• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Velež i Borac za prekid serije

Banjalučki Borac u subotu gostuje vrlo dobrom Veležu koji još nije definitivno obezbijedio opstanak, mali sarajevski derbi igraju Olimpik i Željo.

 PLBIH: Velež i Borac za prekid serije Izvor: MONDO

Borac nije poražen ovog proljeća u prvenstvu, a na drugoj strani Velež devet kola nije poražen, a posljednjih pet nije primio niti gol. Da li će neka od ovih serija biti prekinuta saznaćemo u subotu poslije uvodnog meča 26. Kola Premijer lige BiH, koji se igra od 14 časova.

Banjalučani će u Mostaru biti bez trenera Slobodana Starčevića, koji ima obaveze oko profi licence pa će tim voditi Oliver Jandrić i Branislav Krunić, ali Starčević kaže da njegova ekipa želi pobjedom da ostane u vrhu.

“Mi želimo da zadržimo treće mjesto, to je naša obaveza jer cilj je nastup na evropskoj sceni naredne sezone. O kvalitetima Veleža ne treba trošiti riječi, jer su svojim igrama tokom drugog dijela sezone pokazali da njihova igra ima glavu i rep. Dodatni problem bi mogla predstavljati vrućina i visoka temperatura, ali ako želimo da zabilježimo uspjeh onda nam to ne smije biti alibi ili eventualni izgovor”, rekao je Starčević.

Sarajevo će na svom terenu ugostiti Zvijezdu, a trener bordo tima Husref Musemić ne bježi od uloge favorita.

"Nadam se da igra iz Banja Luke nije slučajna. Poštujemo ekipu Zvijezde, ali favoriti smo. Uoči ovog duela smo u nešto boljoj situaciji sa igračkim kadrom nego u proteklom period. Ne razmišljam o konkurentima. Bitno je da mi pobijedimo", rekao je Musemić.

Das u neki već upisali bodove Sarajevu svjestan je i trener Zvijezde Milomir Odović, ali on ističe da ne pobjeđuju uvijek favorite.

“Sarajevo je favorit, tu nema nikakvih dilema, ali fudbal je takav sport u kojem favoriti uvijek ne pobjeđuju.Dobro poznajem ekipu Sarajeva, kao i oni nas. Nema tu nikakvih tajni. Mi ćemo igrati otvoreno, s tim što na Koševu ne smijemo zanemariti ni defanzivu. Međutim, sve ekipe s kojima sam radio su igrale za gol više, pa tako i Zvijezda. Ponavljam, Sarajevo je favorit, ali i mi imamo mnogo toga za pokazati", rekao je Odović.

U večernjem terminu od 20 časova Čelik će na svom Bilinom polju ugostiti Radnik i pokušati da dođe do bodova koji mu itekako znače u borbi za mjesto koje vodi u Evropu.

“Atmosfera u ekipi je sjajna i dodatno smo se podigli nakon pobjede u Mostaru koja nas je još više približila cilju. Mi idemo od utakmice do utakmice i sve naše misli su usmjerene na sutrašnju utakmicu protiv Radnika. Gosti su ekipa koja na strani igra zatvoreno i čvrsto, oni će se isto postaviti i sutra i znamo koje su njihove mani, ali i prednosti, jaki su iz kontra napada i prekida, ali mislim da smo mi kvalitetnija ekipa i vjerujem da ćemo sutrašnjom pobjedom ovjeriti pobjedu u Mostaru koja je za nas bila veoma bitna. Mi ne razmišljamo o našim konkurentima, sve je u našim rukama i ne smijemo dozvoliti kiks koji bi nas udaljio od naših ambicija i želja. Navijači su uvijek uz nas i bilo je divno kada su nas dočekali poslije utakmica protiv Željezničara i Zrinjskog ispred stadiona navijajuči i podržavajući igrače. To nam puno znači i dodatno nas motivira da igramo još bolje za njih jer nogomet se igra radi navijača i očekujem sutra da uz njihovu pomoć i na krilima njihovog navijanja pobjedimo Radnik. Nadam se dobroj posjeti i dobroj utakmici koja će zadovoljiti sve one koji sutra dođu na Bilino polje”, izjavio je šef stručnog štaba Čelika Vlado Jagodić.

Gradina je već davno prvoligaš FBiH, ali trener Slavije Milomir Šešlija uoči gostovanja njegove ekipe u Srebreniku poziva na oprez.

“Gradina jeste posljednja na tabeli i već je otpisana u borbi za opstanak, ali to ne umanjuje činjenicu da imamo težak zadatak. Ekipa iz Srebrenika svaki meč igra maksimalno i ne smijemo zaboraviti da je uzela bod Sarajevu. Ove sezone igramo dobro u gostima, ali ne želimo unaprijed upisati tri boda, koja bi nam mnogo značila. U prošlom kolu protiv Rudara smo odigrali jendu od najboljih utakmica proljećnog dijela šampionata. Bili smi disciplinovani, sigurni, ali naravno tu ima i grešaka koje ćemo ispraviti u narednim utakmicama. Ako ponovimo takvu partiju, bodovi u Srebreniku neće izostati”, rekao je Šešlija.

Pretposljednji GOŠK dočekaće Rudar iz Prijedora, a Travnik će do bodova spasa pokušati da dođe u Trebinju protiv Leotara.

Parovi 26. kola:

Velež – Borac
Sarajevo – Zvijezda
Olimpik – Željezničar
GOŠK – Široki
Leotar – Travnik
Gradina – Slavija
Rudar – Zrinjski
Čelik – Radnik

Tabela: Željezničar 58, Sarajevo 49, Borac 44, Olimpik 44, Čelik 40, Široki 39, Slavija 39, Leotar 35, Zrinjski 33, Velež 29, Zvijezda 29, Rudar 28, Travnik 24, GOŠK 23, Gradina 5

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC