stroge kriterijume, ali klubovi mogu da se žale drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova. Uložićemo žalbu, ali ima dosta stvari koje treba rije-šiti da bismo dobili licencu. Do 31. marta trebalo je da riješimo dugovanja zaključno sa 31.12.2012. Trenutno oko 30.000 maraka dugujemo bivšim igračima i radimo na tome da isplatimo sve. Jedan od uslova za dobijanje licence za međunarodna takmičenja je da trener ima profi-licencu, što Slobodan Starčević trenutno nema. Zbog toga smo u pregovorimo sa Branimirom Tulićem i očekujemo da će nam pomoći”, rekao je Radulj.

Predsjednik Borca je istakao da ga posljednja dešavanja neće obeshrabriti i siguran je da će Upravni odbor učiniti sve da bi završili započeti posao i da će učiniti sve da Borac dobije licence.
Ono što ohrabruje ljub u Borcu i sve njegove navijače je da je klub za četiri domaće utakmice zaradio više nego u čitavoj 2012. godini.

“Prihod poslije meča sa Sarajevom je bio 10.000, dok smo poslije meča sa Čelikom ostali u plusu 2.000 KM. Znam da su iz redarske službe rasturali ulaznice i sada kad smo tome stali u kraj, oni ne žele više da obezbjeđuju utakmice. A treba istaći da su legalnim putem dobijali od 1.000 do 1.500 maraka po uta-kmici, što im očigledno nije bilo dovoljno”, rekao je Radulj.

Fudbalski klub Borac 11. maja 1988. godine osvojio je Kup Jugoslavije pobjedom u finalu nad Crvenom zvezdom od 1:0, a 25-godišnjicu osvajanja trofeja obilježiće utakmicom između veteran Borca i Crvene zvezde i donatorskom večerom.

“Ove godine se navršava 25 godina od tog za ovaj klub veoma značajnog datuma. Planirali smo da se u ponedjeljak, 13. maja, na Gradskom stadionu odigra prijateljska utakmica veterana Borca i Crvene zvezde, a među mnogobrojnim gostima trebalo bi da budu predsjednik beogradskog kluba Dragan Džajić, proslavljeni fudbaler Dragoslav Šekularac i mnoge druge legende ‘crveno-bijelih’. Iste večeri u restoranu “Ada” biće održano “crveno-plavo” veče, koje će imati donatorski karakter. Sav prikupljeni novac poslužiće nam da što prije riješimo dugovanja iz 2012. godine i konačno dobijemo licencu”, rekao je direktor FK Borac Momčilo Savičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC